Yıllarca süren çalışma hayatının ardından emeklilik dönemine geçiş yapanlar, mevcut gelir seviyelerinde meydana gelen azalmadan yakınıyor. Oysa çok sayıda kişi emeklilik dönemini ekonomik açıdan daha rahat geçirebilmek için bireysel emeklilik sistemine dahil oluyor. Bir katılım bankası olan Kuveyttürk Bankası da bireysel emeklilik hesabı sunan bankalar arasında bulunuyor.

Emeklilik hesabı, devlet katkısının mevcut olduğu hesap türleri arasında yer alıyor. Bireylerin mali açıdan yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor ve belirli bir oranda devlet desteği de geçerli olduğundan emeklilik döneminin çok daha rahat geçirilmesinin de kapıları aralanıyor. Üstelik bu sisteme dahil olmak için belirli koşullara sahip olmak ya da belirli sektörlerde çalışma hayatında bulunmak gerekmiyor. 18 yaşını doldurmuş olan her birey emeklilik sistemi kapsamına girebiliyor.

Emeklilik Hesabında Devlet Desteği Ne Kadar?

Sistemde 10 yıl bulunduktan sonra, 56 yaşın doldurulması ile beraber emeklilik hesabı üzerinden emekli olmaya hak kazanılıyor. Bu sistemin yüz güldüren yönlerinden bir diğeri de herhangi bir güvenlik sistemine dahil olunmaması halinde de bireysel emeklilik sistemine katılmanın mümkün olmasıdır. Katılımcılar belirli bir oranda katılım payı ödüyor ve bu miktara % 25 gibi yüksek bir oranda da devlet desteği sunuluyor.

Bir anlamda düzenli olarak birikim yapmak isteyenler için de cazip bir seçenek haline gelen bireysel emeklilik hesabı, yaşam kalitesinin yükseltilmesi için tercih edilebilecek yöntemler arasında yer alıyor. Kuveyttürk Bankası emeklilik hesabı sunan bankalar arasında ön plana çıkan kuruluşlardan biri oldu. Bunun birkaç farklı nedeni var.

İlki bankanın web adresi üzerinden emeklilik hesabı ve bireysel emeklilik sistemine dair istenen her türlü bilgiye ulaşılabiliyor olmasıdır. Bununla beraber online olarak başvuru yapmak ve emeklilik hesabı açtırmak mümkün olabiliyor. İşlemler internet üzerinden kolaylıkla yapılabildiğinden, katılım miktarının ödenmesi için her defasında banka şubelerine gitmek gerekmiyor.

Emeklilik hesabı hakkında merak edilen sorulara en net yanıtları bulmak isteyenler Kuveyttürk Bankası’nın web adresini ziyaret edebilir. Aynı zamanda bireysel emeklilik sigortası gibi emeklilik dönemini daha rahat geçirmeye yönelik diğer ürünler hakkında da bilgi alınmasında fayda olacaktır.

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer