Stil, bir giyimin bütün unsurları ve aksesuarları arasında görünüşleri ve tarzları bakımından bir uyum elde etmek demektir.

Bir giyim eşyasının ya da aksesuvarının stili birçok faktörle belirlenir, renk ve doku dahil. Bununla, birlikte,  şekil, boyut, kesim, bitiş, ayrıntı düzeyi, ağırlık ve hatta düğmelerin çeşidi ya da dikişi de stile katkıda bulunur.

Örneğin, kadınsı tarzı olan giyim eşyaları ve aksesuarlar daha hassas kumaşlar ve renkler, çiçekli ya da abartılı ayrıntılar kullanmaya eğilimlidir ve kesimleri de kadınsı bir şekli olacak şekilde yapılır. Açık mavi, yumuşak yeşil ve beyaz çiçekli bir şifonun feminen bir tarzı olur. Mavi saten renkli hafif ele sığacak bir çanta (clutch) onunla iyi gider. Görünüşü tamamlamak için inci küpeler ve çıplak sandallar giyilebilir. Görünüşe katkıda bulunan her bir unsurun tamamlayıcı, feminen bir tarzı vardır.

Hemen hemen her durumda, katkıda bulunan her elemanın “stili” tutarlı olmalıdır. Stil karşıtlığı genellikle “yanlış” görünür. Örneğin, düzgün bir pantolon takımla eşleştirilmiş bol bir bluz  ve etnik bohem bir takı iyi gitmez.

Stili iyi anlamak ona egemen olmak için soyut bir durumu ele alalım. Örneğin, bir insan hafif hasır bir çantayı yukarıda sözünü ettiğimiz feminen bir giysiyle taşıyabilir mi? Evet, olabilir. Eğer ayakkabılar burnu açık sandal cinsindense ve bir açık hava partisine gidiyorsanız o zaman uyum içinde olabilir. Ama bir kişi daha resmi,  oturan bir ceket ve burnu kapalı ayakkabılar ve çorap giyiyorsa o zaman hasır çanta çok gayrı resmi görünebilir.

Dolayısıyla kullanılan eşyaların tarzlarını doğru hale getirmedeki hüner yalnızca kişisel giyim eşyaları ve aksusarlar meselesi değil  giyiminizin nedeni olan ortamla ve olayla uyumlu bir şekilde nasıl kombin edildikleri meselesidir.

Tarzı –stili- olan bir giyimi oluşturmak için giyim eşyaları ve aksesuarlara uygulayabileceğiniz bazı basit adımlar:

Yaratmaya çalıştığınız genel görünüşü belirleyin. Klasik mi, etnik spor mu ya da takım mı? 1950’lerin Grace Kelly’ si mi ya da basit sokak giysisi şıklığı mı? Bir giyim tarzı oluşturmadan önce bunu netleştirin.

Görünüşünüzün temelini oluşturacak giyim eşyalarını bir araya getirin. Bir elbise mi ya da gömlek pantolon mu? Jean ve T-shirt mü? Bunların renk, kumaş ve oran olarak birbirine gideceklerinden emin olun.

Gideceğiniz ortamı ya da yerleşimi belirleyin. Casual mı, resmi mi? Kapalı alanda mı yoksa açık havada mı? Gündüz mü, gece mi? Kullanacağınız parçaların tarzı gideceğiniz yere uyumlu olmalıdır. Klasik bir giysi, işe giyecekseniz, çok daha farklı tarzlandırılır, hayallerinizin adamını cezbetmeye gideceğiniz bir randevuya göre.

http://www.thirdage.com/fashion-personal-style/five-ways-to-be-stylish-every-day

“Ve bitirmek başlamaktır. Son, başlayacağımız yerdir.”
~ Eliot