Clooney

Bazı yıldızlar yaşlandıkça gerçekten daha iyi görünürler. Saçlarını kesmiş, kaslarını geliştirmiş ya da sade olsunlar daha asil olurlar, birkaç yıl ya da birkaç on yıl öncesinden çok daha fazla etkileyicidirler. İşte bir kaçı:

George Clooney

Eskisinden çok daha iyi görünenlerin kesin kralı, Clooney, 50, “Altın Kızlar” gibi showlarda misafir sanatçı olarak göründüğünde tatlı bir çocuk türündendi. Şimdi ise olasılıkla dünyanın bir numaralı efendisi, Gary Grant benzeri zarafetine teşekkür, gümüş saçları ve o öldürücü gülümsemesi.

Mirren

Helen Mirren

Yani sanıyorsunuz ki Mirren, 66, her zaman kendini zarafetle taşıdı? Pek değil. Yıllar önce sokak kızı sınırında bocalayan uzun saçlı sarışın bir aktristi. Şimdi basit, şık, pahalı kıyafetler giyiyor ve en önemlisi ne tür bir saç kesiminin ona yakıştığını biliyor.

Harmon

Mark Harmon

Günümüzde “NCIS” yıldızı TV’in en hoş erkeği olarak dikkate alınıyor. Kesinlikle en yakışıklı olanlardan biri. Gümüş saç Harmon, 60, için  bowl kesimden ve kıllı göğüsten (moda zinciri  bir tarafa) daha iyi iş yapıyor. Tom Cruise’in başlardaki görüntüsü gibi, değil mi?

Osbourne

Sharon Osborne

Ozzy’nin karısı korkutucu görünebiliyor gerçekten. Ama Sharon’a, 59, birkaç yetenek showu sunuculuğu, çok satan bir otobiyografi ve birinci sınıf makyaj işi verin ve ne kadar daha iyi göründüğünü görün!

Craig

Daniel Craig

Ne söyleyebiliriz? Şaşkınız. Kim düşünebilirdi ki Craig, 43, son James Bond aktörünün bir zamanlar işsiz bir Rönesans fuarı çalışanı gibi göründüğünü.

Brinkley

Cristie Brinkley

Kendimizle dalga geçmeyelim –Brinkley her zaman iyi göründü. Ama spor resimleri kapağı yıllarında  saçları açılmış herhangi bir California sarışını gibi durabilirdi. Bugün, 57 yaşında, 1940’ların cazibesi görünümünde (kırmızı ruj, Veronica Lake saçı) bu onu uygunsuz giyimli, aşırı makyajlı alışılmış kalabalıktan ayırıyor.

Firth

Colin Firth

“Kralın Konuşması”nda İngiltere kralı olarak Firth, 51, bir şekilde hepsini, asil, zarif ve kırılgan olmayı becerdi. Belli ki bu cazibeyi bir gecede geliştirmedi. İlk filmi “Diğer Ülke”de daha çok garip bir İngiliz çiftlik genci olarak göründü. Ya da “Büyük Aşk”ta küçük bir karakter olarak.  Siz karar verin.

Curtis

Jamie Lee Curtis

O yumuşak gümüş saçlı ve gerçekten sindiriminizle ilgiliydi (en azından yogurt reklamlarında). Curtis, 52, saçıyla (peruk?) bikinili sarışın olduğu zamanlardan, annesi artist Janet Leigh’e benzer şekilde,  ciddi olarak daha iyi görünüyor.

JessicaSarah Jessica

“Seks ve City”nin köşe yazarı Carrie Bradshaw genç Sarah Jessica Parker konusunda ne düşünürdü? Nerden başlamalı? Dağınık kıvrımlar, sentetik kumaş, köpek yavrusu gözler- eminim bir köşe yazısına değerdi. Bugün Parker, 46, düz saçın değerini biliyor ve iyi bir moda stilisti.

Stone

Sharon Stone

Temel İçgüdü filminde Stone’un, 52, seksi, öldürücü avcı Catherin Trambell rolü öyle güçlüydü ki yıllar sonrasında da insanlar rolü onun bir parçası sandı. Ve böyle bir seks sembolü için iyi yaşlanmak zor –her zaman çok sert, hatta hafif gülünç görünme olasılığı var. Ancak Stone görünüşte hafif bir makyajla, yumuşak bir saç şekliyle ve sade görünüşteki giyimiyle başarmış. Fiyakalı göründüğü geceler hariç. O zaman kaplan teriminin gerçekte ne anlama geldiğini görürsünüz.

Not: Yazı iki yıl öncesine ait

Çeviren: Prof. Dr. Engin Ünay

http://www.thirdage.com/celebrities/they-never-looked-better

“Yaşamın en değerli armağanlarından bazıları yalnızca yaşla elde edilir.”
~ Gene Cohen