Evet, hava soğuk. Ve rüzgarlı. Ve kuru. Kış saç bakım zamanı tamamen geldi.

Yaz güneşi, rüzgarı ve su, ince saçlardan geçiş bedelini kesinlikle alırsa da saçların kışın yaşadığı stres de aynı şekilde zarar verir. Bunun en belirgin sonuçlarından biri kuruluktur… hem soğuktan ve rüzgardan hem de yeterince nem olmayan kapalı alanlarda bulunmaktan. Statik elektrik öğretilen fizik derslerinizi hatırlayın? Sabah kalktığınızdatohuma kaçmış bir hindiba gibi görünmeye başlamışsanız, saçınız biraz nem için haykırıyor demektir.

Zayıf ya da ince saç kurulaşınca, donuk ve cansız görünür. Kolaylıkla şekle girmez ve gün boyunca  kıvrım tutmaz. İnce saçlarınıza çok iyi bir stil vermek için ne kadar çok zaman harcadığınızın bir önemi yok, kış kuruluğu, neden böyle oluyor, diye sizi meraka sürükler, kuaförünüzü suçlamayın!

Yılın bu zamanında dış koşullar saçınıza karşı acımasızdır.  Kayak kayıyor ya da snowboard yapıyorsanız ya da dışarıda zaman geçiriyorsanız, güneş, rüzgar ve soğuk hava bir araya gelerek nazik saçlar için hayli sert bir ortam yaratır. Ve eğer bütün kış şapka takarsanız, hımm… durumun nedenini anlarsınız.  Şapka, sıradışı saç.

İnce ve zayıf saçlarınızı bütün kış boyunca parlak, idare edilebilir ve sağlıklı tutmak için bazı kış şaç bakım ipuçları:

  • Yılın bu zamanını geçirmek için ince saç şampuanların en hassasını kullanın… saçlarınızı yağlı hale getirmeden alabileceğiniz bütün doğal yağlara gereksiniminiz var.
  • Daima saç bakım kremi kullanın. Şampuan yaptığınız her zaman. Haftada bir kalıcı bir saç kremi kullanın.
  • Eğer saç kurutma makinası, saç kıvırtıcısı ya da düzelticisi kullanmak zorundaysanız Retken Satin Wear gibi bir saçlarınızı koruyan bir ürün kullandığınızdan emin olun.
  • Saç derinize sık sık masaj yapın, ya ellerinizle ya da doğal sert bir kıllı fırçayla. Saç derisinin uyarılması dolaşımı arttırır.

Kuru saça canlılık ve güç  ekleyen yeni bir ürünJohn Freida’s Luminous Glaze’ dir. Salon parlatıcılarınınkine çok benzeyen bir sonuç  verir.

İnce saçlarda fark yaratacak  fikirler, ip uçları ve kuaför ürünleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

http://www.helpforfinehair.com/

 

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer