Uzmanların boğaz ağrısı için ev çözümlerinden eczane ürünlerine kadar en iyi tedavileri

Nem Verici

Deneyin: Boğazınızı kuru hissettiğinizde.

Nasıl iş görür: Bir nemlendirici etrafınızdaki havayı nemli tutar. Bu önemlidir iç ısı ve kuru hava mukoza zarlarını kurutabilir, diyor New York Westchester County’den holistik doktor Michael Finkelstein.

Bilmeniz iyi olur: Nemlendiricinin su tankını ve filtresini temiz tutun, belirtileri kötüleştirebilecek küf gelişimini önlemek için ki bazı durumlarda ciğer sorunlarına yol açar.

Sarmısak

Deneyin: Boğazınızda gıcık hissetmeye başladığınızda.

Nasıl iş görür: Bu keskin soğanın “muazzam bir bağışıklığı teşvik edici etkisi” olduğu kadar antimikrobiyal (virüsle savaşıyor) ve antibakteriyal nitelikleri var diyor Finkelstein. Dolayısıyla ağrı ve rahatsızlığa yol açan mikroplarla savaşırken bedenin boğaz yanmasına yol açan enfeksiyonları iyileştirmesine yardımcı olabilir. Bundan sorumlu tutulabilecek bileşim sarımsak kesildiğinde, ezildiğinde ya da çiğnendiğinde ortaya çıkan alicindir. Finkelstein tadının azaltılması için bir ya da iki diş sarımsağın 10-15 saniye bir mikrodalga fırına konmasını sonra ezilip bir kraker üstünde yenmesini öneriyor. Bunu günde bir kez yapın.

Bilmeniz iyi olur: Kolestrol ve kan basıncını düşürmede yardımcı olabilen sarımsak tabletleri bağışıklık sistemine yardımcı gibi görünmüyor.

 

Çinko Pastilleri

Deneyin: Tıkalı bir burunla birlikte boğazınızda hafif bir yanma olduğunda.

Nasıl iş görür: Boğazı, kızarıklığı ve tahrişi rahatlatmak için kaplarlar. Ayrıca, çinko iyonları çözüldükçe burna kadar yükselirler ve  birleşip ve üşütmeye yol açan virüsü orada tutarlar. Detroit  Wayne State Üniversitesinde yürütülen bir çalışma uyanık geçirilen her iki üç saatte bir çinko pastili alan hastaların üşütmenin süresini yarı yarıya azalttıklarını gösterdi. Ve çoğu boğaz yanması üşütmeyle geldiğinden ilk ağrı belirtileri ortaya çıktığında bir pastil emmeye başlayın. Kurşun glukonat içeren damlayı arayın, bunlar mide için diğer formlardan daha iyidir ve bulantı riskini azaltmak için yiyecekle alın. Cold- Eeze Sugar Free’ yi deneyin.

Bilmeniz iyi olur: Bazı destekler diğer ilaçlarla etkileşime girebileceğinden önce doktorunuzla kontrol edin.

 

Ilık Tuzlu Su

Deneyin: Boğazınız battığında ve ağrıdığında.

Nasıl iş görür: “Solüsyon rahatlatıcıdır ve boğazdaki bakteriyi öldürebilir” diyor Virginia’daki Nova Tıp Grubu direktörü Dr.Grace Keenan. “Ve iyileşmeyi hızlandırmak için enfeksiyonla savaşan hücrelerin boğaza taşıması için kan akışını arttırır.” Gargara yapmak için bir çay kaşığı tuzu yarım litre suya karıştırın ve karışımı günde bir kez ya da ihtiyaca göre kullanın.

Bilmeniz iyi olur: Su ılık olmalı sıcak değil. “Boğazınızı yakmak istemezsiniz” diyor Tennessee Huntington’dan eczacı Tim Tucker.

Bitki Çayı

Deneyin: Ağrı bütün gün sürüyorsa.

Nasıl iş görür: Herbal çeşitler Hydrastis canadensis kökü ya da ekinezya; antiviral ve antibakteriyal olan licorise ya da boğazınızda koruyucu mukozayı üretimine yardımcı olan marsh mellow bitkisi gibi bağışıklık yükselticileri kapsar. İstediğiniz kadar yudumlayın.

Bilmeniz iyi olur: Yukarıdaki bitkileri  tentür  olarak da, damıtılmış sıvılar, alabilir dil altına koyabilirsiniz. Eczanelerde ya da sağlıklı besin satan yerlerde bulabilirsiniz.

Kaygan Elm Pastilleri

Deneyin: Boğazınız kızarıksa ve tahriş olmuş hissettiriyorsa.

Naşıl iş görür: Elm ağacının toz haline getirilmiş kabukları boğazınızı nemli tutar bu da iltihaplanmanın getirdiği rahatsızlığı azaltır. Laktozsuz olanları deneyin çünkü mandra içerikleri ağrı attırıcı olan iltihaplanmayı teşvik edebilir.

Bilmeniz iyi olur: Bazı kaygan Elm pastilleri C vitamini ile birleştirilmişlerdir bu da bazı araştırmaların gösterdiği gibi batan boğazlar dahil üşütme zamanını azaltır. Çinko pastillerinde olduğu gibi kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.

 

Marketlerde Satılan Uyuşturucu Spreyler

Deneyin: Her yutkunma biraz ağrılı olduğunda.

Nasıl iş görür: Sprey boğazınıza değdiğinde içindeki fenol (bir lokal anestetik) ani ama geçici bir rahatlık verir. Bu spreyler o bölgeyi birkaç saat için öldürür dolayısıyla, eğer çok rahatsız edici iltihaplı bir boğazınız varsa daha hızlı iyi hissettirirler,” diyor Tucker. Chloraseptik boğaz ağrısı ilacı deneyin.

Bilmeniz iyi olur: Bu sprey yalnızca acıyı maskeler. Altta yatan sorunu çözmez, ne bağışıklık sistemine yardım eder ne de belirtilerin süresine.

 

Reçeteli Gargara

Deneyin: Yutkunma tamamen acılıysa.

Nasıl iş görür: Eğer bu noktaya gelmişseniz bir doktora görünün. O daha ciddi bir durum var mı diye testler yapar ve size lidocaine hidroklorid gargara yazar. “Bu tip solüsyonlar tezgahta bulunanlara göre bölgeyi daha uzun süre uyuşturur,” diyor Tucker. Doktorunuz ağız yıkaması yapmanız için gargarayı doğrudan kullanmanızı ya da su ya da diğer bir şeyle karıştırmanızı önerecektir.

Bilmeniz iyi olur: Önerilen gargarayı kullandıktan sonra 30 dakika hiçbirşey yemeyin ve içmeyin. Çünkü boğazınızı dondurmasının yanı sıra dilinizi de dondurabilir, dilinizi ısırmak istemezsiniz.

Eleni N. Gage

Tercüme:  Prof. Dr. Engin Ünay

http://www.realsimple.com/health/preventative-health/cold-flu-allergies/sore-throat-soothers-00000000022485/index.html?xid=thirdage-rs-072611

“Yaşlılık korkakların yeri değildir.”
~ Bette Davis