EvTGB okuyucusu chlost –Just my Life adlı blogda yazıyor – bu videoyu yolladı, izledim. Sonra tekrar izledim. Ve tekrar. Ve sonra fark ettim ki dört dakikadan daha kısa bir süre içinde yaşlılıkla ilgili bilinmesi gereken o kadar güzel şeyler içeriyor ki bunu konu etmemiz gerekir.

Evelyn’in öyküsüne bakalım. İşte tüm yaşlılar için bu videoyu önemli bir hatırlatıcı –ve esin verici-  yapan şeyler:

• Yaşlıların girdikleri ve ödeme yaptıkları  emekli toplumları istedikleri zaman servislerini kaldırıyor. (Bu Köyler Hareketi için başka iyi bir  neden, servislerini üyelerinin seçmesi ve dağıtması ve hiçbir dış grubun ya da oluşumun iptal edememesi bakımından.)

• Hükümet organları ayrıcalıkları yalnızca yaş yüzünden geri alabiliyor. Giderek daha fazla eyalet  insanları yaşla ilgili araba kullanma ehliyetinden yoksun bırakmayı onların farklı hızda  ve farklı şekillerde yaşlandıklarını dikkate almadan ya da anlamadan düşünüyor.

Doksan yedi yaşındaki Evelyn yetkin bir şoför. Bazı 50 yaşındakiler ise değil.

• Birbirimize verdiğimiz sözleri tutmak için her şeyi yapmamız önemli, özellikle de bütün enstitüler ve hükümet organları güvenilir olmadığından.

• Belki de yaşamımızın daha önceki dönemlerinde yaşlıların birbirleri için orada olması daha önem kazanmakta, çünkü yaşlandıkça daha azımız yardım için varız. Birbirimize ihtiyacımız var.

•Bunları yapmanın ne kadar zor olduğu önemli değil, gülmeyi ve çok gülmeyi hatırlayın. Videoda Evelyn’in harika gülüşüne bir daha bakın. Bu kadın yaşlanmada gerçekten iyi.

http://www.timegoesby.net/weblog/2014/03/being-good-at-being-old.html

“Yaşlılık korkakların yeri değildir.”
~ Bette Davis