Güzellik Uzmanları 40 Yaşında Muhteşem Görünme Konusundaki Sırlarını Paylaşıyor

İş o büyük 4-0’ın devrilmesi konusuna gelince  değişik düşünce ekolleri var.

Bazı kadınlar zarafetle-yaşlan-ekolüne katılır ve kırışıklıklarını kutlar, diğerleri ise kimseyi kandıramayacak şekilde olduğundan genç giyinmeyi seçer.

Bununla birlikte, çoğu da kendilerini daha uzun süre genç gösterecek ince gizleri çaresizce arar.

Hayat 40’da başlayabilir ama 40, aynı zamanda yaşlılık lekelerinin, kaz ayaklarının, beyaz saçların,  örümcek ağı gibi görünen damarların, ayak baş parmağındaki çıkıntının, sarkık göğüslerin… liste uzar, başlangıcını işaret eder.

Ancak, bazı 50 yaşında olanların 40 gibi, bazılarının da 60 gibi göstermelerinin de nedenleri var, yeni güzellik incili “Nasıl Yaşlı Göstermezsiniz (How not to look old)*” kitabına göre.

Glamour’un eski güzellik editörü Karla Krupps’un kitabı Amerika’da bir bestseller,  ‘yaşlı kadın’ diye bağıran şeyleri nasıl daha genç ve daha havalı bir görüntüyle değiştirebileceğiniz konusundaki öğütlerle dolu.

20’li yaşlardakilerde iyi görünen moda giyim, daha yaşlı kadınlarda genellikle gülünç görünür,  açık karın bölgesi, dar uzun çizmeler, dövmeler gibi. Kitap, ne yapmamalı konusu üzerine olduğu  kadar, ne yapmalı konusu üzerine de.

Bazı ipuçları, pembe ruj, tam uyan bir sütyen ve perçemli saç kullanmak kadar basit. Diğerleri ise daha çok düşünce,  zaman ve para gerektirir, saç eklemeler gibi.

Genç görünmek yalnızca fiziksel değil. Çoğunlukla kişisel ve ekonomik bir hayatta kalma mücadelesi.

Çekicilik üzerine olan araştırmalar daha iyi, daha genç ve daha ince görünen insanların iş bulmasının ve o işte kalmasının daha olası olduğunu gösteriyor. Arkadaş kazanmada ve partner ilgisini üzerlerinde tutmada da daha fazla şansları var.

Eğer bir hileler cephaneliğiniz varsa yaşlanmayla savaşmak mümkündür.

Bütün çabalarımıza karşın da dış dünyaya yaşlı kadın diye bağıran küçük şeyler vardır.

Örneğin, koyu renk ruj kullanıyor, yüzünüzü fondöten maskesiyle kapatıyor musunuz ya da göğüslerinizi, omuz-dirsek ortası hizasına kaldırmayan  sütyenler mi kullanıyorsunuz?

Bu temel güzellik ve stil ipuçlarını çözümleyin görüntünüzden yıllar atmanın yarı yolunda olacaksınız.

İşte kadınları değiştirecek 10 ipucu, eğer yaşlı kadın görüntüsünü kaybedip,  genç ve havalı olmak istiyorlarsa.

  1. Perçem kestirin. Hiçbir şey sizi çok uzun ve aşağı doğru orta yerde parça parça duran, kabarık saç, topuz ya da belirgin şekilde incelmiş saçlar kadar yaşlandıramaz. Yumuşak birperçeml büyük ve kırışık bir alnı ya da geriye çekik saç çizgisini gizler.
  2. Saç renginizi açın. Hiçbir şey sizi blok düz bir saç rengi, beyaz saç kökleri ya da soluk sarı saç şeritleri kadar yaşlandıramaz. Bu her kadının sarışın olması anlamına gelmemeli, fakat herkes yüzünün etrafında bir canlılıkla daha iyi görünür. Şimdiki renginiz neyse iki ton açığını yaptırın, daha genç ve havalı görüneceksiniz.
  3. Şu kaşlarınızı düzene sokun. Hiçbir şey sizi çalı gibi dağınık kaşlar, cımbızla yolunmuş çok ince kaşlar ya da kırlaşmış kaşlar kadar yaşlı gösteremez. Güzelleştirilmiş bir kaş yüzü olduğundan güzel gösterir. Biz yaşlanırken kaşlar doğal olarak incelir, cımbızla kolayına bakın ve gri kılları saklamak için bir kalem ya da kaş boyası kullanın.
  4. Gözlük çerçevenizi modaya uygun hale getirin. Hiçbir şey sıkıcı çerçeveler kadar sizi yaşlandıramaz. Birkaç gramlık yontulmuş metal ya da plastiğin tarzınız üzerinde anında nasıl bir etki yapabileceği şaşırtıcıdır. Eğer yalnızca okurken ya da film izlerken gözlüğe gereksinim duyuyorsanız  bir şık çerçeveyle idare edebilirsiniz devamlı kullanıyorsanız belki daha fazlasını isteyebilirsiniz.
  5. Kalın eyelinerınızı yokedin. Hiçbir şey sizi kalın, siyah eyeliner,  kalın, sert maskara ve alt göz kapaklarınız içine çekilmiş bir çizgi kadar yaşlandıramaz. Tersine, eyliner kalemiyle ya da sıvı olanıyla ince bir çizgi çekmeyi öğrenin ve puslu bej, kahverengi ya da gri renklerde belirgin olmayan bir renkte gölgeye bağlı kalın.
  6. Fondöteninizi açın. Hiçbir şey sizi çok kalın ve çenenizle boynunuz arasında bir iz bırakan bir fondöten kadar yaşlı gösteremez. Eğer kalın bir yaşlı kadın fondöteni kullanıyorsanız modern,  hafif görünen bir  fondötene yatırım yapın ve onu cimrice kullanın.
  7. Pembe ruj kullanın. Hiçbir şey sizi koyu renkli bir ruj, belirgin bir dudak çizgisi ya da mat bir ruj kadar yaşlı gösteremez. Doğru pembe,  ağzı canlandırır, dudakların kalın görünmesine yardım eder.
  8. Dişlerinizi beyazlatın. Hiçbir şey sizi sarı, gri ya da lekeli dişler kadar yaşlı gösteremez. Güzel bir gülümsemeye sahip olmanız,  daha genç görünmek istiyorsanız eğer,  şarttır. Onları temiz tutun ve kimyasal beyazlatma işlemini düşünün.
  9. Kendi tırnaklarınızı kullanın. Hiçbir şey sizi kırmızı oje ya da yapay tırnaklar kadar yaşlandıramaz. Eğer yapay tırnak kullanıyorsanız, kare/oval şekillilere ve sizin tırnağınızdan hafifçe uzun olanlara bağlı kalın. Dikkat çeken renkleri ayak tırnaklarınıza ayırın.
  10. Giysilerinizi eşleştirmeyin. Hiçbir şey sizi çok uyumlu ya da çok gençler için yapılan giysiler kadar yaşlı gösteremez. Tepeden tırnağa ayakkabıları ve çantasıyla uyumlu giyinmiş bir kadın genç ve havalı görünmez. Karıştırın ve uydurun ve yalnızca sizde iyi duran trendleri satın alın .

www.thirdage.com/beauty/secrets-fabulous-40

 

 

“Yaşlanmaktan şikayet etmeyin, pek çok kişi tarafından inkar edilen bir ayrıcalıktır o.”
~ Anonim