60’larındaki bir grup kadına yaşlanma, güzellik ve tarzla ilgili beş soru sordum. Genellikle 80’lerindeki, 90’larındaki kadınlardan ipuçları veririm, böylelikle yaşlanmanın tavırlarını ve görünümlerini nasıl etkileyeceğini henüz düşünmeye başlamış kadınların algılarını duymak ilginç oluyor. İşte sorduğum sorular, yazının yorum bölümünde kendi yanıtlarınızı özgürce verebilirsiniz.

1. Kaç yaşındasınız? Yaşlandıkça görüntünüzle ilgili endişeleriniz nelerdir. Yaşlanma konusunda tutumunuz nedir?

2. Sağlıklı görünmesini sürdürmek için cildinize nasıl bakıyorsunuz? Kırışıklıklar ve cildinizin yaşlanması konusunda endişeli misiniz?

3. Saçlarınızın sağlıklı görüntüsünü nasıl sürdürüyorsunuz? Saçlarınızı boyuyor musunuz? Gri saçlar konusundaki düşünceleriniz nelerdir?

4. Yaşlandıkça tarzınız nasıl değişti? Tarz denemesi yapma konusunda daha özgür hissediyor musunuz? Tarz tekdüzeliğinden nasıl çıkıyorsunuz?

5. Yaşlanma konusunda endişeli olan diğerlerine vereceğiniz herhangi bir öğüt?

Eklemek istediğiniz başka bir şey?

Tepkilerin diğerlerini sonra yazacağım, şimdilik şapka seven iki hanımın keyfini çıkarın!

Taç stilinin Judith  Boyd'u

Taç stilinin Judith Boyd’u

1. 67 yaşındayım ve çoğu zaman yaşlanma konusunda olumlu hissediyorum. Son birkaç yıldır pek çok sevgili dostumu kaybettiğimden dolayı yaşıyor olma konusunda kendimi şanslı hissediyorum. Ölümlülüğüm ve kaybımın farkında olarak yaşamın bu zamanına minnettarım. Bazen yaşlanmanın getirdiği değişikliklerden rahatsız oluyorum, kültürümüzün bazen yaşlı insanlar konusundaki olumsuz algısını benimsememek zor olduğundan. Bununla birlikte, bu algıyı değiştiriyor olduğumuza inanıyorum öyle ki 20 yaşındaki de 80 yaşındaki de güzel fakat farklı olarak görülüyor. Advance Style’de Ilona hepimize öykünmek için mükemmel bir rol modeli sunuyor. Bu süreçte kendimi sevmek ve benimsemek birinci adım. Yaşamım enerjik insanlarla ve deneyimlerle dolu, dolayısıyla yaşlılık ne getirecek konusunda endişelenmek bana yardımcı olmaz. Bilinçli olarak yaratıcılığa ve kendimi şimdide ifadeye odaklanıyorum.

2. Çok sağlıklı bir yaşam tarzım var. Cildimin genelde sağlığımı yansıttığına inanıyorum, dolayısıyla kendime bakmaya odaklıyım. Bitki temelli yiyorum ve çok fazla su içiyorum.  Kendimi yogaya adadım ve hergün fiziksel bir şeyler yapıyorum. Ayrıca meditasyon yapıyorum, farkındalık deneyimi yapıyorum ve minnettarlığa odaklanıyorum. Bunların hepsi cildim dahil sağlığıma katkıda bulunuyor. Nisbeten ucuz/doğal ürünler kullanıyorum ve cildimi gece gündüz temizleme ve nemlendirme rutinim var. Bizim kültürümüz gençlik takıntılı, dolayısıyla yaşlanma korkusundan kaçınmak zor. Ancak yukarıda sözünü ettiğim gibi endişe görüntümü ve yaşam zevkimi geliştirmiyor.

3. Saçım kısa ve ayda bir kez kestiriyorum.  Saçım şapka için kesimli 80lerin başlarından beri her gün şapka kullandığımdan ve şapkasız kendimi çıplak hissettiğimden dolayı. Saçım da genel sağlığımı yansıtır dolayısıyla dikkatim daima üstündedir. Saçımı boyarım ve bazen gri saça dönmeye özeniyorum. Özellikle Jenny’i bütün ihtişamıyla Advance Style’da gördükçe. Ancak şimdilik, kırmızı saçımla mutluyum ama gelecekte ne yapacağımı kim bilebilir. Herkesin seçimini desteklemeyi, kutlamayı ve takdir edebilmeyi seviyorum.

4. Yaşlandıkça daha yaratıcı ve kendimi ifadeye daha çok odaklı oldum. Sanırım hayatımın bu noktasında sağlık bakımı endüstrisinde çalışmadığımdan dolayı olasılıkları araştırabiliyor, esnetebiliyor, genişletebiliyor ve risk alabiliyorum. ‘Şapka takma’nın çalışma ortamında hoş karşılanmadığı zamanlarda iş değiştirmekle ünlüyüm. ‘Şapka dostu’ bir ortam istedim ve şimdi de öyle. Şimdi ayrıca ‘taç dostu’ bir ortam istiyorum. Dolayısıyla kendimi ifade uzun zamandır hayatımın bir parçası ve tarz denemekten korkmuyorum. Bu zamanda iş sınırlaması olmadığından bunu yapmakta daha özgür hissediyorum.  Çocuklarım erişkin, dolayısıyla kendime odaklanabilirim ve isteklerimin derecesi daha büyük. İnternet tüm dünyadan çeşitli fikirler sağlıyor ve her yerde esin bulunabilir.

5. Yaşlanma endişesini anlıyorum ve bundan kaçınmak zor. Bununla birlikte, bu armağan, yaşamın bu dönemi, yaratıcılık ve potansiyelin bu dünyası sırasında var olan olasılıkları araştırıyor ve keyfini çıkarıyorum. Bugün sahip olduklarımızın hepsi bu, zamanımızı ve kaynaklarımızı nasıl kullanacağımız konusunda tercihimiz var. Her şeyden önce kendiniz ve diğerleri konusunda tutkulu olun ve kendini sunan sonraki en iyi ve harika deneyimle akın. Ben farklı alt yapılardan yeni ve ilginç insanlarla da tanışmayı seviyorum. Öğrenmenin ve büyümenin daha iyi bir yolu var mı? Sağlıklı olduğum sürece yaşlanmak büyüleyici bir macera.

Kendimi ifade için verdiğiniz bu fırsata teşekkür!

Devam edecek… 

http://advancedstyle.blogspot.com/2011/01/how-do-you-feel-about-aging-secrets.html

 

“Neşe ve kahkaha olduktan sonra varsın kırışıklıklar gelsin.”
~ Schakespeare