Dimitry Kaminsky bir milyon dolarlık hediyesinin yeni bir ‘süper asırlık’ grubunu tetikleyeceğini umuyor.

Dimitry Kaminsky bir milyon dolarlık hediyesinin yeni bir ‘süper asırlık’ grubunu tetikleyeceğini umuyor.

Dimitry Kaminsky bir milyon dolarlık hediyesinin yeni bir ‘süper asırlık’ grubunun oluşmasını tetikleyeceğini umuyor.

Rüyası sonsuza kadar yaşamak olan Moldovyalı  multi milyoner 123 yaşına ulaşan ilk kişiye 1 milyon dolar vermeyi vaad etti.

Kök hücreler, doku yenilenmesi ve rejeneratif tıbbın insanların ‘insan ömrüne gerçek mutlak sınır’ olarak bakılan, 120 yaşın ötesinde yaşamalarına izin vereceğini söylüyor.

‘Biz teknolojilerin exponential ve dönüştürücü olduğu insan gelişiminin en heyecanlı zamanında yaşıyoruz, ‘ diyor Kaminsky DailyMail.com’a.

Farkında olmayabilirler ancak bugün yaşayan bazı süperasırlıklar gelecek asrın doğuşunu görebilirler eğer bu teknolojiler gelişinceye kadar yaşayabilirlerse.

‘Umarım ödülüm bazılarının daha uzun yaşama isteğine ve daha uzun yaşamaya yaklaşımlarını biraz daha rekabetçi yapmalarına yardımcı olabilir.’

Fransa doğumlu Jeanne Calment, 122.5 yaşındaki ölümüyle günümüzde  en yaşlı insan rekoruna sahip. Calment 1997’de öldü.

Şimdiden birçok süperasırlık Calment’in rekoruna aday. Günümüzde kanıtlanabilen en yaşlı süperasırlıklar Jeralean Talley, 115 yaşında ve Susannah Mushatt da 115 yaşında. İkisi de Amerikalı ve Talley 44 gün daha yaşlı.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3034300/Russian-oligarch-pledges-1-million-prize-person-live-123.html#ixzz3XJ40qj00

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso