Lipozomlar Güzellik Sözlerini Yerine Getirmiyor.

cilt kremiGetirdiği yutturmacasına inanmayın: lipozomlar, genellikle güzellik ürünlerine konur çünkü cildin yapısını değiştirebildikleri varsayılır. Gerçekte bunu yapamıyorlar.

Lipozomların -küçük yağ kapsülleri- kendilerini cildin derinliklerine taşıdıkları söylenir, cildi yenileyen, nemlendiren maddeleri serbest bırakarak ciltte yapısal değişikliğe yol açarlar.  Ancak Güney Danimarka Üniversitesi araştırmacıları lipozomların cildin derinliklerine inmek bir yana bazen cilt yüzeyini bile aşamadıklarını keşfetti.

“Lipozomların cilde girmeden ya da girdikten hemen sonra bozulduklarını gösterdik,” diyor araştırmacı Luis Bagatelli bir açıklamasında. Ayrıca lipozomların sanıldıkları gibi “etkili taşıyıcılar” olmadıklarını söyledi.

Bu sonuca ulaşmak için  araştırmacılar lipozomların cilde uygulandıklarında ne yaptıklarını görmek için RICS tekniğini (Raster Imaging Correlatin Spectroscopy) kullandı. Bagatolli başka teknik kullanan önceki çalışmaların lipozomların yaptıkları söylenen şeyleri yapmadıklarını belirttiğini söyledi. Ancak bu çalışma, diyor, bunu kesin olarak kanıtladı.

Investigative Dermatoloji dergisinde yayınlanan bulgular araştırmacılara sürpriz olmadı.

“İnsan cildi dışsal unsurların insan bedenine girmesini önleyecek şekilde tasarlanmıştır,” diyor Bagatolli. “Lipozomların da içeri girmesini önlemesi doğaldır.”

http://www.thirdage.com/beauty/beauty-products-with-liposomes-dont-work

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso