Kimin burnu tıkanmamıştır? Çoğu zaman endişelenecek bir şey yoktur ancak bunun rahatsızlık durumuna da bir yararı yoktur. Tıkalı bir burun sizi uykudan, sosyalleşmeden, konsantre olmadan ve yeme zevkinden alıkoyar. Geçici rahatlama için bu doğal çareleri dikkate almadan önce her zaman bir burun açıcı ilaç almayı deneyebilirsiniz.

Yiyeceklerinize Baharat Koyun
Acı baharatlar refleks tepkisi yaratarak burnunuzu akıtır; sonuç anidir. Akış tıkanıklığa yol açmış olabilen tahriş maddelerini uzaklaştırır ve ayrıca tıkanıklığı kırmaya yardım eder.

Buharla Açın Buhar solumak ürettiğiniz mukusu kırmanın ve tıkanıklığı bastırmanın en kolay yoludur. Ilık bir duş alabilir ya da çay ya da çorba gibi sıcak bir sıvıyı yudum yudum içebilirsiniz. Ya da yüzünüzün üst yarısına nemli bir havlu koyabilirsiniz. Sonra, üç-beş dakika sırt üstü yatın. Bunu günde iki ya da üç kez yapın.

Çinko Almaya Gayret Edin Araştırmalar günde 50 mg çinko desteği almanın tıkalı sinüsleri açmaya yardım ettiğini gösteriyor.

Soğan ya da Sarımsak Koklayın Bu yöntem mentollü spreyleri kullanmayla aynı şekilde etki yapar. Bir soğan ya da bir diş sarımsak koklamanız burun pasajlarını rahatsız eder ve sonra büzer, tıkanıklığı dindirerek.

Evde Tuzsu Sprey Hazırlayın Bu spreyler sonsuza kadar kullanılabilir çünkü tıkanıklığı burun açıcı ilaçların yaptığı gibi zorla gidermiyorsunuz. Tersine tuzsu bir sprey burnunuzdaki zarları nemlendirerek rahatlık verir. Bu solüsyonu yapmak için ¼ çay kaşığı baking soda, ¼ çay kaşığı masa tuzu ve 22.8 gram suyu bir burun damlasının içine koyun. Bu solüsyonu gerektiği kadar sık kullanın.

Aromaterapiyi Tercih Edin Nemlendiricinize, buhar yapıcınıza, diffüzörünüze birkaç damla okaliptus yağı koyun. En iyi sonucu almak için aygıtınızı damıtılmış suyla doldurun.

http://www.thirdage.com/cold-flu/how-to-unstuff-your-nose-naturally?

“Neşe ve kahkaha olduktan sonra varsın kırışıklıklar gelsin.”
~ Schakespeare