“Yani böyle zırvalar***.”

IF

20 ve 30’larındaki insanlar üzerinde büyük molalarını yapabilmeleri için kariyerlerini doğru yöne çekmek konusunda çok fazla baskı var. Ama gençken başarıyor olmak çok mu önemli? “Zırva” diyor aktivist Gloria Steinem.

Gloria bu yakınlarda Elle Dergisine gençken büyük şeyler başarma baskısı  konusunda konuştu  ve tüm bu düşüncenin tamamen yanlış olduğunu söyledi.

“Çok gençken başarılı olmak gerektiğini düşünmek özellikle anlamsız. Maceraya atılabilmeli ve başarı konusunda o kadar endişe etmemelisiniz,” diyor Steinheim  Elle’ye. “Ben asla 81 yaşımda hala, hatta daha da meşgul olmayı ve sevdiğim şeylerden daha fazlasını yapmayı hiç beklemiyordum, 30 yaşımda olduğum zamana göre. Ve sizin kuşağınız daha da uzun yaşayacak, istatistiksel olarak konuşursak. Sizin daha da çok zamanınız var!

Gl

Feminist, geçmişte yaşlanma konusunda konuşuyor, 50 olana kadar asla gerçekten bu konuda endişe duymadığını söyleyerek. “50 bir şoktu, çünkü yaşamın merkez döneminin sonuydu. Ancak onu aştığımda 60 harikaydı. Yetmiş harikaydı,” diyor Steinheim geçen yıl 80. yaş günü arifesinde The New York Times’a. Ve 75. yaş günü dolaylarında emekli olmak “bana avlanmak kadar yabancı geliyor” diyor. Ve öyle görünüyor ki Steinheim bu söylediği doğrultuda   bu yakınlarda bir zamanda yavaşlamayacak. Daha bu yılın başında “Yolda Hayatım” adında bir anı kitabı çıkardı ve hala dünyayı dolaşıyor, konuşmalar yapıp kitabının reklamını yapıyor.

http://www.huffingtonpost.com/entry/why-gloria-steinem-thinks-30-under-30-lists-are-bullst_563b9707e4b0307f2cac69ef?utm_hp_ref=fifty&ir=Fifty&section=fifty

“Yaşamak ve yaşlanmak tek ve aynı şeydir.”
~ Pamela Blair