Zamansız parçalara yatırım yapın,  böylelikle özel bir şey giyilmesi gereken bir durum ortaya çıktığında asla ne yapacağınızı bilmez halde olmazsınız.


Stil Parçalar

Bu tanıdık bir sahne: Sıkıntılı bir kadın gardrobunun önünde duruyor, “Ne giyeceğim?” diye sızlanıyor. Bir takım günlük işler için giyindiğinizde böyle bir davranış biraz abartılı olsa da uygun bir kıyafetin yokluğu bir iş görüşmesine çağrıldığınızda ya da siyah kravat gerektiren bir düğün daveti aldığınızda haklı bir hayıflanma. Aşağıdaki gardrop vazgeçilmezleriyle her zaman ihtiyacınız olana ulaşacaksınız.

Siyah Pantolon

Olduğundan daha iyi gösteren şık bir siyah pantolon yalnızca trendleri aşmaz çok yönlü kullanımın da ustasıdır. Hiç tartışmasız siyah pantolonlar  dolabınızdaki hemen hemen her şeyle giyebileceğiniz  pek az gardrop parçasından biridir, (burada gösterilen pek çok parça da dahil).

Fransız Manşetli Gömlek

Bir pantolonu, gömleği ya da takımı hiçbir şey klasik bir Fransız manşetli gömlek kadar iyi gösteremez. Manşetlerin basitçe büyütülmesi normalde sıradan görünecek bir gömleğe bir incelik katar ve yeni bir müşteriyle görüşürken olduğu gibi sıradan bir Pazar günü brançına ev sahipliği yaparken de uygun hissettirecek bir görüntü yaratmaya yardım eder.

Siyah Topuklu Ayakkabılar

Üzgünüm, Prens Yakışıklı, Cinderella bugün buralarda olsaydı ayakkabı seçimi kuşkusuz topuklu bir çift  siyah deri ayakkabı olurdu.  Bu kalıcı moda tercihi zamana karşı koyar çünkü gece gündüz jeenlerle, pantolonlarla ya da eteklerle, abiye giyim gerektiren durumlarda ya daha günlük olaylarda giyilebilen bir ayakkabıdır. İster harika bir sadelikte ya da incelikli bir şekilde süslemeli olsun siyah bir çift topuklu ayakkabı her kıyafeti daha iyi duruma getirir.

Gündüz Elbisesi

Pantolonlar şimdi pek çok gündüz kutlamaları için kabul edilebilir bir giysi şekli olduğundan gündüz giysileri eskiden olduğu kadar kullanılmıyor. Ancak sofistike bir değişim genellikle öğle yemekleri, düğün öncesi bir araya gelişler, resitaller gibi yarı resmi eğlenceler için en kolay ve en uygun seçimdir. Ve eğer fermuar çekerek bir elbisenin içine girmenin ne kadar az bir çaba gerektirdiğini (yeniden) keşfederseniz pantolonunuza iyi hak edilmiş bir dinlenme vermenin bir zevk olduğunu anlarsınız.

Siyah Takım

İş dünyasında mükemmel kesimli bir siyah takım güvenli bir altın standarttır. Ancak iş yeri dışında da ilgi çekiyor: herhangi bir yerde iyi uyan bir ceket ve etekle göründüğünüzde uygun, olduğundan iyi ve modern durursunuz.  İşte bu nedenle en iyi elbiseye yapabildiğiniz yatırımı yapmak önemlidir, normalden fazla harcama anlamına gelse de. Yalnızca takım olarak beklenenden daha başarılı bir moda olduğundan ona bel bağlayacağınız anlamında değil aynı zamanda ceketi ve eteği ayrı ayrı  giyebileceğiniz için de paranız iyi değerlenmiş olur.

Gece Elbisesi

İster bir balo elbisesi olsun ister küçük bir kokteyl siyah elbise şık, sofistike bir stille eş anlamlıdır. Ve V yakalı, oturan belli ve bol etekli bir elbise gibi güzel fakat basit olanı ise dolaptan sık sık çıkacaktır. Uygun aksesuar, ya bir dizi inci ya da  düz bir çift deri ayakkabı  giysiyi siyah kravat ya da biraz daha az resmi bir şey için de uygun yapar.

Abiye Ceket

Abiye bir ceket dolabınızdaki hemen hemen her şeyi iyileştirmenin çabasız bir yoludur. Buklet kumaş ve açık bir model onu yalnızca zamansız yapmaz aynı zamanda kuşaklar üstü yapar, dolayısıyla onu ailenizdeki diğer kadınlarla da paylaşmaya hazırlanın.

Gece Çantası

Gündüz çantaları akşam eğlenceleri için biraz ağır hissettirir ama gece için temel eşyalarınızı alacak kadar büyük bir seçeneğe ihtiyacınız var.  Bunun  telefonunuz, paranız, anahtarlarınız ve rujunuzu (evet, temel) alacak kadar yeri var. Ve omzunuzdan ya da bileğinizden sarkmasını istediğiniz zamanlar için de saklı zincir askısı var, kokteylinize gitmeyi çok daha kolaylaştıran.

Eşarp

Bir gece elbisesini dikkati çekici olmayan ancak aynı şekilde sofistike bir eşarp kadar hiçbir şey tamamlamaz. Bir ipek ya da kaşmir şal bir parkanın yerine geçmez ama havaya maruz kalışlarınız sınırlı olduğunda, arabaya hızlıca giriş ya da çıkışlarda sizi sıcak tutar ve jeenler gibi daha casual kıyafetlerle de aynı şekilde iyi gider.

Metalik Bantlı Sandallar

Siyahtan kırmızıya pek çok modellerle  gidecek kadar zarif  gümüşü  (ya da altını) gece nötrünüz olarak düşünün. Bu 4¼- inçlik topuklara hafif bir platform rahatlık ekler, böylelikle onlarla bütün gece dans edebilirsiniz.

.http://www.realsimple.com/beauty-fashion/clothing/wardrobe-basics/wardrobe-staples-00100000085876/page2.html

“İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.”
~ İskoçya Atasözü