nongene 2014’ün son günü 95 yaşındaki Eddie Harrison karısı, Edith Hill’den  üç hafta sonra hastane yatağında yalnız öldü, Alexandria’daki evlerinden alınmış ve Florida’ya götürülmüştü.

Böyle olmak zorunda değildi. Ne olduğunu size anlatayım.

Eddie ve Edith Temmuz 2014’deki evliliklerinin 10 yıl öncesinden beri çifttiler.  Edith’in eski eşinden olan kızı ve ortak vasi Rebecca Wright onlarla ilgileniyordu. Eylülde Huffington Post’ta basılan AP haberleri öyküsüne göre:

“’Sanırım bir arkadaş istedim,’” diyor Hill bir söyleşide, neden evlendiğini açıklarken. ‘Yardım edebileceğim ve bana yardım edebilecek birini istedim… İkimiz de yalnızdık. Kocam gitmişti. Onun karısı da gitmişti. Birbirimizin en iyi arkadaşı olduk.’

“Robin Wright, Hill’in torunu, ilişkilerinin Hill’in açıklamasının izin verdiğinden daha romantik olduğunu söylüyor.

“’Onları sürekli birbirlerini öperken yakalardınız,’ diyor. ‘Aslında aşıktılar. Gerçekten aşık… Biliyorum o  Edith’in sabah yataktan kalkma nedeninin parçasıydı.’”

Ancak, kuşkusuz, aşk öyküleri asla böyle kolay değildir, özellikle başka insanların kontrol etmek istedikleri çok yaşlı insanlar söz konusuysa.

Evliliğe Edith’in birkaç yıl önce yasal olarak yetkin olmadığı kararı temelinde Florida’da oturan Rebecca Wright’ın kardeşi ve ortak vasi Particia Barber karşı çıktı.

Hakimin evliliğin uygun olmadığına inansa da sürmesine izin verdiği ve Edith Hill’in üstün ilgilerini koruması için bir avukat atayarak kardeşleri ortak vasilikten çıkardığı duyuldu.”

Bu “ilgiler” –ne olduğunu kesin tahmin edersiniz Alexandria’daki yarım milyon dolarlık mal varlığını kapsıyordu.  The Guardian Florida’daki kardeşin evliliğe mahkemede karşı çıktı.

“…..Hill’in mal varlığının nihai dağıtımını karmaşıklaştıracağını söyleyerek.”

Kuşkusuz. Yeni olan başka ne ki? Yetkin yaşlı insanların hayatlarına karışan hiç bir aile öyküsü okumadım ki miras için olmasın.

Sonra 6 Aralıkta, The Guardian’a göre,

“….Hill’in vasisi Hill’i Barber’in Florida’daki evine iki haftalık bir tatile götürmek üzere geldi.  Hill’in gitmeye ikna edilmesi için geçen 40 dakikalık travmatik pazarlık süresince polis çağırıldı, diyor Wright.”

Birkaç rapora göre ne Harrison ne de Hill Florida’ya gitmek istedi ve Harrison en azın bir raportöre hayatı boyunca uçağa hiç binmediğini ve o anda da buna başlamayacağını söyledi.

“Hill planlandığı gibi iki haftadan sonra eve dönmeyince Harrison onun artık dönmeyeceğini algılamaya başladı, diyor Wright. Daisy Birch, bir aile arkadaşı, Harrison’un kalbinin kırıldığını söylüyor. Ayrıca da gripten hastalandı ve hastaneye yattı.”

Orada yeni yılın arifesinde öldü.

Eddie ve Edith’le ilgili çeşitli öyküler okumuşsanız bile bazı ayrıntılar bulanık. Gene de temel gerçek sevgiyi hayatlarının sonunda birbirlerinde bulmuş olan iki çok yaşlı insanın bu iki insandan daha iyi bildiklerini sanan daha genç insanlar tarafından hayatlarının paramparça edilmeleridir.

Bunların hiç biri olmasaydı Eddie hastalanmaz ve ölmezdi diyemez kimse, ancak elini tutan sevgili karısıyla olurdu.

http://www.timegoesby.net/weblog/2015/01/super-sad-true-elder-love-story.html

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim