Biyolojik saat günümüzün moda öncüsü kadınını en son trendleri giymekten alıkoymaz.

“Stil görünmek için bir yaş sınırı yok” diyor Suzanne Bishop, Chattanooga Tenn’deki bir moda butiğinin sahibi.

Bayan Bishop müşterilerinin 18-65 arası ve daha yaşlı olduğunu söylüyor. Birçok olgun hanımın saklama eğiliminde oldukları birkaç fiziksel durumu var diyor ve  çoğu, kolları, dizleri ve boynu örten modayı arıyor diye belirtiyor.

Ms. Bishop’un olgun müşterileri için bazı ipuçları var.

“Hemen dizin altında biten elbiseleri/etekleri seçin, kısa ya da uzun kollu üstler alın, boynu bir eşarpla sarın (ya da dik yaka giyin) hava soğuyunca” diyor.

Bayan Bishop’un 60 yaşındaki annesi Julian O’Neil, “stilli kıyafetleri giymeyi sevdiğim halde, bazı moda trendleri için bir sınır koyarım,” diyor.

“Günümüzde trendy olan kıyafetlerin çoğu ‘60’larda, ‘70’lerde giydiğim mini etekler, İspanyol paça pantolonlar ve geniş paçalı jeanler”, diyor Ms. O’Neal. “Mini etek giymem, fakat jean ve geniş paçalı pantolonları giyerim”.

“Giymek için hangisinin genç işi, hangisinin genç işi olmadığı konusunda bir çizgi çizmek zor. Jumperlar örneğin,  gençler üzerinde hayranlık uyandırıcı, fakat benim için değil. Bu bireysel bir karar.”

Ms.O’Neil, taytları olduğu halde onlarla rahat hissetmediğini  söylüyor.

“Biliyorum benden yaşlı hanımlar eteklerin altına taytlar giyiyorlar ve gerçekten iyi görünüyorlar” diyor. “Ancak, ben kendimi çok genç bir görünümdeymişim gibi hissediyorum.”

Giyiminizin tutumunuzla, tavrınızla, davranışınızla çok ilgisi var, diyor.

Genç hissediyorum, oldukça genç giyiniyorum ve bunun beni genç gösterdiğini düşünüyorum,” diyor. “Modadan zevk alıyorum ve çıkan heyecanlı bütün yeni stillere bakmayı seviyorum.”

“60’lar yeni 40,” diyor, Ms.Bishop. “60’larında birçok kadın yirmi yıl daha genç görünüyor çünkü, sağlık bilinçleri var ve iyi durumdalar. Hem yaşlı ve hem de çok genç görünmek istemedikleri bir aşamadalar.”

Cyntia Nellis, olgun hanımlar için modaya uymak daha zor olabilir çünkü birçok moda dergisi onları görmezden geliyor,  diyor.

“Moda dergileri konuyu ele alsalar bile olgun hanımların genç kızlar kadar modaya uygun olabileceklerini unutma eğilimindeler, diyor.

Frankie&Julian gibi bazı mağazalar, birçok departman storlar ve Chico, Talbot ve Coldwater Creek gibi zincir mağazalar her yaştaki hanım ve beden için en son modaları bulunduruyor.

“Bir 60 yaşındaki, yarı yaşındaki herhangi biri kadar şık görünebilir,” diyor Ms. Bishop. “Yalnızca abartmayın.  Mini etekten vaz geçip diz boyunda olanı kullanın. Boyun sorununuz varsa bir eşarp kullanın. Ve çok fazla takı takmayın.

Karen Nazor Hill

Fasion Tips for Mature Woman

“Yaşlanma cahiller için kıştır, bilgeler için ise hasat.”
~ Zen Budizm