Neyse ki bu basit ipuçlarıyla kimse gece kötü uyuduğunuzu anlamak durumunda olmaz.

uyku

Biri “yorgun görünüyorsun” dediğinde belki de pekala “yaşlı görünüyorsun” diyordur. Doğru bile olsa, bu batar –ve işitmek istediğiniz bir şey değildir. Yorgun görünerek uyanabileceğiniz sayısız nedenler vardır –uykusuzluktan susuz kalmaya kadar- ama evden bu şekilde ayrılmak zorunda değilsiniz. İster 30 saniye ister 30 dakikanız olsun anında daha uyanık görünmek için deneyebileceğiniz hileler var. Ve hiçbiri bir kap kahve ya da kestirmeyi gerektirmiyor.

buzlu su

Yüzünüze Buzlu Su Çarpın

Bu kitaptaki en eski hile ve işe yarıyor. Lavabonuzu doldurabileceğiniz en soğuk suyla doldurun, birkaç buz parçası da ekleyin ısıyı daha da düşürmek için ve bu suyu yüzünüze çarpın. Anında porları sıkıştırır ve kılcal damarları küçültür cildinizi daha da düzgün göstererek. Artı, sizi daha uyanık hissettirir bu da kesinlikle nasıl göründüğünüzü etkiler.

buz

Şişkinliği İndirme (Mutfağınızda)

Eğer gözlerinizin altındaki torbalar sorunsa, mutfağınıza bir gidin, iki kaşığı dondurucunuza 10 dakika için koyun ve sonra bunları her bir gözünüze koyun siz kanepede uzanırken. Soğuk iltihabın rahatlamasına yardım eder. Soğuk salatalık dilimleri aynı şekilde iş görür. Her bir gözünüzde 5-10 dakika salatalık dilimiyle rahatlayın, tahrişi, kırmızılığı ve şişliği rahatlatmak için.

krem

Kafeinlenin…Göz Kreminizle

Eğer göz altındaki mor halkalar sizin için kronik bir sorunsa, kafein içeren bir göz kremine yatırım yapın. Kafein toksinleri yok etmeye ve mor halkaları kırmaya yardım ederek dolaşımı arttırır. Ayrıca anti-iltihap özellikleri içerir ve şişlikten kurtulmaya yardım eder.  Garnier Skin Renew Anti-Dark Circle Eye Roller, $12.99 bizim favorilerimizden biri. Kafeinli formül dönen yuvarlak başlıklı uygulayıcısıyla limfatik direnajı arttırmak ve torbalardan kurtulmak için cilde masaj yapıyor.

mavi

Blues Söyleyin

80’lerdeki mavi göz makyajından vazgeçmek zorunda değildiniz. Doğru uygulama teknikleriyle bazı gölgeler gerçekten modern görünebilir –ve gözlerinizi süreç içinde aydınlatabilir. Denizci ya da kobalt mavisi gölge ya da eye-linerı deneyin ve rengi kirpiklerinize yakın tutun. (Yeniden kullanmak sizi zamanın 30 yıl gerisinde gösterir) Mavi kırmızılıkla kantrast yapar, gözlerinizi daha parlak, daha beyaz ve daha az yorgun göstererek.

saç

Baş Aşağı Çevirin

Yassı saçlar herkesi yorgun ve pejmürde gösterebilir.10 saniye için belden bükülüp saçlarınızı baş aşağı fırçalayın. Parmaklarınızı köklerinden sokarak gezdirin dokuyu ve hacmini canlandırarak. Bu hile bir miktar kanın yüzünüze dolması ek bonusunu da sağlar yanaklarınızı pembe ve canlı göstererek.

kaş

Yaylarınızı Güçlendirin

Kaşlarınız yüzünüzü çerçevelendirir. Eğer  kaş şekliniz bir uçtan bir uca düz ya da aşırı yuvarlaksa, kaşlarınız sizi yaşlı gösterecektir. Sizi daha uyanık gösterecek kaşlar için yumuşak bir yayı yeğleyin. Kaş kalemi ya da tozu kullanın doğal yayınızı güçlendirmek için – doğal bir göz kaldırmadır bu.

bsiklet

Spor Salonuna Yönlenin

Hiçbir şey sizi egzersiz yapmaktan daha uyanık göstermeyecek ve hissettirmeyecektir. Hızlı bir yürüyüş, eliptik alete binmek ya da birkaç tur Güneş Selamı için çıkın. Kalp atışınızı hızlandıran herhangi bir egzersiz harikadır. Kanınız pompalandığında ve endorfin düzeyiniz yükseldiğinde daha fazla enerji elde edeceksiniz. Artı, cildinizi daha sağlıklı gösterecektir –allık gerekmez.

su

Su , Su, Su

Susuzluk iş yorgun görünmeye gelince en kötü suçludur. Yeterince su almadığınızda cilt gri ya da solgun görünür ve kırışıklıklar daha dikkati çekici olur. Hücrelerinizi şişirmek için basitçe su alımınızı arttırın. Her gün 8 bardağı amaçlayın.

renkli

 

Renkli Giyin

Siyah ince gösterebilir ancak daha uyanık görünmenize yardım etmez. Yorgun olduğunuz günlerde siyah üst giyimi atlayıp cilt tonunuza en çok yakışan favori renginizi giyin. Anında yüzünüzü daha parlak ve daha az yorgun gösterecektir.

 

makyaj

 

Bu 5 Dakikalık Makyaj Rutinini Deneyin

Makyaj uyku eksikliğini kamufle etmek için tedbirli bir yoldur. Cilt tonunuzdan biraz daha sarı bir tondaki krem kapatıcıyla hafif vuruşlarla mor halkaları saklayın. Sarı, cilt altındaki mor ya da mavi tonlarınızla kontrast yaratacaktır. Sonra, parlak pembe bir allığı yanaklarınıza renk getirmek için sürün. Birkaç maskara fırçası gözlerinizi daha büyük gösterecektir. Ve eğer dudaklarınız doğal olarak soluksa hoş bir pembe dudak tonu anında bütün yüzünüzü uyandıracaktır.

http://www.grandparents.com/health-and-wellbeing/beauty-and-style/how-to-fake-looking-great

“Diğer seçeneği düşünürseniz yaşlanmak çok da kötü değil.”
~ Maurice Chevalier