Kendiniz için mükemmel saç kesimini bulduğunuzda hissettiğiniz dünyadaki en iyi duygulardan biridir.  About com. un güzellik uzmanı Julyne Derrick her yüz şekline hangi saç kesiminin yakışacağı konusunda hızlı bir  bilgilendirme yapıyor.

Aynaya baktığınız sürece siz de mükemmel bir kesime sahip olabilirsiniz.

Yuvarlak Yüzler

Yuvarlak bir yüzünüz varsa en iyisi onu uzun ve ince göstermektir.  Bu etkiyi elde etmek için saçınız çenenizi geçecek şekilde uzun olmalıdır. Kesimiyumuşak katlarla ve sivri uçlarla güzelletirin.

Eğer perçemleriniz olacaksa uzun ve yana yatık olmasından emin olun.

Küt kesimlerden kaçının ve dalgalı kısa saç yuvarlak yüzlü kadınlara önerilmez.

Köşeli Yüzler

Köşeli bir yüzünüz varsa bu demektir ki olasılıkla güçlü ve ayrıntılı bir çene hattınız var. Uzun ve düz saç stilleri bu güçlü özellikleri hafifletir. Kesiminizi dalgalı ya da düzensiz uçlarla  güzelleştirin, harika bir uyum elde edeceksiniz.

Kısa ve sivri uçlu kesimler de yapılabilir. Yalnızca perçeminizin onu daha yumuşak göstermek için çene çizginize doğru açılı olduğundan emin olun.

Kaçının: Tek boyda boblar önerilmez. Saçlarınızı sıkı bir at kuyruğu ya da topuz haline de getirmekten kaçının bunlar yalnızca yüz hatlarınızı vurgulamaya yarar.

Oval Yüzler

Oval yüzler çok yanlıdır. Oval bir yüze hemen hemen her saç şeklini başarıyla uygularsınız. Bu, uzun ve dalgalı saçlardan süper kısa ve sofistike boblara kadar kesimleri içerir. En iyi özelliğinize bağlı olarak, Julyne Derrick’e göre.

Eğer gözleriniz en iyi özelliğinizse küt ya da yana yatık olana gidin. İnsanların çenenize odaklanmasını mı istiyorsunuz? Açılı bobu düşünün. En iyi özelliğinize yakın katlara sahip olmak –gözleriniz, yanak kemikleriniz, dudaklarınız ya da çeneniz olsun- onu vurgalamanıza yardımcı olur.

Kaçının: Yıllar önce “in” olan saç stillerini sürdürmek. Eğer uzun süredir saç stilinizi değiştirmediyseniz kuaföre gidin ve yeni bir stil seçin. Kötü bir saç stili sizi 10 yıl yaşlandırır. Ayrıca dalgalı ya da kalın saçlara küt kesimlerden kaçının. Ve eğer başınızın üstüne çok fazla kat eklerseniz yüzünüzü uzun gösterir.

Uzun Yüzler

Uzun yüzler genellikle incedir, dolayısıyla yüze genişlik ekleyecek bir stili seçmek en iyisidir. Çene boyundaki boblar bu tipe en uygun olanlardır. Perçemler de birçok kesimle uyuşur, çünkü geniş alınları kapatmaya yardımcı olur. Dalga ya da kıvrımlar yüze biraz genişlik kazandırmaya yardım edebilir.

Kaçının: Aşırı uzun ve kısa kesimlerden uzak durun. Bu tip kesimler zaten uzun olan yüzleri uzatmaya yardım eder.

Kalp Şekilli Yüzler

Kalp şekilli yüzler sivri çeneler ve geniş alınlara sahip olma eğilimindedir. Uzun, yana yatık perçemler harika bir görüntü yaratır  çünkü dikkati aşağıya, gözlere ve yanak kemiklerine çeker. Saçlarınız kısaysa katlarını uzun ve yumuşak tutun. Uzun saçlı hanımlar katlarını tam yanak kemikleri hizasında tutmalı. Sivri uçları olan, çene uzunluğunda bir bob bu tip yüz için mükemmel bir stildir.

Kaçının: Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz kaba ya da düzensiz katlarınız olmasın. Ayrıca kısa ve çarpık perçemlere de hayır.

Tercüme: Prof. Dr. Engin Ünay

http://www.thirdage.com/fashion-personal-style/perfect-haircut/oval-shaped-faces#ixzz16VYeSxcB

 

 

“Yaşlanmaktan şikayet etmeyin, pek çok kişi tarafından inkar edilen bir ayrıcalıktır o.”
~ Anonim