logo95-02Aileden Biri Huzur ve Bakımevi’nin kuruluşu 2014 yılına dayanıyor. Kuruluşundan günümüze kadar misafirlerine sınırsız bir hizmet ve destek sağlıyor. Bu alanda Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan ilk şirketlerden biri olan Aileden Biri Evde Bakım Merkezi uzman bir ekip tarafından kuruldu.

Açılışından itibaren binlerce aileye misafirlerin isteğine ve ihtiyaçlarına göre ister kendi evlerinde, ister Aileden Biri’nin sıcak ortamlarında hizmet veren ekip, yeni girişimleri ile konaklama ve sosyalleşme imkânı da veriyor. Aileden Biri Bakımevi ve Huzurevi misafirlerinin psikolojik, fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılıyor. Herkesin ulaşabileceği yerlerde modern binaları ile dikkatleri üzerine çeken kurum, misafirlerine birçok hak tanıyor; tedavi ve kişisel bakımları ile ilgili haklardan,  misafirlerin güvenliklerini sağlamalarına ve sosyal haklarına kadar. Kurumun Bakımevi ve Huzurevi bölümlerinde farklı aktiviteler düzenleniyor. Standart olan hizmetleri tüm öğün yemekler, hastaların kişisel bakımları ve gereken tedavilerin takiplerinin yapılmasıdır. Bunların dışında bakımevi bölümünde kalan misafirler için uzman bir sağlık kadrosu ile 7 gün 24 saat takiplerinin yapılması var. Kurumun güvenliğinin de aynı şekilde sürdürülüyor olması kurumun samimi olduğunun kanıtıdır. Bunların yanında kurumun misafirleri için özel hizmetleri de bulunuyor. Sürekli refakat hizmetinden fizik tedavi ve rehabilitasyona, diyetisyenden inme bakımına kadar birçok özel desteği var. Sürekli bir hastaya bakmak hasta yakınına da destek gerektirir. Aileden Biri bu desteği de kolaylıkla sağlıyor.

Huzurevi ve Bakımevi hizmeti sunan kurum, Alzheimer hastaları için de evrelerine göre aktiviteler düzenliyor. Hastaların günlük yaşamdan kopmamaları için normalde kullandıkları eşyaların kullanıldığı aktiviteler bunlar arasında. Gezmeyi seven misafirleri için bol bol organizasyon düzenleyen kurum böylelikle sosyalleşme alanları oluşturuyor. Yeni açılan sergilerden söyleşilere, konserlerden yeni yıl partilerine kadar birçok etkinlik düzenleyip hastaların birbirleri ile kaynaşmasını ve günlük hayattan kopmamalarını sağlıyor. Böylece, hem hastalıklarının ilerleme hızı artmıyor hem de hastalar mutlu oluyor. Aileden Biri Huzur ve Bakım Evi’nin hastalarının ne kadar mutlu olduğunu kendilerini ziyaret ettiğinizde de göreceksiniz. İsteyenler randevu alıp kurumun binalarını görebilir ve orada kalanların neler yaparak vakitlerini geçirdiğini, nasıl mutlu olduklarını kendi gözleriyle görebilir.

“Yaşlılık korkakların yeri değildir.”
~ Bette Davis