Üzüntü, korku, utanç, suçluluk ya da kızgınlık her neyse bazen onlar buradayken bütün istediğimiz başka bir yerde olmaktır ama onlar sanki sonsuza kadar bizimle kalacakmış gibi görünür. İşte size yaşamın güç zamanları sırasında zihninizin kontrolünü tekrar kazanabilmeniz için dikkate alacağınız bir uygulama.

Bunu bir deney olarak yapın:

Rahatsız edici duygular arttığında kendinize şu soruyu sorun, ‘Bu ne kadar sürecek?’ Ve ona bir araştırma, onu gerçekten nasıl yönetebileceğinizi öğrenmeniz için bir şans olarak bakın.

Artık birbiri üzerine birikerek kartopu etkisi yapan (bu kadar uzun sürmesine yol açan şey bu aslında) düşünceler, duygular ve duygusallıklar stresi sarmalına yakalanmayacaksınız ve bunun dışına çıkacak ve onu merak eder hale geleceksiniz.

Böyle strese girmemek ve korkmamak için zihninizin bu duygular ya da bu ruh halleri ortaya çıktığında onları nasıl yöneteceğini anlamaya ve deneyimlemeye gereksinimi var.

Duygusal tepkiye yol açan ilk ani kararı kontrol edemezsiniz ancak bir kez ortaya çıktığında o ruh halini ya da duyguyu anlayabilir ve ilişkilendirebilirsiniz. “Oh, bundan nefret ediyorum, bu hep böyle devam edecek” tavrı mı olacak yoksa “Görelim bakalım ne kadar sürecek” tavrı mı?

Birisi düşünülmeden yaşanan bir yaklaşım; diğeri daha düşünceli bir yaklaşım.

Ancak otomatik olarak düşüncesiz yaklaşımın daha iyi olacağına karar vermeden önce neden kendiniz bakıp deneyiminizin öğretmeniniz olmasına izin vermiyorsunuz?

Bunu deneyin ve ne olduğuna bir bakın. Ne kadar sürer? Bedeninizde hangi şekli alıyor ve zaman içinde ona ne oluyor? Bedendeki algı değişiyor mu yoksa aynı mı kalıyor? Başka bir yere gidiyor mu? İçyüzü akla geliyor mu, değişiyor mu yoksa aynen mi duruyor?

Bunun bir fırsat olmasına izin verin, Derek Walcott’un şiirinde söylediği gibi, “Aşk üstüne aşk, kendin olan yabancıyı tekrar tanıştırır.”

Her zaman olduğu gibi lütfen düşüncelerinizi, öykülerinizi ve sorularınızı bizimle paylaşın. Sizinle etkileşim bizim için yararlanılacak bir yaşam bilgeliği yaratır.

http://www.huffingtonpost.com/elisha-goldstein-phd/overwhelmed-how-to-gain-c_b_1101817.html?ref=mindful-living&ir=Mindful%20Living

 

“Pek az insan yaşlanmasını bilir.”
~ La Rochefoucauld