sex Dr. Phuli Cohan

Eğer seksten zevk almıyorsanız ve almak istiyorsanız ve geçmişte olduğu gibi aklınızı uçuran orgazmlarınız olmuyorsa ama diğer bakımlardan sağlıklıysanız sizin için iyi haberlerim var. Tam, verimli ve heyecanlı seks yaşamına dönmeniz elinizde. Okuyun.

Vajina anlaşılmaz olabilir -özellikle biz 50’nin üstündeki kadınlarda.

Yaşlandıkça estrojen ve progesteron damarlarınızdan ve vaginal duvarlarınızdan süzülmüyor, yüksek düzeylerde. Neticede vajinal duvarlar incelir ve mesane boruları daha kolaylıkla rahatsız olur. Vajinitis, kanama, kaşıntı, idrar sıklığı ve enfeksiyonları oluşabilir. Orgazm, eğer deneyimleme şansınız olmuşsa, yoğunluğunu kaybeder.

Tezgahlarda çok fazla kayganlaştırıcı var, ancak hiçbiri gerçekte vajina sağlığını geliştirmiyor ve enfeksiyonları önlemiyor. Bunun için biyolojik olarak aynı hormona, Estriol, gereksiniminiz var.

Estriol estrojenin çok zayıf ve doğal olarak ortaya çıkan bir formudur, her doktor reçete edebilir. Bütün kadınlar, göğüs kanseri geçmişi olan kadınlar dahil, vajinal Estriolü güvenle kullanabilir, kanser riskini arttırmaksızın.

Vajinal Estradiol (örneğin, Premarin, E ring ya da Estrace) yerine Estriol kullanılmalıdır, , çünkü uterus örtüsünü uyarmaz ve kanamaya ya da fibroidlere yol açmaz ve göğüs kanserini arttırmaz. On yıllardır dünya ölçeğinde doktorlar tarafından güvenle reçete edilmektedir.

Nasıl elde edersiniz? Estriol’ü tezgahlarda vajinal/yüz kremleri (evet, kırışıklıkları da azaltıyor!) gibi bulursunuz. Genelde, bu tezgah üstü ürünler işe yarayabilir ancak dozlar genellikle çok düşüktür. Tipik doz 1 mg Estriol fitil.

Doktorunuza sorun, eğer doktorunuz bilmiyorsa (1) çevrede bir eczacı bulun ve onlara sorun, ya da (2) doktorunuzdan eczaneye telefon etmesini isteyin ve doktorunuza kitabımdan söz edin (onda çok referansım var) ya da doktorunuza okuması için bu yayının referansını verin.

Ben 7-10 gün için günlük olarak 1 mg Estriol fitille başlamayı öneriyorum. Vajina ve seks bir kez eskisi gibi rahatladıktan sonra her 2-3 günde bir fitil koyarak sürdürün.

Eğer vajinal Estriolü kullanmaya başlarsanız ve orgazmlar eskiden olduğu kadar yoğun değilse DHEA’nızı (adrenal bezlerin oluşturduğu testesterona dönüşen bir hormon) araştırın. Doktorunuza DHEA-S  kan düzeyinizi ölçtürün (her lab bunu yapar). Düzey 150 ug/dL nin üstünde olmalı.   DHEA marketlerde var ama doktorunuzca ayarlanmalı.

İyi haber;  DHEA orgazmı arttırmak için vajinal olarak güvenli bir şekilde kullanılır. Ben genellikle 25-50 mg vajinal fitil reçetelerim ve kadınlara seksten önce haftada bir kez yarım ya da tam doz kullandırırım. Bu estriolden daha kalındır dolayısıyla eğer rahatsızsa daha az kullanın ya da eczacıdan daha küçük dozlar yapmasını isteyin ve daha sık kullanın. Vajinal kullanım kan düzeyinizi yükseltmez dolayısıyla eğer kadının DHEA –S kan düzeyi düşükse hem vajinal hem de oral DHEA reçeteleyin. DHEA kesinlikle seks dürtüsünü ve canlılığını geliştirir eğer düzeyiniz düşükse.

Dolayısıyla hanımlar vajinal olarak biyotıpkılar dünyasına girmekten korkmayın. Doktorlarınızı ve arkadaşlarınızı eğitin ve seksten tekrar zevk alın!

Enjoying Sex Over 50: Estriol Is A Girl’s Best Friend

“İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.”
~ İskoçya Atasözü