Harvard20 yaşınızdayken yaptığınız kadar hızlı koşabilir misiniz? Beyzbol topunu bir zamanlar yaptığınız kadar uzağa atabilir misiniz? Bir tenis topunu aynı sertlikte ve hızda çevirebilir misiniz?

Olasılıkla hayır.

Yaşlandıkça hala oyun içinde kalmak ve keyfini çıkarmak için pek çok yol var. Bu sporlar için doğru olduğu kadar seks için de doğru.

Ereksiyon bozukluğu pek çok nedenle ortaya çıkabilir. Bazen belli bir ilacın yan etkisi olabilecek kadar basittir. Ancak, yaklaşık olarak erkeklerin %75’i için neden daha karmaşıktır. EB damar hastalığından, nörolojik hastalıktan ya da diyabetten ya da prostatla ilişkili tedavi ya da operasyonlardan kaynaklanabilir.

İster EB rahatsızlığınız için olsun isterse de bu sorunu yaşamama umuduyla olsun daha iyi sağlık ve daha iyi bir seks yaşamı için şu adımları deneyin:

1. Yürümeye başlayın. Bir Harvard çalışmasına göre günde yalnızca 30 dakikalık bir yürüme EB riskinde %41 düşmeyle bağlantılandırıldı. Diğer araştırmalara göre orta derecede egzersizin EB olan obez orta yaşlı erkeklerde seksüel performansı tamir etmeye yardım edebiliyor.

2. Doğru yiyin. Massachusettes Erkek Yaşlanması Araştırmasında, daha az kırmızı ve işlenmiş et ve rafine tahıllı meyva, sebze, tam tahıl ve balıkla zenginleşmiş bir diyet EB olasılığını düşürdü. Diğer bir ipucu: Kronik bir B 12 vitamini yoksunluğu EB na katkıda bulunabiliyor.

3. Damar sağlığınıza dikkat edin. Yüksek tansiyon, yüksek kan şekeri, yüksek kolestrol ve trigliserid kalpte (kalp krizine neden olarak), beyinde (inmeye neden olarak) ve penise yönlenerek (EB na yol açarak) damarlara hasar verebiliyor. Düşük HDL düzeyi (iyi kolestrol) ve genişleyen bel hattı da katkıda bulunabiliyor. Damar sisteminizin ve dolayısıyla kalbinizin, beyninizin ve penisinizin iyi durumda olup olmadığını ya da yaşam tarzı değişimleriyle ve gerekirse ilaçla ayar yapılması gerekip gerekmediğini doktorunuzla konuşun.

4. Beden önemli, dolayısıyla incelin ve ince kalın. Bakımlı bir bel hattı iyi bir savunma -106 cm lik bel çevresi olan bir erkekte EB olması, bel çevresi 81 cm olana göre %50 oranda daha olası. Obezite damar hastalığı ve diyabet riskini arttırıyor, EB’nin iki ana nedeni. Ve artan yağ miktarı da pek çok hormonu bozuyor bu da sorunun bir parçası olabilir.

5. Kası hareket ettirin ancak bicepslerinizden söz etmiyoruz. Güçlü bir pelvik taban ereksiyon sırasında sertliği arttırır ve ana damara baskı yaparak peniste kanı tutmaya yardımcı olur. İngiltere’deki bir denemede üç ay boyunca günde iki kez olmak üzere yapılan biyogeribildirim ve yaşam tarzı değişimleriyle –sigarayı bırakma, kilo kaybetme, alkolü sınırlandırma- birleştirilmiş söz konusu kasları güçlendiren Kegel egzersizi yalnızca yaşam tarzı üzerine öğütlerden çok daha fazla işe yaradı.

http://www.health.harvard.edu/healthbeat/5-natural-ways-to-overcome-erectile-dysfunction?utm_source=review&utm_medium=email&utm_content=healthbeat1a&utm_campaign=MIR0514&j=32301485&e=enginunay@gmail.com&l=16278673_HTML&u=393441101&mid=148797&jb=0

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim