Mağaza (Plymouth Priciples -İngiltere) ve tarz danışmanı Sara Smith’e göre giyim tarzınız konusunda para sıkıntınızı yenmeniz  için en iyi 10 ipucu.

  1. Aynı parayla daha çok alın. İş o mükemmel parti elbisesini almaya gelince ayrı ayrı olanı değil de tek parça bir giysi seçerek biraz para arttırın. Alabileceğinizin en iyisini alın, mevsimdeki mümkün olan büyük indirim avantajlarını kullanın.
  2. Karıştırın ve uydurun. Sevdiğiniz bir eşyayı yanınıza alıp  yeni koleksiyonlarından muhteşem bir şeyle kombinleyerek modernleştirmeleri için mağazanın stilistlerini uğraştırın.
  3. Çimler her zaman daha yeşil değildir… Bulunduğunuz yerdeki mağazalara giderek benzin masrafını azaltın. Benzinden arttırdığınızla kendinize bir şey alabilirsiniz.
  4. Cesur olun. Eşarplar ve iri kolyeler gardrobunuzu güncelleştirmenin en kolay yollarıdır. Daha önemlisi, bu küçük alışverişler çok pahallıya mal olmadan büyük iş yaparlar.
  5. Etiketi dört rakamlı olan bir el çantası almak bir seçenek olmayabilir ama podyumdan esinlenip daha azına benzer görünümlü bir şey almamanız için bir neden yok.
  6. Uzmanlarla konuşun. Satıcılar yardım için oradalar dolayısıyla onların uzman öğütlerinden yararlanın. Aradığınız şey için bir yönlendirme yaparsanız ne kadar zaman kazanacağınıza şaşıracaksınız. Zaman paradır ve onlar da stoklarını bilir.
  7. Beden önemlidir.  Vücut yapınızla uyumlu, farklılaştırılabileceği için para arttırmanızı sağlayacak özel bedenler alın-  örneğin minyon-
  8. Kaçırmayın. Kendinize bir şey ısmarlamaya karar verdiyseniz, şimdilerde çok moda ve gardrobunuzu anında güncelleyecek olan zengin mücevher renklerine ve farbelalı bluzlere yatırım yapın. Onlar ayrıca kasvetli giysi durgunluğuna da bir renk katar.
  9. Oyunun önünde durun. Modanın yeni yılda sizi nereye götüreceğini görmeniz için gelecek mevsimin en ateşli tarzlarına bir bakın. Bu, görüntünüz uzun süreli olacak ve  yeni sezon için baştan başa yeni bir gardrop düzmeyeceksiniz demektir.
  10. Modaya aç olun. İçki sofraları için alışverişe gitme eğilimlisi olabileceksiniz diye kendinizi tarz parçalardan yoksun bırakmayın. Alışveriş alışkanlıklarınızı diyet gibi düşünün ve arada sırada kendinize lezzetli bir şey ikram edin.

http://www.thirdage.com/fashion-personal-style/top-10-tips-for-saving-on-style?page=1

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer