mutlu çift

Yaşlanmayla alay eden deyişlerde bir azlık yok: “45’inizden sonra ‘kalkıp gitmeniz’ kalkıp gider;” “orta yaş, yaşınızın orta yerinizde görünmeye başlamasıdır;” “hayat yalnızca 40’ta başlamaz, görünmeye de başlar.”

Ancak orta yaşlı olma konusunda iyi hissetmek için sonsuz nedenler de var. Araştırmalar yaşlandıkça zaman ufkunuzun kısaldığını ve sevdiğinizi öğrendiğiniz şeylere öncelik verdiğinizi gösteriyor. Sonuç olarak yaşlı insanlar genellikle genç insanlardan daha mutludur.

Biz HuffPost’da hayatın 50 ya da 60 ya da 90 da başlayabileceği fikrini kutluyoruz. Facebook fanlarımıza orta yaşlı olmakla ilgili neyi sevdiklerini bize bildirmelerini istedik. İşte size onların karşılıklarından 25′ i. Ekleyecekleriniz varsa, yorumlarınızda söyleyin lütfen.

1. Kendinizi tam olduğunuz gibi sevmek ve kabul etmek, diyor Foxie Shazzam.

2. Jewel’in ‘hands’ şarkısından alıntı olarak ..sonunda yalnızca iyilik gerçekten önemli olan.. Hemen hemen 56 yaşında biri olarak paranın önemli olmadığını, malların önemli olmadığını.. önemli olanın insan olduğunu algılıyorum,” diyor Jan Hobbs.

3. Orta yaş “ihmal edilmek için çok yaşlı değil,” diyor Anna Cornwall Wisdom.

4. Ebeveynlerinizi taktir etmek için yeterince uzun yaşamak ve çocuklarınızın sizi taktir etmesi için yeterince uzun yaşamanız,” diyor Cheryl Simon Ekstrom.

5. “Taramak için daha az saç,  bir seçenek olarak sandaletleri  kabul etmek,” diyor Jon Lieurance.

saçlar gitmiş

6.“Yalnızca çocuklarınızın büyüdüğünü görmek ve ne kadar iyi bir ebeveyn olduğunuzu görmek, asla yaşlı hissettirmez… Hım ayanaya baktığında ha ha ha.. Ama aynı zamanda çok daha zekileşiyorsunuz..” diyor Solrun Björk Björgvinnsdottir-Hunt.

7. “Akıntıyla gitme,” diyor Sue Bastien.

8. “Başkalarının senin hakkında ne düşündüğüne ve söylediğine aldırmamayı öğreniyorsun,” diyor Susanah Stone.

9. “ Şimdi öncelikler önemli ,” diyor Irene Madrid.

10. “Daha temiz cilt ve şimdi saçlarınızı o kadar çok yıkamak zorunda değilsiniz,” diyor Robyn Schattner.

makyaj

11. “Huff/Post50,” diyor Anna Esposito

12. “Hem genç hem de yaşlı oluş avantajınız var,” diyor Lee Enry Erickson.

13. “Büyükanne-büyükbaba olma, küçüklere sahip olmayı bitirmek, ev sonunda pırıl pırıl. Ve ne zaman istersen gitmek ve gelmek. Ancak ben 53 yaşında orta yaşlı hissetmiyorum,” diyor Solrun Bjork Björgvinsdóttir-Hunt.

14. Belki insanların ne düşündüğü konusuna pek o kadar  aldırmamak. Tamamen değil ama belki zamanın %90-95’inde. Bu yalnızca son 6-12 ayda olan bir şey,” diyor Jeff Jhonson.

15. “Gece dışarı çıkmak ve dışarıda istediğim kadar geç vakte kadar kalmak, endişe edecek kimse olmadan,” diyor Carol Vixen.

olgun flört

16. “ Artık sırf biri seviyor diye istemediğim bir şeyi seviyor gibi görünme duygusunun olmaması,” diyor Mary White.

17. “İnsanların hakkımda ne düşündüklerine endişelenmemek,” diyor Kat Story Lang.

18. “Kim olduğunu bilmek, kendini ispat etmek zorunda olmamak, çocuklarının erişkinler olarak başarılı olduklarını görmek,” diyor Kathy McFarland Sciannella.

19. “Evet, en iyi şey birşeyleri  hatırlama yeteneği,” diyor Judy Schneider.

20. “Torunlar!”, diyor Marti Gilley.

torun

21. “Menopoz,” diyor  Cory Livingstone.

22. “İlişkiler ve deneyim,” diyor Foxie Shazazam.

23. “Eski arkadaşlardan çok farklı yeni arkadaşlar yapmak,” diyor Robin Bailey-Chen.

24. “Saygı,” diyor Charles Houde.

25. “Yapma zevkine sahip olmak, memnun ettikçe. Akıllıca yatırım yapmak ve sade yaşamak sonunda karşılığını veriyor. Çok şanslı hissetmek,” diyor Cathie Boyer.

dv1726020

http://www.huffingtonpost.com/2013/11/05/benefits-of-middle-age_n_4209704.html?ref=topbar

“Damarlar sertleşince kalpler yumuşar.”
~ H. L. Mencken