eyelinerBiz olgunlaştıkça yüzlerimiz de olgunlaşır.

Bu nedenle, makyaj tarzımız da değişmek zorunda. Bu küçük makyaj ipuçları aslında yalnızca birkaç dakika içinde daha genç görünmemize yardım eden ana tamiratlardır. İşte size görünüşünüzü nasıl yeniden oluşturacağınıza ilişkin 5 ipucu:

  • Çizin! Şimdi en iyi genç görünme göz oyunu kirpik çizgisini vurgulamaktır. Kirpikler incelir ve belirginliğini kaybetmiş görünür. Bu meseleyi halletmek için ya çok yumuşak bir kahverengi keskin uçlu göz kalemiyle göze çarpmayan bir görüntü için ya da siyah bir göz kalemiyle çizerek daha belirgin bir görünüş için gözünüzü açın. Köşeleri bitirirken biraz yukarıya doğru uzatın: Yaşlı gözler aşağı bükülür, dolayısıyla doğal kıvrımı takip etmeyip yukarı doğru kısa bir kıvrım yapın. “Kalemi düz tutmanız için kolay bir yol çeneyi yukarı kaldırıp aşağı bakmaktır, dolayısıyla göz kapaklarınız yarı kapalıdır ama çizgiyi yapabilmek için hala görebilirsiniz. Daha kalın bir çizgi isterseniz kanatlı bir göz etkisi yapmak için hile herhangi bir kartı alıp gözünüzün köşesinden yukarı doğru diagonal olarak koymaktır. Şimdi fırçayla o düz hattı izleyin. Mükemmel bir kedi gözü yaratacaksınız. Yüzünüzü kalabalıkta görünür yapmak için büyük bir göz çizgisi gibi hiçbir şey yoktur.
  • Doldurun! Kaşlarınızın gözlerinizi tamamlaması gerekir, ondan alması değil. Onlar yüzünüzü çerçevelerler. Ne yazık ki yaşlandıkça kaşlarınız incelir. Kaşlarınızı gözünüzün önünden diagonal olarak doldurmaya başlayarak gözünüzün bitimine gidin. Daima, kısa tüylü fırçayla seyrek noktalar halinde doldurun ve kaşınıza bir kuyruk ekleyerek bitirin. Boz kahverengi bir kalem çoğu cilt tonu için evrensel bir renktir. Asla kaşınızı almayın! Eğer kaşınızın şekle girmesine ya da bakımına gereksiniminiz olduğunu hissediyorsanız bir profesyonele gidin ya da iple alın!
  • Fırçalayın! Kirpikler görünüşü daha gençlik dolu ve uyanık yapar. Açık gözlü bir görünüye ulaşmak için kirpik kıvırıcı kullanın. Daha da iyi sonuçlar istiyorsanız saç kurutucunuzdan kirpik kıvırıcınıza sıcak hava verin ve kirpiklerinizi gerçekten oturtun! Maskara uygularken çubuğu kirpikleri kökten uca doğru sürerken kıvırın, maskaranın daha dengeli sürülmesine yardım eder ve kirpiklerin birbirine yapışmasını önler.
  • Hafifçe uygulayın! Yaşlandıkça, kapatacak daha fazla şeyiniz olur. Bununla birlikte belirli kapatıcılar dikkati çizgi ve kırışıklıklara çeker. Kara lekeleri, kızarıklıkları ve göz altı halkalarını gizleyecek bir ürün istiyorsunuz. Bu demektir ki bir kapatıcı kalemi içinde aydınlatan sıvı bir kapatıcı istiyorsunuz. Kalem tarzı kapatıcılar yeni çizgiler eklemeden bütün kusurlarınızı kapatır. Parlak gölgeler sizi parlak gözlü gösterir ve bu kapatıcılar nemlendiricidir. Ben sıklıkla kapatıcımı yalnızca gözlerimin altına değil kaş kemerimin altına ve burnumun yanalındaki kıvrıma da kullanırım istenmeyen çizgileri aydınlatmak ve yumuşatmak için.
  • Üstünden geçin! Dudaklar dudak çizgilerini zamanla kaybeder ve şekillerini yeniden oluşturma ihtiyacınız vardır. Doğal bir renk dudak kalemi kullanarak dudak hattınızın üstünden geçin genç kız benzeri dudak şeklinizi yeniden oluşturarak ve kalan kısmı yavaş yavaş doldurarak. Yalnızca kalem kullanmanın yaratacağı kuruma etkisinden kaçınmak için nemlendirici bir ruj sürün dudaklarınıza. Anında genç, daha gençlik dolu bir dudak için dudak renginizi daha açık bir tona değiştirin. Alt ve üst dudaklarınızın ortasına bir parlaklık darbesi vurarak biraz daha ileri gidin. Bu size daha dolgun dudak görüntüsü verecektir. Biliyorum dağılıyoruz gibi geliyor size ama bazı basit makyaj sihirleriyle yaşlanmanın bu unutulan belirtilerinin her birine kolaylıkla çare oluruz!
  • http://ww2.thirdage.com/tag/rinvent-your-look

 

 

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso