Kilo alıp verme, doğum yapma ya da hormonal bazı değişimler yüzlerce kadının aynı şikayeti yaşamasına yol açabiliyor. Bu şikayet, kronikleşen sırt ağrısı şikayetidir. Nedeni de söz konusu durumlardan kaynaklı, idealin çok üzerinde ölçülere ulaşmış büyük memelerdir. Normalin çok üstündeki büyük memeler yalnızca sırt ağrısı değil, boyunda düzleşme, kamburluk, omurgada eğilme gibi iskelet sistemi ile ilgili pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor.

Kadınların istedikleri kıyafeti giyememeleri, özgüven sorunu yaşamaları gibi farklı sorunlara da yol açan büyük meme ölçülerinden kurtulmak aslında olanaklı. İlerleyen tıp teknolojisi sayesinde artık çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilen meme küçültme ameliyatlarıyla hem yaşanan bu sorunlardan kurtulmak, hem de çok daha ideal bir vücut görünümüne kavuşmanız mümkün.

Meme Küçültmeyle İlgili Merak Edilenler 

Kadınların bu ameliyata biraz tedirgin yaklaştıklarını söyleyebiliriz. Ancak, uzmanlar aslında bu tereddütlere hiç gerek olmadığının altını defalardır çiziyor. Örneğin, meme küçültme ameliyatından sonra meme başının yerinde bir değişiklik olmuyor. Ayrıca iyileşme sürecinde sanıldığı gibi çok ciddi ağrılar yaşanmıyor.

Meme küçültme ameliyatıyla meme kanseri  arasında bir ilişki de bulunmuyor. Bu ameliyat kansere neden olmaz ya da mevcut kanser riskini asla arttırmaz. Tam tersine!  Meme bölgesindeki doku oranı azaldığı için kanser riskinin de azaldığı tüm kadınlar tarafından bilinmeli!

Bu arada, meme küçültme ameliyatı nedeniyle hamile kalmanız da engellenmiyor. Yalnızca operasyondan sonra iki yıl gebe kalmamanız öneriliyor. Sonrasında hamile kalabilir ve bebeğinizi hiçbir sorun yaşamadan emzirebilirsiniz.

Ameliyat en çok 2,5 saat sürüyor. Sonrasında ise sizi yepyeni bir hayat bekliyor.

Yaşlılık döneminin genel sağlık tablosuna bakıldığında, iskelet sisteminin durumunun, yaşlılık sürecindeki yaşam kalitesini yüksek oranda etkilediği söylenebilir. Bu nedenle de büyük göğüs ölçülerine sahip kadınların, yaşlılık dönemlerini de düşünerek şimdiden önlemlerini almaları öneriliyor.

Eğer meme küçültme ameliyatı hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz, bu alanda başarısını kanıtlamış kliniklerden biri olan Vanity Klinik web adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu adreste merak ettiğiniz soruların yanıtlarını, ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.

Ve lütfen artık endişeyi bir kenara bırakın ve  şimdiden geleceğinize ve sağlığınıza yatırım yapmayı düşünün!

“Yaşamın en değerli armağanlarından bazıları yalnızca yaşla elde edilir.”
~ Gene Cohen