Trilyoner

Don Laughlin de -81 yaşında, trilyoner ve Las Vegas’daki Riverside Tatil Yeri ve Gazinosunun kurucusu-  sonsuz yaşam için krayonikse oynuyor. Scottsdale, Arizona’da bulunan Alcor krayoniks koruma merkezinin gelecekteki bir müşterisi. Bedeni herhangi bir sağlık sorunu için uyandırılıp tedavi edilebilinceye dek ölümününün peşi sıra eksi 360 derecede krayo-korumaya alınacak,  Parasını da yanına almayı planlıyor. Mal varlıkları da dondurulacak.

Don Laughlin’in bir bahis oyununda çoğunlukla doğru tarafı seçmeyi bilen bir adam olduğunu da ekleyim.

murdoch

David Murdock sonsuza kadar yaşamaya bel bağlamıyor ama en azından 125 yaşına kadar yaşamayı planlıyor. Bunun olabilmesi için 89 yaşındaki trilyoner sıkı bir egzersiz ve sebze ve balık diyeti rejimi izliyor ve parasının çoğunu uzun ömür araştırmalarına yatırıyor. Murdoch, servetini 1980lerde Dole Food Co. yu hemen hemen iflas etmiş Hawai’li sahibinden aldıktan sonra yaptı. Son yıllarda milyonlarca doları belirli bitkileri yemenin yaşamınızı daha nasıl uzatacağı dahil yiyecek bilimi ve beslenme üzerine harcıyor. Ömür uzatmak için beslenme eğitimi, fitness çalışması, yaşam tarzı danışmanlığı, ileri diagnostik teknoloji, kişisel bakım ve medikal tarama hizmeti veren  bir spa dinlenme merkezi olan Californiya Sağlık ve Uzun Ömür Enstitüsünü açtı. Diğer bir projesi hastalıkların genetiğini anlamayı ve tedavi etmeyi amaçlayan Duke Üniversitesinin MURDOCK Araştırması.

sperling

Jhon Sperling, net varlığını 1.2 trilyon dolar olarak açıkladı, servetini Apollo groubunun, özel Phoenix Üniversitesine sahip,  halka ilk arzında yaptı. Sperling, 91, o zamandan beri insan rahatsızlıklarını  ve ölüm korkusunu  -insan biyolojisini geliştirmek için terapötik klonlamadan, kök hücre tıbbına ve genetik mühendisliğe kadar her şeyi kullanarak- hafifletme amaçlı bir bilim insanları takımı topladı. Aynı zamanda yaşlanmayla ilgili hastalıklar üzerine bilimsel araştırmalar yapan  Kronos Ömür Uzunluğu Araştırma Enstitüsünü kurdu.

miller

Kanadalı trilyoner Robert Miller özel bir adam –fotoğrafından görebileceğiniz gibi- ilgi odağı olmaktan kaçınıyor ama bu öldükten sonra yok olmak istediği anlamına gelmiyor. Future Elektroronics’i dünyanın üçüncü büyük elektrik bileşimleri dağıtıcı şirketi yapan 67 yaşındaki iş adamı servetini cömertçe hayır işlerine harcıyor. Ancak bir kurum özellikle onu cezbediyor: Alcor Yaşam Uzatma Kurumu, ölümden sonra beyni korumak için krayoniks ya da aşırı soğuk ısıları kullanıyor. “Üyeler” gelecek tıp teknolojileri geliştiğinde uyandırılacak. Miller, Alcor’un araştırmalarının çoğunu, servetinin tamamını geleceği için bir yatırıma, ayırdı ölümünden sonra krayo korunma istediği için.

dimitri

Rus trilyoneri ve önemli kişisi Dimitry Itskov geçen yıl The 2045 Initiative’i yarattığında büyük bir sıçrama yaptı ve bu ölümsüzlüğü araştırmak için uluslararası bir araştırma merkezi yaratma amacıyla 30 en iyi Rus bilim insanını bir araya getirmesini sağladı. Birçok online haber satış noktasını işleten bir Rus şirketi olan New Media Stars’ın 31 yaşındaki eski başkanı pek çok zengine “sibernetik ölümsüzlük ve yapay bedene” parasal kaynak sağlamalarını istedi. Planı ise insan evriminde bundan sonraki aşama olarak gördüğü insan bilinçliliğini uzaktan kontrollü bir avatara ya da sentetik bir beyne transfer etmek.

http://money.cnn.com/gallery/magazines/fortune/2013/04/04/live-forever.fortune/2.html

“İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.”
~ İskoçya Atasözü