Belki pek çoğumuzun bildiği bir yazı aşağıdaki ama pek çoğumuzun da yaşadığı bir şey :

Arabayı yıkamadan önce, gelen mektuplara göz atmaya karar veriyorum. Arabanın anahtarını masaya bırakıp gelen broşür ve reklam postalarını çöp sepetine atıyorum!!!

Çöp sepeti doluyor. Faturaları masaya bırakıp çöp sepetini boşaltmaya karar veriyorum.

Madem çöpü boşatmak için dışarıya çıkacağım, fatura ödemelerini de hazırlayıp götüreyim diyorum.

Çek karnemi alıyorum, fakat sadece bir yaprak kaldığını görüyorum. Diğer çek karnem büromda. Gidiyorum ve önce masamın üzerinde yarım kalmış kolayı içiyorum.

Çek karnemi arayacağım ama her şeyden önce kazayla devirip, etrafı berbat etmemesi için şu kolayı kaldırmalıyım. Ilınmış olduğunu fark ettiğim kolayı soğuması için buzdolabına koymaya karar veriyorum. Kolayla mutfağa giderken, sehpa üzerindeki vazo gözüme çarpıyor:

Çiçeklerin suya gereksinimi var! Kolayı tezgah üzerine bırakıyorum ve mutfak masasında okuma gözlüklerimi buluyorum. (Sabahtan beri arıyordum) Gözlüğümü büroma bırakayım diyorum ama önce şu çiçeklere su vereyim. Gözlükleri tezgaha bırakıyorum, bir bardak su dolduruyorum ve TV kumandasını fark ediyorum. Biri mutfak masasına bırakmış…

Dedim ki, bu akşam TV izlemek istediğimizde bunu her yerde arayacağız ve mutfakta olduğunu hatırlamayacağız. Onu yerine, salona götürmeğe karar verdim ama önce çiçeklere su vermeliyim. Çiçeklere su veriyorum ama çoğunu da yere döküyorum. Bu durumda TV kumandasını masaya bırakıyorum, etrafı temizlemek için bir bez aramaya gidiyorum. En sonunda girişe dönüyorum ve ne yapmak istediğimi hatırlamaya çalışıyorum.

Günün sonunda :

– Araba yıkanmadı…

– Faturalar ödenmedi…

– Mutfak tezgahının üzerinde ılık bir kola var…

– Çiçeklerin suyu yetersiz kaldı…

– Yeni çek defterim yok…

– TV kumandası yerinde değil…

– Gözlüklerim nerede? Bilmiyorum…

– Ve arabanın anahtarını bıraktığım yeri hatırlamıyorum. Bütün gün hiç durmadığım halde hiçbir şeyin yapılmadığını anlıyorum, tamamen çökmüş durumdayım!

Ciddi bir sorun olduğu açık ve kendimle ilgilenmem gerekiyor ama önce mail’lerime bakmam gerekiyor. Bana bir iyilik yapmak ister misiniz? Gülmeyin, başınıza gelmediyse, bir gün gelecek.

İHTİYARLIK KAÇINILMAZ OLGUNLUK SEÇENEK KENDİNE GÜLMEK TEDAVİDİR!

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer