Lois-Johnson

Şimdiye kadar çoğumuz gençlik dolu görünmenin temel püf noktalarını biliyoruz. Güneş koruma düzeyimizi geniş yelpazeli SPF30+ olarak yükselttik. Retinol, AHAlar, hyaluronik asit, peptidler ve antioksidanlar gibi kanıtlanmış yaşlanma önleyicilerine bağlıyız. Saçlarımıza belirsiz gölgeler, uzun perçemler ya da açık tonlar ekliyoruz. Yoga yapıyor, yürüyor ve yeterince sebze yemeye çalışıyoruz. Ancak sonra herşeyi berbat ediyoruz. Bazı güzellik alışkanlıklarımız yalnızca  yanlış değil, yaşlandırıyor ve sağlığı bozuyorlar! İşte bugün son vermemiz gereken 10 yanlış:

kirli

Kirli Makyaj Malzemesi Kullanma. Taze, doğal makyaj görüntüsü ve cildi bakteriden uzak tutmanın tek yolu kozmetiklerinizi ve uygulayıcılarınızı temizlemek. Bazılarımız aynı süngerleri, fırçaları, kirpik kıvırıcısını ve makyaj çantasını fırçalamadan yıllardır kullanıyor. Yüzünüze bakteri, kir, yağ ve toz ekliyorsunuz yaralar, tıkalı porlar ve çamur görünümlü bir makyajı davet ederken! Bütün makyaj fırçalarınızı ve süngerlerinizi (fondöten, bronzlaştırıcı, allık, pudra, gölge, liner ve dudaklar  dahil) ılık su ve bebek şampuanıyla yıkayın. Sonra sabah kullanmak için  havlu bir kağıda yatırarak gece kurutun. Fondöten, kapatıcı ve ruj gibi kremsi ürünler için olan “ıslak” fırçaları günlük, pudra için “kuru” fırçaları haftalık olarak temizleyin. Kirpik kıvırıcınızdaki lastik yastığı her birkaç ayda bir değiştirin ve kullanımlarınız arasında da bir kumaş parçasıyla maskara kalıntısını temizleyin. Şişe boyunlarının içlerinde ve dışlarında makyaj yoğunlaşması kalıntılarını çıkarın ve kirli makyaj çantanızı sık sık rastladığınız bir Ziploc plastik çantayla değiştirin.

removerGeceleri Makyaj Çıkarıcısını Kullanmama. Her zamanki sabah temizleyiciniz göz makyajınızı, yüz makyajınızı ve/ya da güneş koruyuculu hafif renkli BB, CC kremlerini  etkin bir şekilde temizleyemez. Olasılı bir tahriş, göz enfeksiyonu ve tıkalı porlardan kaçınmak için Neutrogena Remover Cleansing Towelettes gibi  yumuşak ama tam bir makyaj çıkarıcısı kullanın, gece kreminizi uygulamadan önce bütün renk pigmentlerinden kurtulmak için.

daldırma

Açık kapaklı kavanozları tutma ve parmakla alma. Makyaj ve kremlerin açık kavanozları zaman içinde hijyen ve ürün tutarlılığı sorunlarını arttırır – özellikle de kavanozdan kremi almak ve uygulamak için parmaklarınızı kullanıyorsanız. Onun yerine yeni bir pamuk temizleme bezi kullanın kremi çıkarmak ve yüzünüze koymak için, sonra parmaklarınızı, fırçanızı ya da süngerinizi kullanın yaymak için. “Kötü” kokan bütün geniş ağızlı kavanozlarınızı, yıllar öncesinden kalmış artık makyaj malzemelerinizi atın, ne kadar pahallı olurlarsa olsun. Küçük kavanozları (büyükler daha ekonomik olsalar da), hava pompalı tüp ve kavanozları almayı düşünün, olanaklı olduğunda.

neutMor Halkaları Kapama ama Tedavi Etmeme. Bu bir duvarı önce su borusunu tamir etmeden duvar kağıdıyla kapamaya benziyor! İnce ciltli göz alanı yaşlanmayla daha da belirgin olur, sızıntılı kılcal damarları ve renk bozukluklarını göstererek. Mor halkalar yaşlanmayla, güneş hasarıyla, genetikle, alkolle, alerjilerle, sinus sorunlarıyla ve hatta basit eski menopozla alevlenebilir. Kapatıcı uygulaması onları örtebilir ama geçicidir, çözüm değildir. Öğrenin ve günlük rutininize bir göz bakımı ekleyin.  Neutrogena Ageless Intensives Anti-Wrinkle Deep Wrinkle Eye Cream gibi retinollü bir ürünü deneyin.

Ayrıca cildi kalınlaştırmak ve sıkılaştırmak için

yes toVitamin-C bakımından zengin Yes to Grapefruit Correct & Repair Dark Circle Correcting Eye Cream ($15.99, yestocarrots.com) deneyin,  ya da

flawsPeptidler, antioksidanlar ve kafein bileşimine sahip Dr. Brandt Flaws No More r3p Eye ($80, drbrandtskincare.com)’u deneyin. Ya da

cli

Clinique Even Better Eyes Dark Circles Corrector ($39.50, clinique.com),  kan damarlarını sıkıştırmak için ki daha az görünür olsunlar. Sonra gelecek aşamaya

bobiZengin kremsi sarı ya da şeftali renkli opak kapatıcıyı kapamak için kullanın – sıcak tonlar mavi ve mor renk değişikliklerine karşı etki yapar. Bobbi Brown’ın Corrector’unun (($24, bobbibrown.com) her cilt rengine uyan gölgeleri var.

bezelye

Yastıkta Uyumak –Özellikle Eski Yassı Olanında. Evet, Prenses ve Bezelye gibi, yatmadan önce başınızın altına fazladan yastık koyuyorsanız ve tuz ve alkolü atlıyorsanız gözlerinizin etrafına yerleşen sıvı kalımını önlersiniz. Eğer sık sık şiş gözlerle kalkıyorsanız kozmetik cerrahi hastalarından bir hileyi ödünç alın ve buzluktaki bezelyelerden bir iki torba alın. Onları sabah çayı ya da kahveniz sırasında yüzünüze ve gözlerinize koyun, şişkinliği azaltmak için. Bezelyeler yüzünüzdeki kuytu köşelere girer ve gerçekten de cildinizi sıkılaştırır ve tazeler.

setMakyajı Yanlış Sırayla Uygulama. Rastgele kullanmak sonucu bozar. En iyi performans için makyaj malzemelerini doğru sırayla kullanmanız  emilimi, dokuların ve içeriklerin harmanlanmasını ilerletir. Dermatologlar sıralamanın en hafiften en ağıra doğru olduğunu daima söyler: serumlar, likidler, jeller, losyonlar, kremler, merhemler. Ama herkes bütün bu formülleri kullanmıyor ve yeni hibridler işlemi basitleştirdi. Daima önce en hafif, en konsantre ürünle başlayın –bir serum, hafif bir likit güneş koruyucu ya da basitçe bir SPF 30+ lu bir nemlendirici, makyaj altı kullanım için. Sonra makyajın izleyeceği göz işleminizi uygulayın. Sizin şimdi her günkü uygulamanız güneş koruyuculu, nemlendiricili ve yaşlılık gidericili BB ya da CC kremi – o tek adımlı bir işlem ancak önce göz kreminizi hafif darbelerle sürün! Uykuya giderken serumunuzu ya da bakım yağınızı ya da gece kreminizi ve göz kreminizi sürün. Eğer gece kremi yerine daha yatıştırıcı bir yüz merhemi kullanıyorsanız  son olarak onu ekleyin, dudak merheminden ve el kreminden önce.

kuru

Saçınıza Hergün Sıcak Şekil Verme. Hergün saçlarınıza kurutma makinası kullanmak ve onları düzleştirmek için ütülemek zaten kuru, azalmakta, zayıflamış ve kırılmaya hassas saçlarınıza hasar verir. Saçlarınızı sıcağa maruz bırakmayı sınırlayın, şampuanı, kurutma/şekil verme sıklığını iki günde bire hatta daha da aza .. haftada iki ya da bire indirerek sınırlayın. Aralarda kökleri canlandırmak, güzel koku, hacmi ve kalınlığı arttırmak için kuru bir şampuan kullanın. Anette Bening, Dame Judi Dench ya da Jamie Lee Curtis gibi kısa, karmaşık, kesim düşünün. Aslında şampuan yaptığınızda ve makinayla kuruttuğunuzda kavrulmayı önlemek için  ısınma ayar ve soğuk kurutma düğmeli hassas iyonik kurutucu kullanın. Ve düzelmek için ütülemekten vazgeçin! Gövde ve doku serbest saça daha gençlik dolu bir görünüm verir!

fırça mak

Aşırı-Soyma. Evde bir peeling rejimi şart, hücre dönüşümümüz yaşlandıkça yavaşladığından. Yüzeysel hantal ölü hücreler tabakası, çatlaklar, kuru cilt ve kara noktalar yaşlanmayı önleme işlemlerinin nüfuz etme, doldurma, sıkılaştırma, nemlendirme çalışmasını önler. Fırçalar, peeller, enzim maskeleri ve aşındırıcı cilalar gibi çeşitli soyma ürünleri konusunda hevesli olmayın ve bulundurmayın. Çok fazla soyma kırmızı, tahriş olmuş, ince çok hassas bir cilde yol açar ve kadınlar yaptıkları fazla soyma çalışmaları yerine  bakım kremlerini suçlar. Kuşkusuz eğer reçeteli Retin-A ya da Renova kullanıyorsanız, egzemanız ya da sedefiniz varsa kendi başınıza soyma yapma konusunu dermatoloğunuzla konuşmalısınız. Yumuşak kremsi, sütümsü temizleyicili çok hassas skin sonic soyma fırçası kolay kontrol edilebilir bir yöntemdir. Haftada bir- iki kez sabahları yaparak başlayın ve cildinizin nasıl reaksiyon verdiğini görün. Eğer cildiniz iyi tepki veriyorsa sabah yapma sıklığınızı arttırın. Ben çok kuru, pulsu ve güneş hasarlı cildim için Cetaphil Gentle Skin Cleanser’lı ($8.39, cvs.com) Clarisonic Mia’yı ($119, clarisonic.com) seviyorum.


yüz

Yüz Gerdirme Hayali. Buna gerçekten gereksiniminiz var mı? Bazı kadınlar için dermatolojik işlemler kozmetik cerrahiden daha iyi bir seçim olabilir. Farkı bilin. Sarkık yaşlanan cilt, göz torbaları altı, düşük gıdı ve sarkık üst dudaklar için geniş ehliyetli bir plastik cerrah tarafından yapılacak yüz kaldırmalar harika olabilir. Bir dermatolog çizgileri ve kırışıklıkları düzeltmek için dolgular ve Botox, kahverengi lekeleri yok etmek ve parlaklığı sağlamak için de lazer kullanabilir. Yaşamınıza ve bütçenize hiç biri uymuyor mu? Bir pro-makyaj sanatçısıyla ders ayarlayın  ve makyajı özelliklerinizi ve şimdiki yüzünüzü vurgulamak ve yeniden tanımlamak için daha hünerli kullanabilmeyi öğrenin…

boyun

Boynunuzu, Dekoltenizi ve Ellerinizi İhmal Etme. Çene altını ve ellerinizin üstünü nemlendirmeyi ve güneş koruyucu sürmeyi unutmak sık sık sözü edilen kötü bir alışkanlık. Hassas boyun ve göğüs cildiniz yüz cildinizin bir uzantısıdır ve aynı yaşlanmayı önleyici taktiklere gereksinim duyar. Ürünü sarkmayı ve halkaları en aza indirmek için boynunuza yukarı doğru vuruşlarla uygulayın. Ve kapalı yerdeyken ve araba kullanırken yüze, boyuna, göğüse ve ellere de uygulamayı atlamayın. UVA ışınları camdan geçer!

50 yaş ve üzeri kadınlara daha fazla güzellik ve tarz ipuçları için en yeni kitabıma bakın:  The Wardrobe Wakeup, Your Guide to Looking Fabulous at Any Age ($17.05, amazon.com).

http://www.thirdage.com/beauty/10-bad-health-beauty-mistakes-to-avoid

“Gençlik doğanın hediyesidir. Yaşlanmak ise sanat eseri.”
~ Walter Wincher