Kayınvalidenizden çok fazla nefret ediyorsanız onu ziyaret etmektense dişinize kanal tedavisi yaptırmayı tercih edersiniz, yalnız değilsiniz. Yeni bir araştırma birçok kadının kocalarının annelerini “cadı anne” olarak düşündüklerini ve onunla zaman geçirmemek için her şeyi yapabileceklerini gösteriyor.

Yüzde elli biri onu dinlemektense oturup evi temizlemeyi tercih ediyor, ayda 30 milyon ziyaretçi alan kadın konuları web sitesi olan iVillage’in raporuna göre.

Yüzde otuz altısının da bir jinekoloji muayenesi yaptırmayı, yüzde otuzunun mahkemede jüri üyeliği yapmayı, yüzde yirmi sekizinin de gelir vergilerini yapmayı  ya da kanal tedavisi yaptırmayı tercih ettiğini ortaya çıkarmış.

“Öylesine karmaşık ve itham dolu bir ilişki ki,” diyor, iVillage’deki ilgili.

“Kayınvalideler, gelinlerinin çocuklarına nasıl baktığını ve evliliğini nasıl götürdüğünü inceliyor olabilir.”

“Bu, iVillage toplumunda çok fazla gerginlik oluşturan bir konu, pek çok kadın kayınvalidesini suçluyor.”

“Kadınların dobralığı bizi şaşırttı, kayınvalideleriyle birlikte olmaktansa pek çok kötü şeyi yapmayı tercih ediyorlar.”

Araştırma ayrıca kadınların yüzde yirmi sekizinin kocalarının annesiyle “berbat” ya da “kötü” bir ilişkilerinin olduğunu rapor ettiklerini ortaya çıkardı.

Ve iş çocuklara gelince, duygular daha da güçlü, yüzde 76’sı kayınvalidelerinden asla ebeveynlik öğüdü istemediklerini söyledi. Yüzde 83’ü asla ilişkileri için öğüt istemediklerini ve yüzde 94’ü cinsel yaşamları için öğüt istemediklerini söyledi.

Kuşkusuz, pek çok kadın da kayınvalidesiyle iyi ilişkilere sahip, yüzde 6’sının cinsel yaşamları  için öğüt isteyecileceklerini söylediği gibi.

Kayınvalideleri olarak kimi isteyebilecekleri sorulduğunda, yüzde 17’si Hillary Rodham Clinton’ın, yüzde 16’sı reality show starı Kris Kardashian Jenner’in, yüzde 9’u Sarah Palin’in ve yüzde 7’si Joan Rivers’ın adını verdi.

http://shine.yahoo.com/channel/parenting/mother-in-law-problems-2405957

“Yaş konusunda romantik duygularım yok. Ya her yaşta ilginçsinizdir ya da değil.”
~ Katharine Hepburn