psikiyatristGünümüzde birçok insan yaşamlarındaki olumsuzluklar nedeniyle psikolojik buhranlar yaşamakta. Bunlar genel olarak iş hayatımızdaki ağır yükler, özel hayatımızdaki olumsuzluklar ve kişisel olarak kendimizi eksik gördüğümüz bazı özel durumlardan kaynaklanmakta. Ancak çoğu insan ruhsal olarak rahatsız olsa da genelde kendi rızasıyla konunun uzmanı olan psikiyatrlarla görüşmek istemiyor. Bu durum ‘Ben deli miyim, neden gideyim?’ düşüncesinden de kaynaklanıyor. Aslında ruhsal hastalıklar da aynen baş ağrıları, soğuk algınlığı ya da kanser gibi birer hastalık. Bu nedenle ruhsal rahatsızlıklara da uzman kişiler tarafından teşhis konmalı ve en kısa sürede de tedavileri yapılmalı.

Bilindiği gibi psikiyatrist tıbbın psikiyatri dalında uzmanlık almış doktor demek. Dahiliye, cerrahi, kadın hastalıkları, ortopedi, travmatoloji gibi dallarda eğitim gören diğer doktorlar gibi psikiyatrist de tıbbın psikiyatri alanında eğitim görür. Dolayısıyla bir psikiyatrist uzmanlık alanı psikiyatri olan bir tıp doktoru.

Psikiyatrik bozukluklar genel olarak nöroloji, psikoloji, iç hastalıklar ve sosyal nedenlerden oluşan rahatsızlıkları inceler. Psikiyatrik tedavi şekli ise 4 ana grupta toplanır. Bunlar grup terapi, bireysel terapi, aile terapi ve çift terapisidir.

Genelde psikiyatristlerin bir bekleme listesi olur, yani siz bireysel olarak bir psikiyatra başvurmuşsanız eğer psikiyatrist sizi hemen kabul edemeyebilir. Sağlık ocaklarına giderek aile hekiminizden  sizi bir psikiyatriste yönlendirmesini de isteyebilirsiniz. Bu durumda aile hekiminiz zaten sizin ne kadar bekleyebileceğiniz konusunda da bilgi verecektir.

Çoğu insanın terapistlere ve psikiyatristlere gitmekten çekinmesindeki diğer bir neden de psikiyatristlerin hasta doktor gizliliği ilkesine uyup uymadığı konusunda yaşanan tereddüt. Ancak psikiyatristler de doktor olarak yemin ettikleri için hasta mahremiyeti ve gizliliği ilkesinin onlar için de geçerli olduğu gerçeği kuşku götürmez.

Ankara gibi büyük bir kentte psikiyatri alanında çalışan pek çok uzman doktor var. Ancak, çok fazla doktorun varlığı hangisine gideceğiniz konusunda sizi tereddüte sokabilir. Ayrıca son günlerde bazı medya kuruluşlarının yapmış olduğu kötü reklamlar da insanların psikiyatristlere olan güvenini biraz azaltmış durumda.  İşte www.medmio.com  bu noktada hizmetinizde: Ankara’daki psikiyatrist doktor seçeneklerkonusunda sizlere yardımcı olabilecek en iyi adres.  Sitemizi ziyaret ederek uzman psikiyatrist doktorların isimlerini ve adreslerini  edindiğinizde en iyi hizmeti alacaksınız.

“İnsanlardaki gerçek güzelliği ancak onlar yaşlanınca algılayabilirsiniz.”
~ Anouk Aimee