Perçem, Botoks Değil!

Bu çekici yeni deyim “…. yalnızca gerçekler, ma’am…”? inkarın şirinimsi bir yolu mu? Ya da yalnızca zarafetle yaşlanan ve bütün sağlıklı tutumları ve diyelim ki …  Jackline Onassis  Miley Cyrus’la buluşuyor’ u kucaklayan olgun bakış açısı değişimini benimseyen  akıllı bir kadının yolu mu? Bu sinsi ispiyoncu kırışıklıklar ve buruşukluklar- bazen yatay, bazen düşey ama bizim gözlerimizde daima dramatik olan- için ne yapılabilir?

Perçem, botoks değil” deyiminin altındaki imalar pek çok. Kuşkusuz, ilk ve en açık olanı biz şimdi “burdayız.”  Bilirsiniz –“kavşaktasınız.” “Dönülmeyecek noktada.” “Gerçeğin ortaya çıkacağı an.”

Yani … bu ispiyoncu kırışıklıklar gerçekte ne anlatıyor? Bana annemi hatırlatıyor. Ondan kalıtımla “bunları- düşünme-bile-bakışı”nı aldım ki bu bugün bile çocuklarımın kalplerine işleyen soğuk bir etki bıraktı (Şey, tam da değil, ama fikri anladınız!). Klingonların ebeveynlik bakımından benim üzerimde hiçbir şeyleri yok –bir bakış benim evimde binlerce sözcüğe değerdi. Bu nedenle iş kırışıklıklara gelince bu kötü çocukların her birine bir isim verebilirim belki.  Köşedeki dükkana ilk solo yürüyüş, ilk flört, gençlikte araba kullanmak, acemi birliği, adını siz koyun artık…  Dünyadaki bütün botokslar bunları silemez!

Bu kırışıklıklar ayrıca büyük bir anılar kaynağı. Evet, güneş hasarlı ciltler hakkında her şeyi biliyorum ancak bunları 60’larda ve 70’lerde kim bilebilirdi! Yazlar yüzerek, balık tutarak ve  plajda yatıp Stephan King kitaplarının ardından 15 yaşındaki oğlanları dikizleyerek ve sonraki yıllarda da Maine plajının kilometlerce uzunluğundaki kumlarında çocuklarımı takip ederek geçti.

Ve zaman. Hayatımızı oluşturan bütün günlük olaylar ve duygular. 50+ yıllık stresler, neşeler, korkular ve yaşamak, sevgi, kayıp ve kararlılık.

50 olmak gerçekten hem erkekler hem de kadınlar için bir kilometre taşı. Kaçımız bu dönemde dürüst bir değerlendirme için şöyle bir durmamıştır? Ansızın aynaya bakabiliriz –ne kadar harika göründüğümüz ya da geçmişte onu ne kadar küçümsediğimizin bir önemi yok- bu kaş çatma izlerini gerçekten ilk kez görüyoruz.

(Bu arada, işe yaradı mı? Perçemler, demek istiyorum? Şaşırtıcı, evet!).

Yani, sanırım bir karar vermeliyim. Ben çağdaş bir kızım. Eğer istiyorsanız ve sizi canlı gösterecek ve hissettirecekse benim kozmetik cerrahi hakkında söyleyecek kötü bir şeyim yok. Belki yine de kanıtlara güle güle demeye hazır olduğum kararını verebilirim. Ama o zaman … Klingon bakışı için kim benim yerimi alacak? Kesinlikle torunlarımın herhangi bir şeyden yoksun kalmalarını istemezdim!

http://www.fiftyisthenewforty.net/fashion-beauty/bangs-not-botox/

 

“Yaş konusunda romantik duygularım yok. Ya her yaşta ilginçsinizdir ya da değil.”
~ Katharine Hepburn