40’larınızda mini etek giyerek kabul edilebilirlik sınırını zorladığınızı düşünüyor musunuz?

Sanırım hayır –öyle görünüyor ki on kadından dokuzu yaşlarından genç giyiniyor ve dahası yarıdan fazlası 70’lerinin içine kadar “yaşlarına göre” giyinmemeyi planlıyor.

Debenhams, İngiltere’deki bir depatman store zinciri, her yaştaki kadınlarla anket yaptı ve aşağıdaki şaşırtıcı gerçekleri buldu.

İlginç olan şu ki, anket yapılan kadınlar arasında  gençleştikçe daha yaşlı giyindiklerini itiraf edenler daha çok, öncelikle erkekleri etkilemek  ve 21 yaş üstü düzenle başa çıkmak  ve sonra da 20’lerinde seçtikleri kariyerde daha fazla ciddiye alınmak için.

Geriye doğru akış kadınların 30’larında başlıyor. Yüzde 50’den fazlası 30’larında daha genç giyindiklerini söylüyor ve 40’larındaki kadınların yüzde 90’ı iş gençlik dolu giyinmeye gelince gözlerimizin önüne yün/likra karışımını çekmeye çalışıyor.

Yaşlarına  karşı koyan kadınların listesi Helen Mirren’den , 65,  geçenlerde yeni egzersiz DVD’sini desteklemek için mini etek giyen Jane Fonda’ya, 73, kadar giden bir dizi.

Ne yazik ki bu kadınlar kural olmaktan çok birer istisna. “Nasıl Yaşlı Görünmezsiniz” kitabının yazarı Karla Krupp anketle aynı fikirde değil.

StyleList’e “Çoğu insanın anne jeanleri, rahat ayakkabılar içinde liseden beri değişmeyen saçlarıyla daha olgun giyindiklerini görüyorum, ve sonra kızlarının giysilerine sığabileceklerini düşünen kadınlar var – gülünç görünüyorlar,” diyor.

Krupp, iyi ve gençlik dolu giyinen kadınlar olarak Oprah Winfrey, Queen Latifah ve Demi Moore’un adını veriyor. “Demi özellikle yaşına uygun şeyler giyiyor –onu bacak arasına kadar yüksek miniler ve Jennifer Aniston’un giydiği türden şeyler içinde görmezsiniz,” diyor.

http://main.stylelist.com/2011/01/07/dress-your-age-most-women-dont-until-their-70s/

“İnsanlardaki gerçek güzelliği ancak onlar yaşlanınca algılayabilirsiniz.”
~ Anouk Aimee