damlaEn kötü zamanlardı… eşimi kaybetmem yaklaşık bir yıl önce. Mükemmel mutlu rahat yaşamım birkaç dakika içinde eridi gitti. Şimdi geriye bakıyorum da hayatımdaki en kötü zamandı… en kötü yıl değil.  12 ay yas tutma ve büyüme yeni bir konfor zonu; mücadeleler, sürprizler, keşifler ve aydınlanmalar, getirdi yeni bir tür mutluluk ve tam bir yeni ben yaratarak.

İşte onlar:

1. Kilo vermek iyi bir şey. Son sağlıkkontrolüm yazdan beri 6 kilo verdiğimi gösterdi. Giysilerim çok büyük; ama ağrı ve sızılarım gitti, loboratuvar sonuçlarım harikaydı, daha çok enerjim var ve yeme alışkanlıklarım yeşil, temiz ve yağsız. Eğer çamaşır makinamda ve kurutucumda sıcak ayarını kullanırsam giysilerimi çektirerek kullanabileceğim. Çocuk depatmanındaki pantolonların bana en iyi uyanlar olduğunu keşfettim. Kız kardeşime, beslenme uzmanıma ve fitness bloglara teşekkür ederim, taze yiyecek satın alıyor ve az bir pişirmeyle sağlıklı yiyecekler hazırlıyorum!

2. Güç yalnızca erkekler için değil. Ağırlık kaldırma, taşıma, itme ve çekme şimdi…yani güç çalışması başka bir anlam kazandı. Çok daha güçlüyüm! Aslında kollarımda küçük bir izini görüyorum…ancak kol altı sallantım bu yaşımda kalmak için orada. Planklar ve köprüler core kaslarınız için harika… ve küçüklerle yapmak eğlenceli. Ağırlıklarımı yaşadığım odada yerde bulundurmam ve daima çalan müzik bütün gün orda burda birkaç set yapabilirim anlamına geliyor.

3. Genel fitnese de farklı bakıyorum… yalnızca zevki için Zumba ve Pilates yok artık. Hayatta kalmak ve iyi olmak için kalçamı eritmeye çalışıyorum. Yürüme, yüzme, spinning, bahçe çalışması ve yer oyunları hepsi aktif yaşlanmanın parçaları.

4. Sabır. Spiritüel, sağ duyulu olun ve günlük zorluklar…daha az endişeli ve daha çok kabul edici oluyorum. Eşim sürekli olarak bana sinirlenmememi küçük şeyler için terlemememi hatırlatırdı. Kız arkadaşlar toplantısında bile biri bana büyütmememi, endişe etmememi ya da bütün ayrıntılarla uğraşmaya çalışmamamı hatırlatsa…

5. Şimdide yaşama…çevrenizdeki anlarda yaşama. Bunu öğrenmek için su üstünde kayan teknelerle, kazlarla ve boardcularla ve huzur ve yalnızlıkta kaybolmuş olmaktan daha iyi bir yer var mı? daha çok soluğumu dinlerim, kediye gülerim ve park yerinin ucundaki arabama yürümekten hoşlanırım, çünkü bozuk paralar bulurum. Bu hafta 47 cent buldum! Heryerde yalnızca bakarak ve dinleyerek mutlu anlar bulurum. Başlangıçta buna amaçlı olarak bir şans vermek istedim; şimdi dışarıda ve ilgili olduğumda doğal olarak gerçekleşiyor.

6. Arkadaşlıklar yeni ve eski. Pekçok köyde bir dolu arkadaşım olmasından dolayı şanslıyım. Başlangıçta bana güç ve destek verdikleri için hepsine… ancak bana tutkun olan her birine tek tek değer veriyorum. Bildiklerime ve ben evrimlendikçe şenlendirenlere. Aile, sonsuza kadar arkadaş olanlar, komşular, meslekdaşlar ve online arkadaşlarım…. sizlere teşekkür ederim.

7. Hala ekonomik farkındalık üzerine çalışıyorum, ama daha iyi duruma geliyor. Daha idareli oldum, aldığım servislerin daha çoğunu durdurdum ve düşük fiyat avantajlarını kullanarak evin finansmanını düzenledim. Şımarık ve ilgisizdim …şimdi dikkatli ve endişeliyim; “küçücük bir kızarmış patates parçasını ziyan etmem,” diyorum torunlara.”Büyükannenin bütçesi kaldırmıyor” diye hatırlatıyorum bir alışveriş merkezine ya da restorana daldıklarında. Anlıyorlar ve umarım bundan öğreniyorlar da. Birgün yıllar önce söz verdiğim için her birini istediği yere tatile götüreceğim.

8. Yazma fırsatları orada ve benim harika danışmanlarım var. Ancak düzeltmek için çabalamada aynı disipline ve güdüye sahip değilim. Eski konfor zonumda başka bir yazar vardı; belki de yeni bir yola ya da tutkuya olumlu bakıyorum. Fakat biliyorsununuz her zaman yazacağım. Ben hala gelişmekte olan bir çalışmayım burada …. zonunda, siz neredesiniz?

9. İsteyin ve alacaksınız. Gereksinimin olduğunda yardım ve öğüt istemede daha rahat oldum. Telefon etme, mağaza personeli, komşular ya da kalacak bir yer ihtiyacında… başkalarının düşünceleri ve önerileri yoluyla öğreneceğimi biliyorum. Ön ödemem nezaket olacak; bu da daha iyi bir ben yaratıyor.

10. Özimaj ve özgüven. Neşe liderim olmaksızın asla becerebileceğimi düşünmezdim.Kendi başıma ileri gideceğimi düşünmezdim. Ancak içteki ruhum dirençli ve az kırılgan. Ya da daha kırılgan ama iyi anlamda. İyi göründüğümü ve iyi hissettiğimi biliyorum. İyi kararlar veriyorum ve çocuklarıma ve torunlarıma yaşamı geldiği gibi nasıl yaşayacağımızı gösteriyorum. Bu beni kendimle tekrar rahat ve mutlu yapıyor.

http://betterafter50.com/2014/09/10-ways-im-stronger-one-year-after-my-husband-died/

 

“Damarlar sertleşince kalpler yumuşar.”
~ H. L. Mencken