audrey-hepburn-stripeid-shirtEn İyi Üniformanız Nedir?

Birkaç basit giysi parçası ve bazı sürprizlerle onu büyüterek size özgü bir görünüşü nasıl elde edebileceğinizin ipuçlarını “Daima Cool: Zamansız, Gençlik dolu ve Modern Kişisel Bir Tarz Nasıl Edinilir”* kitabının yazarı Sherrie Mathieson’a sorduk:

• Audrey Hepburn’den zaman ötesi bir fikir alın. Lacoste polo shirtleri tercih ederdi –yakalı T-shirtler ve iki düğmeli etek cepleri- ve onları jeanlerle eşleştirirdi.

• Carolina Herrera, ödül kazanmış bir moda tasarımcısı, uzun kollu beyaz gömlekleri tercih ederdi hem gün içi, hem de akşam giysisi görüntüsü için.

• Sherrie’nin kendi her günkü üniformasının beklentiyle, pratiklikle ve rahatlıkla ilişkisi  kadar onun zamansız, gençlik dolu ve modern stil kriterlerini karşılamakla da o kadar ilgili. Casual tarzın şimdi şimdiye dek olduğundan çok daha popüler olduğunu ama iyi uygulanması ve asla pasaklı görünmemesi gerektiğini ileri sürüyor. Audrey gibi Sherrie de polo üstleri seviyor. Lacoste’dan, Ralph Lauren’den ve J. Crew’den alıyor ve asla çok bol, çok dar ya da çok ortaya çıkaran bir biçimde olmaması gerektiğini söylüyor. Beyaz ve siyah onun temel renkleri  ve gri, bulunması güç olsa da.

• Sherrie ayrıca etkili renkler de giyiyor, özellikle turuncu ve pololarını antrasit, koyu gri Nike pantolonlarla eşleştiriyor bu onu gün boyunca jimnastik salonundan casual bir akşama kadar taşıyor.

• Polo üstler her türlü jeanle iyi uyuyor ve Jodhpur tarzlı pantolonlarla da mükemmel oluyor. Sherrie pololarını belin üstüne çıkarıyor çünkü bu boyu uzatıyor.

• Daha fazla polo ipuçları:  Yüzünüze yakışması için Sherrie’yi,  iki yaka düğmesini açık bırakarak V-yaka yaratıp giyinerek taklit edin -yuvarlak boyun hattının yaptığından daha fazlasını yapar-

• Soğuk havalarda, polo ve pantolon üniformanızın üstüne bir anorak, uzun bir süveter ya da kaz tüyü ceket geçirin.

• Birçok düz çizme/bot çeşidi –topuklu versiyonlarından daha ölümsüz- şık düz çizmeler ya da dize kadar avcı tipi olanları görüntüyü tamamlar.

• Sıcak günlerde doğal-parlak renkli sneakerlara, sandallara ya da mokasenlere geçin.

• Klasik üniformanızı aksesuarlarla dönüştürün. Sherrie tek olarak spor maskülen bir saat ya da onu bir bilezikle eşleştirerek kullanmayı  seviyor. Aynı zamanda doğal renklerde –siyah, koyu kahverengi, ya da bej- birkaç büyük çantaya yatırımı öneriyor şık bir dokunuş eklemek için.

• Son olarak, Sherrie tarz uzmanı Annette Tappert’ın “The Wall Street Journal’da” çıkan bir makalesinden bir alıntı yapıyor. “Bir üniforma tarzımızı tanımlamada bize yardım eden bir araçtır. Gardrobunuzu azaltmak aslında size hayal gücünüzü daha fazla kullanmanız ve kumaşlar, renkler, aksesuarlar ya da tutkunuz her neyse onlarla deneme yapmanız için esin verir.”

*Forever Cool: How to Achieve Ageless, Youthful, and Modern Personal Style

http://www.thirdage.com/fashion-personal-style/whats-your-best-uniform

 

 

“Diğer seçeneği düşünürseniz yaşlanmak çok da kötü değil.”
~ Maurice Chevalier