İngiliz biliminsanları kozmetik bir anti-aging ürününün kırışıklıkları azaltarak güneş hasarlı ciltlerin görünümünü iyileştirebildiğini söylüyor.

Manchester Üniversitesindeki cilt doktorları ciltlerinde tipik güneş hasarı belirtileri olan 60 kadar gönüllü üzerinde klinik bir test yürüttü ve No.7 Protect&Perfect Intense Beauty Serum adlı kozmetiğin bazı klinik özellikleri iyileştirebildiğini buldu.

British Journal of Dermatology’de online olarak yayınlanan araştırma bu güzellik ürününü kullanan bireylerin %70’inde 12 ay süren günlük kullanımdan sonra plasebo kullanan gönüllülerle karşılaştırıldığında kırışıklıkların belirgin bir şekilde daha az olduğunu gösterdi.

Araştırmanın lideri Chris Griffiths geçen yıl orijinal No.7 Protect&Perfect Intense Beauty Serum’un fibrillin-1, ciltteki elastikliği ilerleten bir protein, üretimini teşvik ettiğini rapor etti.

“Reçetesiz satılan anti-aging ürünlerinin çok azı etkilerinin anlaşılması için titiz bilimsel testlere tabi tutulmuştur” dedi, Griffiths bir açıklamasında.

“Güneş hasarlı ciltler üzerinde retinoid formüllerinin tamir edici özellikleri olabiliyor ancak kozmetik anti-aging-ürün bolluğunda diğer herhangi bir ürünün  benzer etki üretebildiğine ilişkin kanıtlar yetersizdir.”

Boots’un, No.7 ürün dizisinin yapımcıları, finanse ettiği klinik testler, standart bilimsel protokollar kullanılarak yürütülmüştür” dedi, Griffiths.

60 gönüllüye, 45-80 yaşları arasında 11 erkek ve 49 kadın, birbirinin aynısı olacak şekilde hazırlanmış paketler verildi, dolayısıyla ne araştırıcılar, ne de gönüllüler kimin ürünü,  kimin plaseboyu aldığını bilmiyorlardı.

http://www.thirdage.com/cosmetics/an-anti-aging-product-that-works#ixzz0wETLAjMN

 

 

 

“İnsanlardaki gerçek güzelliği ancak onlar yaşlanınca algılayabilirsiniz.”
~ Anouk Aimee