yaşlı ilanlarıBu blogda yıllar içinde yaşlılar konusunda ne tür ilanların komik ve kabul edilebilir ve ne tür ilanların ise kabul edilemez ve nefret dolu olduğu konusunda çok zaman harcadık. Dün blog okuyucusu jane d aşağıdaki yorumu gönderdi:

Dün gece köpeğini gezdiren yaşlı bir kadınla, onun çirkin bacakları konusunda çok ayrıntıya girerek dalga geçen Louis C.K.’yi (hayranıyım) izledim. Kuşkusuz o her şeye saldırıyor ama bu beni çok rahatsız etti.”

Ben de aynı nedenle – ben de bir hayranıyım-  HBO’ya özel bir canlı performansı izledim. Louis C. K. o öyküyle açtı ve jane d gibi ben de kıvrandım. Sonuna doğru onun önce ölmesini dilediğini çünkü köpeğin onun tek arkadaşı olabileceğini söyledi.

Louis C.K. nın acı verici dürüstlükteki öyküleri (onun tanımladığı kadar hırpalanmış bacaklı yaşlı kadınlar ve erkekler görmüşümdür, siz de görmüşsünüzdür, eğer açık yürekliyseniz) bayağı olarak dikkate alınabilir ve eğer isterseniz de yaşlılık konusunda yaş aleyhtarlığı olarak.

Ancak, her zaman artık çok ileri gittiğini düşündüğümde dolanarak öykünün sonuna daima nezaket ve sevecenlik tarafından varır.

Şimdi bunu bir kenara koyduktan sonra işte size herhangi birilerinin karşı çıkacağını düşünmediğim yaşlılarca yazılmış bazı  mizah örnekleri.

Bunları Darlene Costner gönderdi ve galiba gerçek flört ya da kişisel ilanlar Florida’daki The Villages gazetesinden.

Belki  birinin yarattığı viral internet/e-mail öyküsü –son yılda pek çok web sitesinde yayınlandı – ama önemi yok. Gerçek olabilir gibi okunuyorlar, zekice ve komikler.

İşte onlar –keyfini çıkarın:

TİLKİ KADIN:

Seksi, moda-bilinci olan mavi-saçlı güzellik, 80’lerinde, ince, 1.63 (eskiden 1.67), parlak görünen, iyi-giyimli arkadaş arıyor. Uyan beyaz ayakkabılar ve kemer artı olur.

UZUN DÖNEMLİ BAĞLILIK:

Yakın zamanlarda dul kalmış, dördüncü kocasını henüz gömmüş biri olarak altı birimlik mezar alanını tamamlamak için birini arıyorum. Baş dönmesi, bayılma, nefes darlığı sorun değil.

ŞİMDİ HUZUR:

Yalnızlık, uzun yürüyüş, gün doğuşu, okyanus, yoga ve meditasyonla ilgiliyim. Eğer sessiz bir tipseniz gelin beraber olalım, işitme cihazlarımızı çıkarıp ve sakinliğin keyfine varalım.

KAZANAN GÜLÜMSEME:

Kendi dişleri olan aktif bir büyük anne az pişmiş biftekleri, koçanında mısırı ve karamelayı paylaşacak adanmış bir diş ipçisi arıyor.

BEATLES YA DA TAŞLAR?

Hala rock seviyorum, hala Cumartesi akşamları Chevrolet Camaro arabamla dolaşmayı seviyorum ve hala gitar çalmayı seviyorum. Eğer geçmişte modern bir şıksanız  ya da şimdi modern bir piliçseniz birlikte olalım ve 8 track teybimi (1965’ten 1970’lerin sonlarına kadar popüler olan bir teyp sistemi) dinleyelim.

ANILAR:

Genelde Pazartesiden Perşembeye kadarını hatırlıyorum. Siz de Cuma, Cumartesi ve Pazarı hatırlayabiliyorsanız gelin iki kafayı bir araya getirelim.

HALA YENİ GİBİ:

Erkek, 1922 doğumlu, çok yol almış, iyi kondüsyonlu, biraz saçlı, kalça, diz, kornea, kapakçıklar dahil pek çok yeni kısımlı ama iyi yürüyen.

http://www.timegoesby.net/weblog/2013/04/elder-personal-ads.html?cid=6a00d8341c85cd53ef017c38a8d966970b

“Damarlar sertleşince kalpler yumuşar.”
~ H. L. Mencken