Plastic_Surgery

 

Neyse ki, toplumun plastik cerrahi anlayışı olgunlaştı, bu uygulamalar insanın iyi oluşunu geliştirme yeteneğini gösterdikçe, diyor plastik cerrah Dr. John Zannis.

Yıllar önce, plastik cerrahinin çok paralı ve gösteriş meraklısı insanlara göre olduğuna ilişkin bir damgası olduğunu söylemek doğruydu ancak şimdi tamamen sağlık nedenleriyle bedenlerini değiştirmek isteyen insanlara –göğüs kanserinden kurtulanlardan soluk alma engelli insanlara kadar yardım etme amaçlı olduğu biliniyor,” diyor Zannis Plastik Cerrahi Merkezinin başkanı Dr. Zannis. Bununla birlikte plastik cerrahi A.B.D. de pek çok milyar dolarlık bir endüstri ve bu işlemleri gerçekleştiren doktorların bazıları diplomalı değil. Bunların hastaları yalnızca baştan savma cerrahiler nedeniyle değil aynı zamanda da yanlış nedenlerle gereksiz işlemler geçirdiklerinden dolayı risk altındalar.”

Zannis, plastik cerrahide koşulların çok önemli olduğunu söylüyor. Plastik ve kozmetik cerrahi için ön koşulları veriyor.

• Sizi tanınmayacak hale getiren bir işlem geçirmeyin, bir biçimsizliği düzeltiyor olmadıkça. Flört arenasına bu yakınlarda tekrar girdiğiniz için güven kazanma ihtiyacından ya da kariyeriniz için estetik iyileştirmelere karar verdiğiniz için olsun insanın hayatı boyunca süren kendini geliştirmeyle ilgili belirgin bir şekilde Amerikalı olan bir şeyler var. Bu yakınlarda Renee Zellweger insanların çoğunu yeni cerrahi sonrası görüntüsüyle şok etti.

“Zellweger yeni görüntüsünü benimsediğini söyledi, cerrahisinin amacının değişiklik yapmak olduğunu ekleyerek,” diyor Zannis. “Bununla birlikte, birçok kişi arkadaşları ve ailesi için tanıdık kalmayı tercih ediyor. Tanınabilir görünümü koruyorken iyileştirme yapma fikrini benimsemiş bir cerrahla bir işlem yaptırmayı seçtiğinizden emin olun.

• Amerikan Plastik Cerrahi İhtisası Sertifikası şart! Tıpkı herkes gibi doktorlar da para kazanmak ister. Pek çok durumda doktorların Botoks iğnesi ya da diğer işlemleri yapmak için sertifika sahibi olmaları gerekmiyor. Hepimiz çoğu baştan savma cerrahiden kaynaklanan plastik cerrahi felaketleri işittik,  aşırı büyümüş dudakların yüze verdiği genel değişiklikleri hastaya anlatmayan cerrahları da.

• Bunu kendi nedenlerinizle yapın, başka birisininkilerle değil. Birinin kendi güvenini arttırmak için göğüs büyütmeyi istemesi başka bir şeydir, bunu erkek arkadaşı memnun etmek için yapması başka bir şeydir.

“Bu sizin bedeninizdir,” diyor Zannis. “Yaşamınızın sonuna kadar daha büyük göğüslerin sonuçlarıyla uğraşmak zorunda kalacaksınız. Bedeninizdeki değişikliği isteyenin kendiniz olduğunu netleştirin.”

• Çok fazla kozmetik çıkmazından kaçının. Kendi niyetlendiğiniz iyileştirmenizin izini yok etmek için tek bir kötü cerrahiye sahip olmak zorunda değilsiniz. Giderek daha iyileştiren birkaç mükemmel işlem yaptırmanız mümkündür.

“Eğer burnunuzun daha iyi olabileceğini düşünüyorsanız ya da bazı yerlerinizdeki ne kadar diyet ve egzersiz yapsanız da gitmeyen yağlardan kurtulmak için yardıma ihtiyacınız varsa o zaman  işlem uygundur,” diyor Zannis. “Ve çoklu işlemlerin yapılmasını isteyebilirsiniz. Eğer durum buysa, seçeceğiniz genel görünümü akılda tutun.”

http://thirdage.com/node/2884892

“Neşe ve kahkaha olduktan sonra varsın kırışıklıklar gelsin.”
~ Schakespeare