mature-woman-trying-on-blouseGöğüslerinizi  Görünür En İyi Duruma Getirin

Yakınlarda bir arkadaşım  bir kıyafetimin yakışması konusunda iltifat etti. “İki kilo daha zayıf görünüyorsun,” dedi. “Ve de daha uzun.” Ona teşekkür ettim ve “Kıyafet değil, öyle gösteren sütyen,” dedim. Bildiğini belli ederek gülümsedi.

Bu yaygın bir sorun. Yaşlandıkça göğüslerim, şey, başa çıkılmaz oldu. 58 yaşındaki göğüslerim eskisi gibi değil. Öncelikle, daha büyükler. Ve daha genişler. Yer çekimi çok bedel aldı.

Geçmişte ,bununla hamilelik öncesini kast ediyorum, ki benim için çeyrek asır önceydi, göğüslerim yüksek, canlı ve sıkıydılar. Ve her zaman sütyen takmak zorunda değildim.

O zaman sütyensiz olmanın bazı sağlık yararları getirdiğini bilmiyordum. Bu yakınlarda Fransa’da yayınlanan bir araştırmaya göre sütyenler kadınlara bir yarar sağlamıyor ve aslında göğüslere zararlı olabilirler. “Tıbbi, fizyolojik ve anatomik olarak yer çekiminden yoksun olmaktan bir yarar sağlamıyorlar,” diyor Jean- Denis Roullion,Besançon’da Franche-Comté Üniversitesinde bir profesör. Sütyen kullanmayan kadınların doğal destek sağlamak için daha çok kas geliştirerek uzun vadede yarar elde ettiklerini bulmuş.

Ancak profesör yaşlı ve balık etli kadınlar için sütyenin uygun olabileceğini de kabul  ediyor. Ve, herkesin şimdi “Kızlar” dediği şeyler için ben hala kişiye özel bir yakınlık hissederken asi göğüslerimi yerleştirmek -ve olasılıkla beni birkaç kilo daha zayıf gösteren- için çok daha fazla zaman ve sorun yaşamak zorundayım.

Araştırmalarımızda bazı çok ciddi engellerle karşılaşıyoruz: Bugünlerde telli ve dolgulu olmayan sütyen bulmak hemen hemen imkansız. Dolgusuz diye söylenenler bile dolgulu. Spor sütyenler büyük ölçüde tek istisna. Yaş , kilo alma ve kaybetme sayesinde yıllar içinde benim sütyen bedenim 32B den 36C ve 34D’ye değişti. Şu anki sütyen bedenim 32DD, bulunması kolay bir beden değil.

Internetten sütyen almayı departman storlarda delice incelikteki askılar arasında uğraşmaktan daha tercih edilir buluyorum.  Tercihlerimden biri Herroom.com, yaşlı ve balık etli kadınlar için muhteşem seçenekleri var. Vassette, Aaah Bra  diğerleri…

Hepimiz mükemmel bir sütyen bulmak isteriz ama her zaman sütyen takmayı istemeyiz. Sütyenimizi sevsek bile, çoğumuz eve geldiğimiz anda çıkarırız.

http://thirdage.com/fashion-personal-style/get-your-breasts-to-look-their-best

“Yaşlılık sizi bulmaz, siz yaşlılığı bulursunuz.”
~ Barbara Castle