10 hastanın araştırması hepsinin bellek gelişmesi gösterdiğini buldu.

Hepsi işlerine döndü ya da çalışmaya devam etti.

Hastalarda bellek kaybının geri çevrildiği ve ve bunun sürdürülebildiğinin önerilmesi ilktir.

Alzheimer hastalarında bellek kaybının kişiye özel diyet, ilaç ve yaşam tarzı değişiklikleri bileşimiyle geri döndürüldüğünü iddia ediyor bilim insanları.

10 hastalı küçük bir araştırma hepsinin ilk birkaç aylarında belleklerinde gelişmeler gösterdiğini buldu. Bazıları için bu iki yıldan uzun bir sürede arttı.

Katılan bazı hastalar çalışmayı bırakmıştı ya da araştırmaya katıldıklarında işlerinde mücadeleyi sürdürüyorlardı.
Ondan sonra hepsi işlerine döndü ya da işlerine devam etti, artmış performanslarla.

Aging dergisinde yayınlanan bulgular hastalarda bellek kaybının ilk kez geriye çevrildiğini ve bunun sürdürülebilir olduğunu gösteriyor.

Tedavi, kapsamlı diyet değişimleri, beyin uyarıcıları, egzersiz, uyku optimizasyonu, özel ilaçlar ve vitaminler ve beyin kimyasını etkileyen diğer adımları bir araya getiren karmaşık 36- nokta terapötik programı kapsadı.

Alzheimeri durduran ya da hatta geişimini yavaşlatan tek başına kullanılan hiç bir bulunmamıştır, ilaçların belirtiler üzerinde yalnızca alçak gönüllü denebilecek etkileri olmuştur.

Yeni araştırma Yaşlanma Araştırmaları ve Buck Enstitüsü ve Neurodegeneratif Hastalık Araştırmaları için UCLA Easton Laboratuvarları arasında bir işbirliğidir.

Araştırmanın lideri Dr. Dale Bredesen bu çalışmanın 100 yıl önce tanımlandığından bu yana hastalığın ilk etkin tedavisi için yol olmasını umuyor. Her bir hasta için kişiselleştirilmiş, ona göre biçilmiş bir yaklaşım olduğunu ve her hastanın beyni için en iyi tedavinin ne olduğuna yardımı olması bakımından yapılan geniş araştırmalara dayandığını söylüyor.

‘İçinde 36 delik olan bir çatıyı düşünün ve ilacınız yalnızca bir tanesini çok iyi yamıyor,’ diyor.

‘İlaç işe yaramış ve tek bir delik kapanmış olabilir ancak hala diğer 35’i kaçırıyor ve dolayısıyla altta yatan prosesler pek de etkilenmemiştir.’

Ve devam ediyor: ‘Bütün bu hastalar ya iyi tanımlanmış orta derecede bilişsel bozukluk (MCI), subjektif bilişsel bozukluk (SCI) ya da Alzheimer olarak tanımlanmıştı, bu tedaviye başlamadan önce.

‘Ancak, sonunda yapılan testler bazı hastaların anormalden normale döndüğünü gösterdi.’

Tedaviye katılan bazı hastalar çalışmayı durdurmuştu ya da araştırmaya katıldıkları sırada işleriyle mücadele veriyorlardı.

Hepsi sonrasında işlerine ya da çalışma hayatlarına dönebildi, ilerlemiş bir performansla.

Dr. Bredesen bulguların ‘çok cesaret verici’ olduğunu ancak sonuçların anlatıcılara dayalı olduğunu ve daha geniş, kontrollü klinik testlere gerek olduğunu söylüyor.

Read more: www.dailymail.co.uk/health/article-3644980/Scientists-REVERSE-memory-loss-time-Alzheimer-s-patients-changes-sleep-diet-medication-exercise.html#ixzz4C1VDSVm9

http://allnewspipeline.boards.net/thread/12418/scientists-reverse-memory-first-alzhe

 

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer