Joseph

1. ve 2. Bölüm burada

Sözünü ettiğim Joseph, Joseph Pierce Hair Architects’in sahibi, “saç dizaynı ve custom kolor konusunda uzmanlaşmış tam bir servis salonu” web sitesinin dediğine göre.

Gidebileceğim yakın bir yer olması bakımından koşullarımı karşılıyor.

Önce Joseph’la uzun bir konuşma yaptım ve duyduklarını saçımda kontrol etme konusunda oldukça toleranslıydı: kafada iki bölgede son on yıldır tedrici saç kaybı, benim çözümüm uzun saçımı tokayla bir bölgede tutturmak ama tam saç sınırının üstündeki ikinci bölgede değil, iki kelleşen bölge de daha büyüyor ve daha kelleşiyor.

Pixie kesimini sevmediğimden söz ettim. İki kez söylemiş olabilirim. (Pixie kesimin benim için fazladan sorununu anlattım mı size? İyi görünmesi için sık sık düzeltilmesi gerek. O kadar param yok.)

Joseph ve ben stil olarak hem peruklar hem de kellik konusunu konuştuk, ikisi de gelecekte benim için kabul edilebilir olabilir, eğer zorunluysa, ancak şimdi bu kel bölgeleri idare edecek kadar gizleyecek bir stil olasılığının peşindeyim, en azından şimdi için. Daha etkili önlemler tartışılabilir gerekirse.

Beraberce (hımm, “ben” demeliyim) yumuşak permayı saf dışı bıraktık her ne kadar bu bazı insanlar için daha fazla saç illüzyonu vermek için bir çözüm olsa da. Ayrıca biraz saç spreyi kullanmasına karşı olup olmadığımı sordu. Değilim.

kuaförde

Joseph’a güvenmeye karar verdim ve makasla çalışmaya başladı, saçımdan 15-20 cm kesilmesiyle bir sorunum olup olmadığını kontrol ederek.  Gençken önemliydi,  bugünler de aldırmıyorum.

Yukarıdaki resimde  Joseph bitirdiğinde nasıl göründüğümü görüyorsunuz.

Evet, kötü tarafı şu ki bu görüntüyü korumak için her gün saç kurutma makinası ve buna benzer

fırçabüyük bir fırçayla aynı şeyi becermek  zorundayım, uzun sabah ritüelini sevmeyen bir  kadına göre değil.

Bu proje çalışmamdan öğrendiğim en büyük şey bir ödün vermeden daha iyi duruma gelmiyor.

İşte size saçımın Joseph’ın çalışmasından önceki ve sonraki hali.

önce sonra

Aslında “sonraki” fotonun gösterdiği kadar kel görünmüyorum. Evde aynı gün saçımı yıkayıp kendim kuruttuktan sonra çok daha iyi göründü.

Kimse bunu 20 ya da 30 ya da hatta 40 yaşımdaykenki çok saçlarımla karıştırmaz ama bu şimdi benim için iş görüyor.

Bu sonucu almada kesimin yanı sıra kafatasıma uygulanan çok hafif köpük de  yerdımcı oldu. Joseph’ın belirttiği gibi geçmişte bu ürün ve jellerle yaptığım hata çok ağır bir türünü çok ağır bir elle kullanmış olmam. O durumda, ağırlaşarak saçı aşağı indiriyor ve telleri açarak daha çok kafa derisi gösteriyor.

Köpük ve son sprey –tekrar, hafif bir dokunuş-  konusunda Joseph’in talimatlarını uygulamak saçımı oldukça yerinde tuttu. Şimdi bir hafta geçti ve ben artık takıntılı bir şekilde bütün gün ayna karşısında saçımı incelemiyorum.

Öndeki saç sınırı bölgeme –diğer kelleşen kısım-  ne olduğunu sorabilirsiniz. Joseph bu bölgedeki yatmayan saç tutamından nasıl yararlanabileceğimi açıkladı. (Tüm yaşamım boyunca hiç bir başka stilist bana daha önce bu yatmayan saçlardan söz etmedi.)

Uzun saçlarımı tokayla tutturduğum yıllar boyunca onları alnımdan geriye doğru fırçaladım. Joseph “onu yapma” diyerek yatmayan saç kısmını nasıl ayıracağımı–ama saç sınırımdan yalnızca bir 2 cm kadar geri-  ve onu yana tarayarak o ön kelleşen bölgeyi kamufle edebileceğimi gösterdi.

Bir bakın:

tepeden görünüşOldukça düzenli, hah.

SON KARAR

Bazı sonuçlar:

Yaşla ilişkili, hormonal saç kaybı olan hiçbir kadında hiçbir şey tekrar saç çıkarmaz. Size saçı tekrar çıkaran herhangi bir şey -iksirler, losyonlar, haplar, tedaviler, diyetler v.s.-  satmaya çalışan kadınlar ya da erkekler dolandırıcıdır.

Cerrahi transplantlar yalnızca yüzde 2-5 kadında işe yarıyormuş.

Hacim yaratmak için geriye tarama zayıflama ve kırılma yaratarak saça zarar veriyor.

Eğer saç bakımı için harcanan zamandan hoşlanmıyorsanız “kel” hepsinin içinde en kolay tarz ve eğer benim saçım Joseph’ın bulduğu çare konusunda çalışmak için çok daha azalırsa bunu ciddi bir şekilde düşüneceğim.

Peruklar ve postişler bir seçenek. Günümüzde sentetik saçlar muhteşem, bakımı kolay ve pahalı değil. Aslında, farklı stil ve farklı renklerle dolu bir dolap hoş olurdu, saçlarını Crayola renkleriyle boyayan gençler gibi.

Benim için tam zamanlı şapkalar, kepler ve eşarplar bir seçenek değil (şimdilik). Ancak pek çok insanda iş görebiliyorlar.

HAYAL KIRIKLIĞI

Daha önce bu serinin bir yerinde söylediğimiz gibi, eğer güvenli ve etkin bir şekilde tekrar saç çıkarabilecek bir ürün olsaydı, inanın bana, onu bilirdik: onu kim yarattı ya da keşfettiyse onu sır olarak saklamaz çünkü trilyoner olurdu.

Günümüzde tıp araştırmaları için azalan fonları dikkate aldığımda bir daha hiçbir zaman kafamın tamamında saçımın olamayacağını kabul ediyorum. O paranın insanı zayıf düşüren hastalıkların tedavisine harcanmasını tercih ederdim, en alt sıradaki güzellik konuları yerine.

Bununla birlikte üzüldüğüm şey saç uzmanlığı içinde, azalan saçlar için konuşacak kimse yok –ne endüstriyel kurumlar ne de pek çok bireysel salon-  ve yaşlı kadınlardan tiksiniyor mu olduklarını merak ediyorum. Onları bunu konuşmaktan alıkoyan yaş ayırımcılığı mı?

Ancak inanıyorum ki Joseph Pearce’lar var – kadın ya da erkek, hünerlerini geliştirmiş ve pek çok çeşit saç sorunu olan, azalan saçlı yaşlı kadınlar dahil, müşterilerine yardım etmekten keyif alan.

http://www.timegoesby.net/weblog/2013/05/hair-today-gone-tomorrow-part-3.html

“Yaşamak ve yaşlanmak tek ve aynı şeydir.”
~ Pamela Blair