MSNBC’deki – Society of Women’s Health Resource.org– bir makaleye göre ilk üç moda acısı, yüksek ve dolgu topuklar, dar jeanlar/tangalar ve bağlanan büstiyer ve sütyenlerdir. Yüksek topuklar ayak baş parmaklarınıza, dizlerinize ve sırtınıza zarar verir. Dar jeanlar birçok berelerden ve bacak arası bölgenin enfeksiyonlardan sorumludur. Dar büstiyerler ise kesiklere ve nefes alamamaya yol açabilir.

Neden kadınlar bunlara katlanıyor? Bana inanın, 50’yi geçince rahatlık ararsınız, tutsaklık değil. Eğer elbise ve ayakkabılarınız size acı veriyorsa başka bir yol bulmak zorundasınız. Daha önceleri, kendinizi çok iyi hissettiren  ve iyi gösteren, rahat  ve muhteşem uyumlu olan kıyafetler ve ayakkabılar tasarlayan sevdiğim birçok moda yaratıcısından söz ettim .

Ancak, modaya uymayı daha ne kadar sürdürebilirim? Deforme olmuş ayak parmaklarım konuşsa yeter. Yüzyıllardır moda için yaşanan eziyetleri (korseler hala ortalıkta)  geri almak çok zaman alacak. Fakat iyi haber şu ki, biz olgun kadınlar moda endüstrisini işkence yerine rahatlığa doğru çevirebiliriz. Harcamak için milyon dolarlarımız var. Vitrinlerdeki  Manolo’lar kadar iyi ayakkabılara ayağımı sokmaya çalışacağım an yüzüm çarpılacak ve güzel bir ayak sahibi olma idealine karşı koyacak. Anahtar  belki de orta yoldur, bununla birlikte benim için iyi bir çift Ugg ya da hoş düz ayakkabılardan daha büyük bir mutluluk olmaz, yüzümde yarattığı harikalardan ise hiç söz etmeyeyim.

Deforme olmuş ayak parmaklarım konuşuyor.

Fashion Agonies

www.wellpast50.com

 

 

“Her yaş büyüleyici olabilir, içinde yaşamanız koşuluyla.”
~ Birgitte Bardot