edythe

Edythe Kirshmeyer, Facebook’un kayıtlı en yaşlı kullanıcısı, bugün 106 yaşında. Kirshmeyer,  geçen yıl bir  tıbbi yardım hayır kurumu olan Direct Relief’ten arkadaşları 105 yaşındayken ona  bir hesap açtıklarında sosyal sitenin en yaşlı sakini en olma ünvanını kazandı .

Kirshmeyer, aynı zamanda California’nın en yaşlı ehliyetli şöförü ve Chicago Üniversitesinin yaşayan en yaşlı mezunu, Facebook’a katıldığında önce doğum yılı 1908’i giremedi. Sitenin mühendislerinin bir ayını aldı yaşını kanıtlamak ve daha önce yapmadıkları bir sorunu çözmek diyor, Direct Relief’in  sözcüsü Kerri Murray. Telgraf ve ilkel telefonlar çağında doğmuş biri olarak Kirshmeyer sosyal medyayı benimsediğini çünkü bunun arkadaşlarını ve ailesini günlük olarak arama olanağı verdiğini ve aynı zamanda da kendi durumunu genel yardım kurumları ve özelde de Direct Relif için yardımseverlik  farkındalığını arttırmak için kullandığını söylüyor.

ed 2

Amacım benim favori hayır kurumum Direct Relief’in daha iyi tanınması, diyor ABCNews.com’ a.

Asırlık kadın Facebook ilişkilerine değer verdiğini ama hala kalemin gücüne inandığını söylüyor. Son 41 yıldır her Salı günü Direct Relief’ın ofisinin bulunduğu Santa Barbara’ya hayır kurumuna bağış yapananlara el yazısıyla teşekkür mektupları yazmak için kendi arabasını kullanarak gidiyor.

Sosyal medyanın erişimini hafife almıyor. Kişisel Facebook sayfasında 45.000den fazla arkadaşı var. Direct Relief’in geçen yıl onun için başlattığı fan sayfası şimdi neredeyse 105.000 beğeni almış. Kullanıcılar kuruma bağış için sayfaya gidiyor ve kişisel fırsatlar için kaydoluyor.

ed 3

“Hiçbir zaman 105.000 beğeni alacağımızı düşünmedim ama aldık. Kırk yıldır burada gönüllü olarak çalışıyorum ve bu benim ruhumu besliyor,” diyor.

Ancak kendi sosyal site deneyimini çok seviyorsa da şimdilik yalnızca Facebook’a bağlı olduğunu söylüyor, diğer sosyal sitelerde bir etkinliği yok.

http://gma.yahoo.com/facebook-39-oldest-user-turns-106-today-200000609–abc-news-topstories.html

“Geçmiş bir önsözdür.”
~ Washington D.C.de Ulusal Arşiv önündeki bir levhadan