Bilimsel çalışmalar uzun yaşamanın sırlarını açıkladı ve iyi bir seks yaşamı, çikolata yeme ve olumlu düşünme bunlar arasında.

Aslında, bir çok araştırmada, yaşamın küçük zevklerinden haz alanların mutsuz çekimserlerden daha uzun yaşadığı gösterilmiştir.

Ancak bir araştırmaya göre,  olabildiğince uzun yaşamak, sağlıklı seçimler yapmaya ve dört sağlıklı davranışı — düzenli egzersiz,  sigara içmeme, alkol fazlasından kaçınma ve günde beş porsiyon meyva ve sebze yeme — benimsemeye de bağlıdır, böylelikle yaşamınıza 14 yıl katarsınız.

Araştırmalar sağlıklı bir kiloda olmanın, inancın ve borçsuz olmanın uzun, sağlıklı bir yaşamınızın olmasını sağlayan diğer yollar olduğunu göstermektedir.

Aşağıda hayatınızı uzatabilecek 10 adımın listesini veriyoruz, kadınları uyarıyor olsak da …  evliliğin erkeklerin yaşamına 10 yıl eklerken bir erkekle yaşamanın stresinin kadının yaşamından yıllar alıp götürdüğü ortaya konmuş.

İyi bir Seks Yaşamınız Olsun
2.5 yıl

Çok seks yapmanın sizin için iyi olduğuna ilişkin çok sayıda kanıt var. Bristol Universitesinde yapılan araştırmalar sık orgazm olan erkeklerin daha uzun yaşadığını ve Californiya Universitesindeki bir araştırma ise iyi bir seks yaşamının hayatınıza iki yıl ekleyebileceğini çıkarmış. Ayda birden az seks yapan erkeklerin haftada iki ya da daha fazla yapanlardan iki kat fazla erken ölüm riski var.

Çikolata Yiyin
2 yıl

Son yıllarda siyah çikolatanın kalbinize iyi geldiğini öneren çok sayıda rapor var, içinde yüksek orandaki antioksidan düzeyine tesekkür,  %70 den fazla cocoa içeriyor.

Harward Üniversite’sinden bir çalışma ayda bir iki bar çikolata yiyen insanların bunu yapmayanlardan %36 oranda düşük erken ölüm riski olduğunu gösterdi.

Şarap İçin
4 yıl

Uzmanların alkolu abartmayı önermemesi şaşırtıcı değil, fakat düzenli olarak az miktarda içilmesi yaşamınızı uzatmaya yardım ediyor.  Hollanda’nın Wageningen Universitesinden bir araştırma günde yarım bardak şarabın erkeğin hayatına 4 yıl eklerken, kan pıhtılarını önlemede,  iyi kolestrolü ilerletmede de yardımcı olduğunu göstermiştir.

Mutlu Olun
10 yıl (en azından)

Mutlu olmanın hayatınıza büyük bir  etkisi olacaktır, Kentucky Universitesinin bir araştırması mutlu olanların mutsuz olanlardan on yıl fazla yaşadığını gösterdi.  Sır, yaptığınız herşeyde bir mutluluk bulmakta. Şimdide yaşayın ve hayatın küçük zevklerinin tadını çıkarın.

Kilo Verin
7 yıl

Normalin üstünde kilolu oluşun  sağlığınız için zararlı olması sürpriz değildir, Oxford Universitesindeki bilim adamları 40 yaşında obez olan insanların yaklaşık olarak 7 yıl daha erken öldüklerini keşfettiler.

Doğru Beslenin
6.6 yıl

Sağlıklı beslenmenin önemini hepimiz biliyoruz, ancak Erasmus Universitesi uzmanları kalp hastalıklarını %76 oranında azalttığını söyledikleri sağlıklı bir yeme planı önerdiler. Anahtar besinler siyah çikolata, badem, meyva, sebzeler, sarmısak ve şarap. Ayrıca haftada dört kez balık yenmesini salık veriyorlar.

Fit Olun
3.7 yıl

Orta derecede egzersiz kalp için iyi, bu bir gerçek ve Hollanda’nın Erasmus Universitesi bilim adamları bunun yaşamı 3.7 yıla kadar uzattığını kanıtladılar. Orta derecede egzersiz insanların kilo almasını önlediği gibi benimsenecek en sağlıklı alışkanlıklardan biri olarak dikkate alınmalıdır.

Olumlu Olun
7.5 yıl

Pozitif tutumda olmak yalnızca günlük yaşamı iyileştirmiyor  ve yaşama 7.5 da yıl ekliyor.

Evlenin 
Erkekler için 10 yıl

Evli erkeklerin evli olmayanlardan on yıl fazla yaşaması olası.

Ancak, kadınlar, Chicago Üniversitesine göre yaşamlarına eklenmiş yalnızca dört fazla yıl kazanıyorlar.

Bir teori evli erkeklerin daha sağlıklı bir hayat tarzına sahip olma eğiliminde oldukları, kadınların ise evliliğin getirdiği daha büyük ekonomik güvenceden yararlandıkları yolundadır. Her ne kadar, bir İsviçre araştırması evli olmanın, bir erkekle yaşamanın stres ve geriliminden dolayı, kadınların hayatını kısaltabileceğini önerse de.

http://www.thirdage.com/long-life-tips/secrets-to-a-long-life

“Yaşlanma cahiller için kıştır, bilgeler için ise hasat.”
~ Zen Budizm