osteo

Tekrarlanan kemik yoğunluğu testleri (BMD) 75 yaş ve üstü insanlar için çok yarar sağlamıyor, yeni bir araştırmanın gösterdiğine göre.

BMD testi osteoporoz riskini değerlendirmek ve durumu yönetmek için önemli ancak testler arasında olması gereken uygun zaman aralığı için  bir rehber yok.

Harvard Tıp Okuluna bağlı Hebrew SeniorLife’da Yaşlanma Araştırmaları Enstitüsünün araştırmacılarının yürüttüğü bir araştırma JAMA’da basıldı. Araştırma her dört yılda bir BMD taraması testinin yararlarını analiz etmeye odaklandı.

“Sağlık bakımının kalitesini geliştirirken bakım giderlerini kontrol etme amacıyla BMD testlerinin yararlı olup olmadığını belirlemek istedik,” diye açıklıyor araştırma raporunun lider yazarı Sarah Berry MD, MPH.

Barry ve meslekdaşları Framingham Osteoporoz Araştırmasının bir parçası olarak 1987 ve 1999 yılları arasında BMD’leri iki kez test edilen 310 erkek ve 492 kadını incelediler.

Berry başlangıç testinin iyi bir temel araştırma aracı olduğunu ama tekrarlanan testlerin osteoporoz tedavisi görmeyen 75 yaşın üstündeki çoğu kişi için haklı çıkmadığını vurguladı.

Ve yeni bulgular gereksiz sağlık bakımını azaltmak için kullanılabilirken başlangıç BMD değerlendirmesine sahip olmanın önemi aynı kaldı.

“Osteoporoz , insanların kırıkları olana kadar fark etmedikleri sessiz sedasız ilerleyen bir hastalık ve o noktada da hasar yaşanmış oluyor. Çalışmamız temelinde umarım kaynaklar daha çok yaşlı insanın BMD baz araştırma tarama testi alması ve daha kısa süre içindeki tekrar testini de daha az insanın alması yönünde daha akıllıca kullanılır

http://www.thirdage.com/bones/study-too-many-osteoporosis-tests

“Uzun bir ömür için dua eden fakat yaşlılıktan korkan aptallarız.”
~ Çin Atasözü