Bir makyaj uzmanının tavsiye ettiği bu yararlı ipuçlarıyla sizi yaşlı gösteren güzellik gaflarından kaçının

kadın

Makyaj çantanızdan KURTULUN!

Haydi yüzleşelim: Makyaj bizi güzel ve mutlu hissettirir. Ancak onu yanlış uygularsanız ya da yanlış ürünleri kullanırsanız makyaj sizi  taze ve gençlik dolu göstereceğine yalnızca yaşlandırır. İhmal edilmiş kaşlardan aşırı makyajlı gözlere kadar sizin de yapıyor olabileceğiniz yanlışlara engel olmak için 10 kolay yol bulduk.

İşte makyaj oyununuzu geliştirmek ve tekdüze bir güzellikten kurtulmak için yapmanız ve yapmamanız gerekenler. Ünlülerin makyaj artisti Carol Shaw -LORAC Cosmetics’in yaratıcısı-  çok görülen bu zanlılar konusunda öğütlerini ve deneyimlerini sunuyor. Bu güzellik hatalarının bazılarından dolayı siz de suçlu musunuz?

pudra

Yüz pudrasını ATLAYIN

İşte nedeni: Çoğumuz pudraya makyajı oturtmak için uzanırız, ancak pudra  ciltteki çizgileri büyütme eğilimindedir, bizi yaşlandırarak. Eğer pudrayı bırakamıyorsanız, tamamen mat bir pudra ya da mineral-temelli olanına geçin, cildi aydınlatır ve parlatır.

Uzman Öğüdü: Carol Shaw diyor ki: “Biz yaşlandıkça cilt çok kurulaşır. Pudra yağı ve nemi emer, bu kuru ciltli kadınlar için cildi kurutucu olabilir.

Şunu deneyin: Pudrayı atlayın ya da daha nemli mineral versiyonuna geçin. Biz Korres Wild Rose Mineral Foundation Powder/SPF 30 olanı seviyoruz.

liner

Siyah yerine kahverengi eyeliner TERCİH EDİN

İşte nedeni: Eyeliner gözleri açmak ve onları daha büyük göstermek için harika bir araçtır ancak siyah renk çok sert olabilir. Daha yumuşak bir kahverengiye geçin ve alt kirpik çizgisini boyamaktan kaçının, aşırı gösterebilir. Eyelinerla kalın bir çizgiden kaçının kalın çizgi üst kapakları ağır gösterir.

Uzman Öğüdü: “Kahverengi eyeliner yumuşaktır ve doğal gösterişlidir. Koyu makyaj bazen sizi yaşlı gösterebilir,” diyor Carol.

Şunu deneyin: Daha açık renkli bir liner ya da doğal kahverengi tonu şecin, herkese yakışır. Biz Cargo Swimmables Eye Pencil in Pebble Beach olanı seviyoruz.

allık

Allığı dostunuz YAPIN

İşte nedeni: Doğru allık rengi yorgun bir yüze gençlik dolu bir görüntü ekler, ancak anahtarı tam doğru rengi bulmaktır. Açık ya da orta cilt tonlu kadınlar gül pembesi ve şeftali renkleri aramalı ve daha koyu tonlu ciltliler en iyi mercan ve çilek tonlarıyla görülür.

Uzman öğüdü: Cildinizde sağlıklı ve gül rengi bir patlama çok gençlik dolu gösterir, genç bir çocuğun kızarması ya da bahçede çalışıyorkenki gibi,” diye belirtiyor Carol. “Ancak parlak allık biraz sert ve yapay görünebilir, doğru uygulanmamışsa.”

Şunu deneyin: Doğal, yumuşak ve ince bir ton lehine parlak renk ve görüntülerden kaçının. Biz Neutregena Healthy Skin Custom Glow Blush&Bronzer Duo olanı seviyoruz.

fondo

Doğru fondöteni KULLANIN

İşte nedeni: Kimse harika bir cildi olduğunu iddia edemez ve fondöten düzgün olmayan cilt tonlarında harikalar yaratır. Anahtarı doğru ürün ve doğru miktardır. Çok fazla fondöten kullanmak, özellikle de çok kalın olanını, ürünün çizgilerinize dolmasına neden olur. Mat olan herhangi bir şeyden kaçının ve uygulamadan önce cildi nemlendirici ve primerle hazırlayın.

Uzman öğüdü: “Cilt tipiniz için doğru olan bir fondöteni seçin (nemlendirici, yağsız, hassas cilt için iyi olan, vs) ” diyor Carol. “Eğer ince/orta kapatmalı çok doğal bir görüntü isterseniz, bir CC Krem ya da hafif renkli bir nemlendirici deneyin. Eğer hataları kapamak istiyorsanız orta/tam kapatan fondöteni arayın.”

Şunu deneyin: Doğal bir kapama vegüneş koruma sağlayan bir ürün için biz Perricone MD No Foundation Foundation olanı seviyoruz.

kaş

Seyrek kaşları DOLDURUN

İşte nedeni: Kaş rengi biz yaşlandıkça solar, dolayısıyla çok boşalmış noktaları ve zayıflayan kaşları doldurmak herhangi bir makyaj rutininde şarttır. Kaşları şekilli ve tanımlanmış tutun ve doğal kaş renginizden biraz daha açık bir kalem ya da jel gölge seçin.

Uzman öğüdü: “Kaşlar yüzünüzün çerçevesidir ve görüntünüzü tamamlar. Dolu kaş moderndir ve gençlik doludur,” diyor Carol.

Şunu deneyin: Kalemler hassaslık bakımından harikadır ancak jellerin daha uzun süre dayanma gücü vardır. Biz Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade (5 tonda servis ediliyor) olanı seviyoruz.

kapatıcı

Göz altını aşırı KAPATMAYIN

İşte nedeni: Kapatıcılar göz altındaki mor halkaları yok etmeye ve yorgun görünüşle savaşmaya yanıt gibi görünüyorsa da yanlış kullanıldığında, aslında sizi daha yaşlı gösterir. Göz etrafında çok fazla makyaj bu hassas alandaki kırışıklıkları ve çizgileri aydınlatır. Cildi nemlendirici bir göz kremiyle hazırladığınızdan ve dokunuşu hafif tuttuğunuzdan emin olun.

Uzman öğüdü: Kapatıcının ciltte erimesi için parmaklarımı kullanmayı seviyorum. Onu cilde emdirmeden üst üste sürerseniz ince çizgiler ve kırışıklıklar içine yerleşir,” diyor Carol.

Şunu deneyin: Hafif yapılı bir kapatıcı deneyin bir de güneş koruyucusu varsa bonus olur. Biz Physician’s Formula Yourhful Wear Cosmeceutical Youth-Boosting Spotless Coccealer SPF 15 olanı seviyoruz.

primer

Primeri ATLAMAYIN

İşte nedeni: Primerler tam da adları gibi birincildir: Cildi düzelterek bir baz oluşturur ve makyajın dayanıklılığını sağlar. Fondötenle ya da hafif renkli nemlendiriciyle karıştırın ya da makyaj rutininizin ilk adımı olarak hafif bir kat olarak uygulayın.

Uzman öğüdü: “Primerler ipeksi düzgünlükte bir bitiş için ince çizgi ve kırışıklıkların görünmesinin azalmasına ve makyajınızın da daha uzun süre dayanmasına yardım eder,” diyor Carol.

Şunu deneyin: İnce bir katman silikon temelli makyaj primer çizgileri ve porları doldurabilir, ancak yulaf lapası ve kakao yağı gibi doğal içerikler de bunu yapabilir. Biz Lush Feeling Younger skin tint olanı seviyoruz.

ruj

Dudak kalemini ABARTMAYIN

İşte nedeni: Ağır dudak kalemi görünümü yalnızca 90lara özgü değil ayrıca dudağın çevresindeki ince çizgileri güçlendiriyor. Rujunuza yakın uyumlu bir çizgiyle görüntüyü yumuşatın ya da kremsi ruj kalemi kullanın, kolay uygulama için.

Uzman öğüdü: “Dudak kalemini abartmak sert gösterebilir. Doğal dudak renginizden biraz daha koyu bir ton seçin,” diyor Carol. “Doğal dudak çizginizi takip edin ve eğer dudaklarınızın daha büyük görünmesini istiyorsanız, dudak çizginizin yalnızca biraz dışından çizin.”

Şunu deneyin: Kalem kesinliği olan dolgun bir çubukla uygulamanızı temiz ve kolay yapın hem de  rujun dayanıklılığını ve görünüşünü de sağlayarak. Biz Flower Kiss Me Twice Lip&Cheek Chubby in Rosie Posie olanı seviyoruz.

ruj rengi

Dudak rengini ATLAMAYIN

İşte nedeni: Yaşlandıkça dudaklarımızdaki pigmentleri kaybederiz ruju çok daha vazgeçilmez yapacak şekilde. Buna karşın metalik, parlak ya da çok koyu bir şeyden sakının ve sürerken abartmaktan kaçının. Az çoktur.

Uzman öğüdü: “Dudakta renk aniden aydınlatır ve tüm yüzünüzü değiştirir! Dudak rengi kendinizi güzel göstermenin en hızlı ve en kolay yoludur,” diyor Carol. “Eğer çok küçük dudaklarınız varsa o zaman koyu renkler dudaklarınızı daha küçük yapabilir. Yoksa, ben sonbaharda ve  kışın koyu renkleri severim.

Şunu deneyin: Kuşkuda kaldığınızda renksiz bir ruju seçin ve güneş korumalı, anti-aging ve kollojen arttıran özellikleri olan birini arayın. Biz LORAC Cosmetics Breakthrough Performance  Lipstick olanı seviyoruz.

maskara

Göz gölgesinde HAFİF OLUN

İşte nedeni: Göz kapaklarına renk eklemeye karşı değilsek de gözlere yanlış dikkat çekecek parlak ya da koyu göz gölgesi tonlarından kaçınmak en iyisidir. İnce yol kirpiklerin üzerinde durmaktır ve hassas bir maskara yoğunlaşma ve örümceksi görünümü olmayan kirpikler sağlar.

Uzman öğüdü: Carol göz kapağında parıltıya ya da gölgeye karşı değil, “Bence her yaşta, gözde yumuşak, inci ya da parıltı yansıması çok hoştur. Ve mat göz gölgeleri herhangi bir çizgiyi ya da kırışığı vurgulamadığından çok kullanışlıdır.”

Şunu deneyin: Kirpikleri vurgulayarak gözlerinizi abartın ancak alt kirpiklerde maskara kullanmayın. Biz CoverGirl Last Exact Mascara olanı seviyoruz.

Carol

Uzmanımızla tanışın

Naomi Watts, Teri Hatcher, Nicole Kidman ve Debra Missing’le çalışmış olan Carol Shaw Holywood’un en aranan makyaj sanatçısıdır. Yeni yetmeliğinden beri güzellik endüstrisinde büyüyen Carol makyaj sanatçılığının yapması gereken iş olduğunu biliyordu ve sonra makyaj ve cilt bakımı ürün koleksiyonu, LORAC’ı (Carol’ın tersten okunuşu) geliştirdi…

http://www.grandparents.com/health-and-wellbeing/beauty-and-style/makeup-mistakes?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=nl668&utm_content=html

“Yaşamak ve yaşlanmak tek ve aynı şeydir.”
~ Pamela Blair