yatakta

Ihhh… seks 60’larınızda sona ermez.

Ancak uzmanlara göre yaşlı insanlar seks konusunda konuşmayı zor buluyor ve tavsiye için nereye gideceklerini bilmiyor.

Age UK, yaşlanmayla ilgili sorunlara karşın bu seks yaşamının sonu anlamına gelmiyor, dedi.

65 yaş üzerindekilerle yürütülen bir ankete göre katılımcıların dörtte biri  (%24) cinsel yaşam tarzlarının yaşlarına karşın değişmediğini söyledi.

Ancak dörtte birden daha fazlası (% 28) partnerleriyle seks konusunda konuşamadıklarını söyledi ve üçte ikiden fazlası da (%69) hiçbir zaman seks konusunda tavsiye aramamış.

Ve 65 yaş üzerindekilerin hemen hemen onda biri (% 8) yeni bir cinsel ilişkiye girme konusunda hevesli.

Uzun bir evliliğin gizleri

Anket insanların yaşamında seksin ne derece önemli bir parça olduğunu ortaya çıkardı, 65’in üzerindekilerin üçte ikisi (%62) halen doyurucu bir cinsel yaşamdan zevk aldıklarını söylüyorlar.

Dahası, bulgular arasında ateşliliği canlı tutma isteği de ortaya çıktı; sekizde biri (%12) partnerleriyle yeni bir şeyler denemek istediklerini söyledi.

Beşte birden biraz azı (%18) cinsel olarak daha aktif olmak istiyor–erkekler arasında bu dörtte birin üstüne (% 27) çıkıyor.

Age UK’dan Lucy Harmer; “Anketimiz sağlıklı bir seks yaşamına sahip olmanın yaşa bakmaksızın hepimiz için önemli olduğunu gösterdi, dedi.

“Bununla birlikte, pek çok yaşlı insanın seks konusunda konuşmayı zor bulabileceğini de bulduk, partnerleriyle, arkadaşlarıyla ya da sağlık profesyonelleriyle.

“Age UK  yaşınız ne olursa olsun, seks konusunda bilgi ve öğüt aramanın öneminin farkındalığını arttırmaya hevesli.

“Bazı insanların bilgisi yıllar  önce ilk kez cinsel olarak aktif olduklarında  alınan rehberliğe dayalı olacaktır –ve ileri yaştakilerin  uygun ve güncel bilgi erişimine sahip olmaları yaşamsaldır.

Yaşlandıkça birçok insanın yüzleştiği menopoz ya da eklemlerin daha az elastik olması gibi  değişimler seks yaşamımızın bitmek zorunda olduğu anlamına gelmez.

Doğru bilgi ve öğüt insanlara ileri yıllarda istedikleri kadar uzun süre cinsel olarak aktif ve sağlıklı olma konusunda yardım edecektir.

65 yaşın üstünde 2000 ve 50’nin altında 2000 erişkin  Vision Critişcal tarafından Kasım 2012’de online olarak ankete tabi tutuldu.

http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/02/18/over-60s-have-sex-but-dont-discuss_n_2711745.html

“Yaşamak ve yaşlanmak tek ve aynı şeydir.”
~ Pamela Blair