Çoğu Amerikalı 90 yıl diyor (Anket)

iskelet

Ne zaman ölmek istersiniz? Yeni yapılan bir ankete göre çoğu Amerikalı için 90 yıl bu yaşam kargaşasından kurtulmak için aşağı yukarı doğru bir yaş.

Pew Araştırma Merkezi geçen haftalarda yayınlanan ankette 2000 kişiye ideal ömürün ne kadar olabileceğini sordu. Yanıtların ortalaması 90 yıl, katılımcıların yalnızca yüzde 8’i 101 yaşına kadar ya da daha fazla yaşamak istediklerini söyledi.

Market Watch görünüşte böyle alçak gönüllü yanıtın bile gerçeği tam olarak yansıtmadığına işaret ediyor. Günümüzde Amerikalıların ortalama ömür uzunlukları 78.5 yıl, ancak bu sayı genç insanlar arasındaki kazalar ve hastalıklardan dolayı düşük.

Yakın zamanlardaki araştırmalara göre ortalama 65 yaşındaki Amerikalı bir erkek 83 yaşına kadar yaşamayı bekleyebilecekken aynı yaştaki bir kadın 86 yaşına kadar yaşamayı umabiliyor.

Pew’in anket formu hala yalnızca varsayımsal olan tıbbi ilerlemeler olasılığı konusunda daha geniş bir  sorgulamaya da uzanıyor. Eğer bilim ömrü 120 yıl ya da daha fazlasına uzatsa insanlar bu kadar uzun yaşamakla ilgilenirler miydi?

Pek değil.

Yüzde 38-56 sınırı arasında insanlar bu tedavileri bile istemediklerini söylüyorlar ve yüzde 51’i böyle ilerlemeler toplum için kötü olurdu diyor. Öyle görünüyor ki endişelerin temeli çoğunlukla da ekonomik. Yaklaşık yüzde 66’sı, 120 yıl ve üzeri bir ömrün doğal kaynakları zorlayacağını ve yalnızca yüzde 44’ü ilerlemelerin bireyin çalışma hayatını uzatarak ekonomiyi geliştireceğini düşünüyor.

İdeal ömür uzunluğu için siz ne düşünürsünüz?

http://www.inquisitr.com/897893/how-long-do-you-want-to-live-most-americans-say-90-years-poll/

“Gençlik doğanın hediyesidir. Yaşlanmak ise sanat eseri.”
~ Walter Wincher