Kırlaşmış Saçlar

Bir zamanlar kadınlar gri saçlarına lanet okur ve onları kapatmak için boyarlardı. Ya da sonunda teslim olur ve saçlarını o korkunç mor benzeri maviyle yıkarlardı. Yaşlılık canavarının işareti gibiydi.

Fakat kafalarına kar fırtınasındaki gibi beyazlar dökülen baby boomerlar, her zaman olduğu gibi, bunu da   kendi yollarıyla  yapmayı tercih ediyor.  Hoşçakal utanç, merhaba gri! Giderek daha çok karşılaştığımız bir söylem, Holywood’da bile (“Şeytan Prada Giyer” deki klas görünümlü Meryl Streep’i ya da Oscar’larda parlayan Helen Mirren’i düşünün).

Baby boomerlar korkmuyor. Saç boyamada yol açtılar ve şimdi daha yaşlı oldukları için saçlarını boyamamaktan da çekinmiyorlar” diyor, üst düzey bir Colarado Springs salonu GREGORY’nin  sahibi Greg Chavez.

Greg ve diğer stilistler baby boomer müşterilerine gri saçlarıyla hava atmalarını bile söylüyor, her birkaç hafta  grileri kapatmak için kazanabilecekleri milyarlarca dolara karşın.

“Griyi uzatmak birçok kadın için büyük sıkıntı” diyor, Hillary Hand, GREGORY’deki bir saç stilisti.

Gri saç kalındır ve boya ürünleri eskiye göre çok daha iyi oldukları halde griyi örtmek ve o şekilde korumak zordur. Sık sık kuaföre gitmeyi gerektirir, kötü görünmemeleri için.

Yanısıra, gri saç kadının bilgeliğini, güvenini ve zarafetini gösteren bir madalya gibidir, diyor Hands.

Çok güzel ve az bakım gerektiriyor, diyor Greg. “Ancak,  genç bir saç biçimiyle kullanmalısınız ki o eski yaşlı görüntülere benzemesin.”

Marcia Wurm, 51 yaşında, Rich Design Home’da çalışıyor, yolda kadınların onu durdurup  bu muhteşem saç rengine nasıl sahip olduğunu öğrenmek istediklerini  söylüyor. Hiç bir şey yapmadığı;  doğal rengi olduğu ortaya çıkıyor.

“Boyamaktan bıktım, ne kadar gri saçım olduğunu bilmiyordum, grilerin uzaması için saçımı çok kısa kestirdim,” diyor.

Colleen Rodman, 55 yaşında, satışta çalışıyor, saçını boyuyormuş fakat griyi uzatmaya ikna edilmiş.

“Stilistim bana ‘artık boyamak zorunda olmadığımı’ söyledi, ona güvendim.” Gri saçını gösterdiği için şimdi tanıdıklarından övgüler alıyor.

Kuşkusuz birçok kadın gri saçlarını hala boyuyor ve böyle yapmaya da devam edecek. Ancak, giderek bir moda deyimi olmakta olan griyle seçenekleri gelişecek.

“Sanırım kadınlar kendileri için en iyi olanı yapar.  Bazıları saçlarını boyar ve çok iyi görünür,” diyor, Rodman. “Fakat, toplum şimdi griyi daha çok kabul ettiği için gri için çok daha fazla yer var, sanırım.”

Eğer saçınızın %75’inden fazlası griyse, bırakın uzasın, diyor Greg. Ama bu bir sorun olabilir, çünkü bazı kadınlar saçlarını o kadar uzun zamandır boyuyorlar ki ne kadar grileri olduğu hakkında bir fikirleri yok. Kökler genellikle saçın kalan kısmından daha gridir, dolayısıyla biraz uzatmadan ne kadar gri olduklarını söylemek zordur.

Eğer gri saçlarınızı uzatmak istiyorsanız, uzatırken rahatsız edici renk sınırlamasından nasıl kaçınacaksınız? Diğer renk ve röfleleri katın, diyor, Greg.

Kris Faricy, 58 yaşında, Hayden Hays Sanat Galerisinin sahibi, kendi doğal grisiyle iki renk kullanıyor: açık olan sarı renkler ve altınımsı daha koyu renkler. Saçında biraz sarı olmasını istiyor çünkü cilt rengiyle daha iyi gidiyor. Ve biraz ilginçliği ve parlaklığı olmayan tek renkli saç fikrini sevmiyor.

Greg, gri saç isteyen kadınların stilistleriyle konuşmalarını öneriyor. Eğer stilist bunu nasıl yapacağı konusunda meraklı değilse ya da boyamaktan vazgeçmeyi istemiyorsa bunu isteyen başka birini bulun diyor.

Gri saça nasıl bakım yapacaksınız?

Bu biraz ustalık ister çünkü gri saç, renkli saçtan daha sert bir dokuya sahiptir ve saçın gövdesi incedir, dolayısıyla alışılmış rutininiz işe yaramayabilir. Bazı ip uçları:

Gri saç genellikle daha zor idare edilir, bu nedenle yumuşatmak için saç bakım ürünleri kullanın. İyi bir bakım kremi şart, stil veren jöleler de. İyi bir saç kesimi esastır, beyaz, gümüş ve kalayımsı  olan doğal tonlarınızı açacak. Saçınızı yıkadığınızda saç derinize iyi bir masaj yapın. Yalnızca harika hissettirmez saç foliküllerini besleyen kan damarlarını da uyarır. Annenizin dediğini yapın: Sebzelerinizi yiyin. Gerekli vitamin ve proteinlerle dolu iyi bir diyet saça sağlık dolu bir görüntü verir.

http://www.thirdage.com/hair/hooray-for-gray#ixzz0wEVinzKD

“Neşe ve kahkaha olduktan sonra varsın kırışıklıklar gelsin.”
~ Schakespeare