Görünüşünüzle meşgul olmanız kaçınılmaz olarak değiştikleri için hem fizyolojik bir süreç hem de fiziksel bir mücadele. Güzellik düşüncenize egemen olun, fiziksel değişimler çok daha eğlenceli olur. Yüzünüz, bedeniniz ve yaşlanma süreciniz konusunda akıllı ve düşünceli olun doğal olarak sonunda daha güzel olacaksınız. İşte size doğru düşünce yapısına sahip olmak için 10 yol:

  1. Fiziksel olanın ötesine geçin. Güzellik yalnızca fiziksel bir deneyim değil aynı zamanda psikolojik bir deneyimdir de.  Hepimiz güzelliği cilt derinliğinde, tamamen fiziksel olarak nasıl göründüğümüzle ilgili bir konu olarak düşünme eğilimindeyiz.  Ancak araştırmalar neyi cazip neyi itici düşündüğümüzle ilgili algılarımızın çok daha karmaşık olduğunu söylüyor. Bazı güzel kadınların “Asla güzel olduğumu düşünmedim.”sözünü neden söylediklerini sanıyorsunuz? Evet, Uma Thurman ve Michelle Pfeiffer gibi güzeller  kusur olarak  gördükkeri şeyler yüzünden dikkatleri çekerler.  Benzer şekilde sizin tipiniz olmayan kadınlar vardır ama sorduğunuzda kendilerini güzellikleri bakımından oldukça güvenli hissettiklerini söylerler.  Serena Williams fazlasıyla kaslı fiziğini hiçbir zaman örtmeye çalışmaz: tersine onu  teşhir eder ve bu da onu daha çekici yapar. İnsanları çekici yapan şey fiziksel benliğimizin çok ötesine gider. Gözün görebileceğinden çok çok daha derine geçer.
  2. Yaş deneyiminizi değiştirin. Yaşlanmaya bağlı fiziksel değişiklikleri durduramayız ama yaşlanma deneyimimizi değiştirebiliriz. Hiç kimse, hiç bir doktor, cilt uzmanı  ya da cerrah yaşlanmanın fiziksel değişimlerini durduramaz. Bazı şeyleri geçici olarak kontrol altına almak en azından yüzeysel olarak, daha iyi görünmek, cildinize ve bedeninize daha iyi bakmak için yollar olabilir. Hepimiz buna taraftarız. Deneyimlediğimiz  hatta hoşlandığımız değişen görüntülerimizden de yanayız. .Eğer kendimize özen gösterirsek kendimizi iyi hisseder daha çok gülümseriz.  Güldüğümüzde daha çekici görünürüz. İçsel süreci kadar çabuk yaşarsak kendimizi içimizde ve dışımızda daha iyi hissederiz.
  3. Öz imaj ayarı yapın. Yaşlanmak kaçınılmaz ve geri dönüşsüzse de öz imaj değişkendir ve zamana bağlı olmayabilir. Öz imaj kişinin güncel durgun resmi değildir. İçsel bir deneyimdir hayatımız boyunca içerden kendimizi nasıl gördüğümüzle ilgilidir. Esnektir ve şekle sokulabilir. Öz imajın değişebilir olduğunu anladığımızda  o, kadınların fethetmesine yardım etmeye çalıştığımız şey olur. Yaşın kendisi değil. Bu kazanamayacağımız bir savaştır.
  4. Güzelliğin taşıyıcının “kendinde” olduğunu fark edin. Eğer kendi kendimizin “iç” gözü olursak çekici olup olmadığımızın kararını başkalarına vereceğimize kendimize olan bakış tarzımızı kontrol altına alabiliriz. Altı adımımız yalnız kendimize değil başkalarına da baktığımız içsel  lenzi değiştirmemize yarayacak. Sonuç? Kadınlar kendileri ve birbirleri hakkında daha az eleştirel olacak.
  5. Kendinizi kronolojik yaşla tanımlamayın. Belirli bir yaşta olmanın kendinizi kaç yaşında hissettiğinizle pek az bir ilgisi vardır. 40’ta, 50’de ve sonrasında nasıl olmak istediğinizi tanımlayabilirsiniz.  Ayrıca, güzel olana  magazin imajlarının karar vermezine izin vermek durumunda değiliz.  Bazı kadınlar 20’lerinde yaşlı hisseder. Bazı kadınlar 60’larında genç hisseder. Hissettiğiniz yaşı tanımlamak size bağlı.
  6. Kimliğinizi güzelliğiniz yapın, güzelliğinizi kimliğiniz değil.  Kimliğiniz sizin birçok yönünüzden oluşur. Nasıl göründüğünüz onlardan yalnızca biridir. Yaşlandıkça daha fazla yönünüz kimliğinizi oluşturur, örneğin, yaşam deneyimleriniz, başardıklarınız ve ilişkileriniz. Eğer dar bir benlik tanımı olarak gençlik güzelliğine tutunursanız yaşlandıkça özellikle güzelliğinizden hoşlanmanız olasılı değildir.
  7.  Aynadaki imajınızın arkasına geçin. Kim olduğunuza ilişkin dürüst bir bakış sahibi olun, nasıl göründüğünüze ilişkin değil. Aynalar gerçekte kim olduğumuzla ilgili çok az şey söyler. Tekrar bakın ve yansımanızın ötesine geçin ve kişi olarak kim olduğunuzu görün. Fiziksel benlik dünyası hakkında yalnızca kendi imajnız olarak ne gördüğünüzü düşünün. Ancak kim olduğunuz onların gördüklerinden fazlasıdır.
  8. Güzelliğin üzerinizdeki gücünü kazıyın. Bu gücü yok edin daha güzel hissedeceksiniz. Kültürümüzün kadınlar üzerinde güzellik baskısı var. Kimin ve neyin güzel olduğu bize söylendi. Gençliğin güzel olduğunu biliyoruz. Birçok insan bebekleri güzel olarak görür. Ancak, büyük anneler de o kadar güzel olabilir. Dünyadaki en güzel kadınlardan bazısı, gülümseyen, topluma katılan ve her yaşta mutlu görünenlerdir. Sizi çekici hissettiren şeyin gücünü geri alırsanız kendinize ve diğerlerine  daha güzel görüneceksiniz.
  9. Yaşınızdan korkmayın. Yaşlanmaktan daha az korkun, daha güzel görüneceksiniz.  Korkmuş bir yüzü gördüğünüzde onu güzel bulmanız zordur. Korkuya ilişkin hiçbir şey güzel değildir. Kadınların yaşlanma olgusunu kabul etmeye gereksinimi var. Yaşamımızın bütün yönleri konusunda daha cesur olmak onları ve bütün kadınları büyütecektir.
  10. Güzelliğin önemini dengeleyin ve yaşınızın tadını çıkarın. Güzellik bütün kadınları ilgilendirir, ancak güzel yaşlananlar için ne çok fazla ne de çok az önemlidir.  Hepimiz kimliğimizin çekirdek yönünün görüntümüz olduğunu biliriz. Görünüşümüzün önemli olduğu konusunda kuşku yok. Ancak güzelliğin önemli olduğunu bilen fakat bunu yaşamlarının diğer yönleriyle denge halinde tutan kadınlar her yaşta görünüşlerinden hoşlanır.

http://www.thirdage.com/beauty/10-tips-change-thoughts-about-beauty?page=0%2C1#ixzz0sMOaWZaL

 

 

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer