scooterÇoğumuzun bildiği gibi yaşlılık hareketi çok daha zorlaştırıyor. Ağrıyan kemikler insanı kolayca usandırıyor ve aile etkinliklerine katılma isteğimize karşın bazen yalnızca evde oturmak daha kolay geliyor. Bununla birlikte azalan hareketliliğin sizi eve kapatmasına izin vermeyin. Eğer uzun süreli yürüyüşleri yapamıyorsanız o zaman belki de mobil bir scooter tam da gereksiniminiz olan şeydir.

O ya da bu nedenle amaçsız dolaşmak için kullanılmaları bakımından biraz olumsuz durumları var. Buna karşın çok kullanışlı ve ekonomikler! Sizi ikna etmeme izin verin:

Operasyon Sonrası Sağlığa Kavuşma

Operasyondan sonra eve kapatılma sonra ya da uzun dönemli bir hastalık sırası ciddi şekilde sıkıcı olabilir. Eve bağlı olmak sizin için yalnızca fiziksel bakımdan kötü değil ayrıca zihin durumunuz için de çok korkunç.  Dolayısıyla mobil bir scooter nekahat sırasında size değerli bir özgürlük sağlar.

Marketlere gidişler, öğle yemeğinden sonra biraz temiz hava, köpekle bir yürüyüş, bu bağımsızlık yalnızca mutluluğunuzun tamamlayıcısı değildir aynı zamanda genel olarak iyileşme sürecinizi de hızlandırabilir.

Sıkıntılı Konu

Bir ağaç gövdesinin içindeki halkalar gibi yaş da özellikle egzersiz yapmada iyi değilseniz değiştirmenin son derece zor olduğu fazladan birkaç sıkıntı getirir.

Bu nedenle, eğer kilo fazlanız yapmaya alıştığınız şeyleri yapmanızı zorlaştırıyorsa, bir mobil  scooter belki de tam da çözümdür. Her ne kadar bazıları durumu kötüye götüreceğini söylese de bir mobil scooter aslında sizi daha sık egzersiz yapmanız konusunda cesaretlendirir. Yine de sürüş kolaylığıyla aynı durumda kulüplere, kurslara gidebilir ve insanlarla buluşabilirsiniz.

Kim bilir artan istekle bel kemerinizin gevşediğini de fark etmeye başlayabilirsiniz.

Neşeli Tatiller

Birçok yaşlı kişi için bir mobil scooter günlük bir gereksinim değil. Eğer bu kategoriye girecek kadar şanslıysanız canlılığınızı parkta sıkı bir yürüyüşle kutlayın. Bunu yapmadan önce şunu dikkate alın: tatilde bir mobil scooter kiralama…

Tatiller kendinizi farklı bir ülkenin görüntülerine ve seslerine daldırarak yeni bir ülkeyi keşfetmenizi sağlar. Bazen bu yaşlı insanlara  biraz külfet yükler, özellikle de uzun yürüyüşler yapmak gerekli olduğunda, genellikle de böyledir.

Yorgunluğun sizi deneyimden alıkoymasına izin vermeyin. Kiralık scooterlar Amerika’da büyük bir iş; bu kısmen onların turist çeken şehir ve yörelerinin çok geniş olmasından ve kısmen de US sakinlerinin mo-scoo’nun  sağladığı kolaylığı sevmelerinden. Tatildeki kişilerin istediği en son şey sınırlanmış olmaktır, dolayısıyla 8 mph’ın bağımsızlığından keyif alın ve yeni bir yeri ciddi olarak keşfedin.

Fiziksel Gereksinimler

Motorlu sandalyelere benzemez olarak mobil scooterlar üst beden desteği gerektirmez. Bu nedenle, kullanıcıların kendilerini dik tutmak ve direksiyonu ve mobil scooterı kullanmak zorunda olduklarını akılda tutun. Yani, herkese göre değildir, özellikle de ciddi olarak engelli olanlara.

Eğer bedeninizin üstü bir şekilde bunları kullanmaya yetkin değilse, motorlu bir sandalyeye daha uygun olabilirsiniz. Kokmayın, size uygun olan bir aracı seçebilmeniz için internette sayısız bilgi var.

Orijinal yazıdan kısaltılarak çevrilmiştir.

http://lovebeingretired.com/2013/04/30/everything-you-ever-wanted-to-know-about-mobility-scooters-and-then-some/

 

“İnsanlardaki gerçek güzelliği ancak onlar yaşlanınca algılayabilirsiniz.”
~ Anouk Aimee